2021. július 20.
Továbbra is együtt a sor: három hokisunk hosszabbított
Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

A jeges felkészülés közeledtével is javában zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk négy érkező, a finn Juhani Tamminen, a szlovák Lukas Bohunicky, valamint a kanadai Cody Fowlie és Josh McFadden bejelentése, illetve Lauri Kärmeniemi, Rasmus Kulmala, Boros Dániel, Sarcia Antonino, Somogyi Balázs, Kóger Dániel és Hajós Roland szerződéshosszabbítása után újabb jó hírrel szolgált, ugyanis

még egy szezonon keresztül biztosan együtt marad a csapat 2018 óta együtt szereplő, legstabilabb sora, miután Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította az előző idény végén lejáró szerződését.

A három játékos közül Farkas Lőrinc Simon számít zöld-fehér mezben a legrutinosabbnak. A 29 éves támadó bár Budapesten született, és gyerekkorában a Ferencvárosnál nevelkedett, végül Székesfehérváron lett belőle profi jégkorongozó. Két fehérvári MOL Liga-szezon (és egy 2+2 ponttal zárt U20-as világbajnokság a korosztályos válogatottal) után 2012-ben Újpestre igazolt, majd két idény után, 2014-ben hazatért a Ferencvároshoz. Keményen dolgozott, kitartott a csapattal a nehezebb időszakban is, és 2018 nyarán egyike tudott lenni annak a néhány játékosnak, aki Fodor Szabolcs érkezése után is a keret tagja maradt a „régiek” közül, pedig alapjaiban újult meg a játékoskeret az új szakmai stáb keze alatt. A kitartó munka pedig kifizetődött: 2018/19-ben pályafutása közel legjobb számait hozta a ligában, 2018 és 2021 között pedig három bajnoki címet, karrierje során először Erste Liga-győzelmet (rögtön kettőt is), valamint Magyar Kupa-aranyérmet ünnepelhetett. Emellett az IIHF Kontinentális Kupában is kiválóan szerepelt 2019 őszén, a dániai harmadik csoportkörben, a legjobb nyolc között két gólt is szerzett. A 2020/21-es idény nagy részét egy szerencsétlen, edzés közben elszenvedett sérülés miatt kihagyta, ám keményen dolgozott a visszatérésen, és végül 16 alapszakasz-meccsen öt pontig jutott.

A március végén 31. születésnapját ünneplő Roczanov Dezső szintén Székesfehérváron kezdte profi pályafutását, onnan lett U18-as válogatott is, amellyel korosztályos világbajnokságon is járt 2007-ben. 2008-ban tagja volt a magyar bajnoki címet elhódító Alba Volánnak, majd Újpestre szerződött. Három és fél újpesti idény, és egy U20-as vb után a 2011/12-es szezon közben lett a Ferencváros játékosa, majd a következő idényt is zöld-fehérben töltötte. Ezután két miskolci idény következett, 2015-ben bajnok és ligagyőztes lett a Jegesmedvékkel, sőt, egy emlékezetes székesfehérvári négyes döntőben a házigazdákat is meglepve részese volt a miskolci hoki első Magyar Kupa-sikerének is. 2015 és 2017 között következett két idény a felnőttcsapatát ekkor megalakító MAC színeiben, és két remek Erste Liga-döntő, majd 2017 nyarán ismét az Újpest lett Roczanov állomáshelye. Játékosunk ezúttal sem bírta sokáig lila-fehérben, idény közben csatlakozott Greg Lindqvist Ferencvárosához, amelynek régi-új játékosként azóta is tagja. Fodor Szabolcs keze alatt ő is szinte kivirágzott, 2018/19-ben az alap- és középszakaszban 21, a rájátszásban 7 pontot hozott, egy idénnyel később 16 gólig jutott. 2020/21-ben 30 alapszakasz-meccsen öt pontja volt. A fontos gólok specialistája, 2019 tavaszán is a rájátszásban hozta legjobbját, a döntőben a Csíkszereda ellen is többször betalált, míg a legutóbbi idényben is volt gólja az Újpest elleni, magyar bajnoki döntőnek minősülő Erste Liga-elődöntőben is. Akárhol szerepelt eddig, alázatos, példamutató, szerény hozzáállásával minden állomáshelyén csapata lelke és motorja volt, így van ez a Ferencvárosban is.

A sor három tagja közül Tóth Gergőnek van a legrövidebb közös története a Ferencvárossal. Tóth Adrián 28 éves testvére bátyjával együtt érkezett a Fradihoz Fodor Szabolcs hívására 2018 nyarán, miután 2014-ig nevelőegyesületénél, Székesfehérváron játszott, majd két újpesti, és közte egy újabb fehérvári idény után 2017/18-ban a Miskolccal Erste Liga-döntőt játszhatott. Bár 2012-ben magyar bajnok volt a Fehérvárral, amelynek utánpótlásával kétszer is megnyerte az osztrák ifjúsági ligát, az EBYSL-t is, és az U20-as válogatottal is voltak sikerei világbajnokságokon is, ligagyőzelmet mégsem ünnepelhetett. Egészen 2019 tavaszáig, azóta viszont részese volt a Fradival a három magyar bajnoki címnek, a két ligagyőzelemnek, a Magyar Kupa-sikernek és a Kontinentális Kupa-menetelésnek is.

 

Bár harmadik-negyedik soros támadókként a Farkas-Roczanov-Tóth Gergő triónak nem a pontszerzés az elsődleges feladata, így is mindig kiveszik a részüket fontos pillanatokban ebből is. Emellett elsődleges feladatukat, az ellenfél kizökkentését és támadásaik megakasztását, megakadályozásukat a korongbirtoklásban is makulátlanul végrehajtják, igazi hajtós, „melós” sorként pedig példával szolgálnak minden játékos számára. Együtt tartásuk a következő idényre is nagy fegyverténynek bizonyulhat.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel, Sarcia Antonino, Somogyi Balázs, Kóger Dániel és Hajós Roland, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie, Lukas Bohunicky és Josh McFadden után Farkas Simonnal, Roczanov Dezsővel és Tóth Gergővel már húsz játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (Sheffield Steelers), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (MAC HKB Újbuda)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig), Somogyi Balázs (2022-ig), Kóger Dániel (2022-ig), Hajós Roland (2022-ig), Farkas Lőrinc Simon (2022-ig), Roczanov Dezső (2022-ig), Tóth Gergő (2022-ig)

Cikkajánló

A Corona Brassó a biztos harmadik elődöntős csapat

A DVTK búcsúzott a negyeddöntőben, így kettőre csökkent hokisaink lehetséges elődöntős ellenfeleinek száma.

„Az ilyen pillanatokért éri meg jégkorongozni”

Férfi hokicsapatunk Erste Liga-elődöntőt érő győzelmének hősei nyilatkoztak a FradiMédiának – VIDEÓ!

Győzelem az ötödik meccsen, ott vagyunk az elődöntőben!

Bajnok hokisaink a fiatal Földes László vezényletével 2-0-ra legyőzték a DEAC csapatát.

Ezúttal hazai jégen játszhatunk az elődöntőbe jutásért

A negyeddöntő ötödik meccsével visszakerült a Tüskébe a DEAC elleni párharcunk az Erste Liga rájátszásában.

Vereség Debrecenben, ötödik meccs jön szombaton

Férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DEAC-tól a negyeddöntő 4. meccsén, így még nem jutottak tovább.

A továbbjutás a tét a második debreceni meccsünkön

A szerdai meccsnapon csapatunk lezárhatja a negyeddöntős párharcot a DEAC otthonában.

Győzelem a harmadik negyeddöntős meccsen

Němec duplájával bajnok hokisaink 4-1-re nyertek Debrecenben, „meccslabdához” jutva ezzel.

Debrecenben folytatódik a negyeddöntős párharc

Két hazai nyert meccs után a DEAC otthonában folytatják magyar bajnok hokisaink a playoffot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin