2023. február 5.
Turbucz-dupla, győzelemmel zártuk az alapszakaszt
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk 3-1-es győzelmet aratott Ajkán a FEHA19 csapata ellen.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk a FEHA19 ellen zárta az alapszakaszt. Ezúttal a megszokottól eltérően nem az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban tartották a két csapat találkozóját, hanem a jégkorong népszerűsítése érdekében a Magyar Jégkorong Szövetség Ajkára költöztette az összecsapást.

Pénteken hosszú idő után újra négy sorral tudott kiállni a jégre Fodor Szabolcs csapata, azonban ez a létszám válogatott behívók miatt vasárnapra ismét lecsökkent. A teljes szezonra kieső Saricá Antonino, a még mindig sérült Arany Gergely és Tóth Gergő mellett ezúttal nélkülözni kényszerült csapatunk Nagy Gergőt és Rasmus Kulmalát, akik a magyar nemzeti válogatottban kaptak helyet, valamint Ollie Betteridge is haza utazott, hogy a brit válogatottat erősítse. Utolsó alapszakasz-mérkőzésünkön pedig a kapuban ezúttal Földes László kezdett.

Az elejétől kezdve sikerült dominálni a játék képét, azonban hiába birtokoltuk többet a korongot, komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani. A harmad felénél Cizas volt szabálytalan, és hosszabb korongjáratás után Turbucz Martin megszerezte az első gólját zöld-fehérben (0-1). Nem sokáig kellett azonban várni a FEHA19 találatára sem. A hazaiak gyors letámadását követően Dobos adott korongot az alapvonal mögül Fekete Alexnek, aki tiszta lövőhelyzetbe került, és egyenlíteni tudott (1-1). A szünet előtt nem sokkal Dobmayer és Dolinar is szabálytalan volt, így kettős emberelőnyben támadhattunk. Egy perccel később sajnos Sointu is ki lett küldve a büntetőpadra, és közel félperces hátránnyal kezdtük neki a második játékrésznek. A kezdést követően ki tudtuk védekezni a hátrányból fennmaradó részt, sőt, emberelőnybe is kerültünk Dobos kiállítása révén, élni azonban nem tudtunk a két percünkkel. A folytatásban nem igazán jutottak dűlőre a felek, annak ellenére, hogy mindkét oldalon voltak előnyök és hátrányok is, és habár a Fradinak ismét több lehetőséget sikerült kialakítania a harmad során – a fehérváriaknak 5, míg a mieinknek 11 kapura lövése volt – sajnos nem tudtunk ellépni a FEHA19 csapatától. Akárcsak az első harmadot, ezt is egy áthúzódó emberhátránnyál zártuk, mert elcseréltük magunkat, és túl sok ember tartózkodott a jégen.

A zárójátékrészben ismét sikerült a mieinknek a kezébe venni a játékot. Egy letámadást követően Tóth Adrián passzolt vissza egy korongot a kapu mögül, amire Kreisz Brúnó reagált elsőként, és közelről beemelte a korongot (1-2). A véghajrában Kärmeniemi még összeszedett egy kiállítást, a kiegészülés után viszont egy letámadás közben ismét Tóth Adrián érkezett a koronggal, és egy remek keresztpassz után a túloldalon érkező Turbucz Martin megszerezte önmaga második és a csapat harmadik gólját is (1-3).

Ezzel pedig az FTC-Telekom győzelemmel tudta zárni az Erste Liga alapszakaszát.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FEHA19 – FTC-Telekom 1-3 (1-1, 0-0, 0-2)
FEHA19: Márkus (Zupancic) – Racsinszkij, Dobmayer, Mayer, Cizas, Németh Z. – Reiter, Mingazov, Balasits, Keceli-Mészáros, Dézsi – Dolinar, Kóger, Zezelj, Fekete, Dobos – Salamon Z., Nagy Á., Győrffy, Vezetőedző: Anatoli Bogdanov
FTC-Telekom: Földes (Nagy K.) – Marva, Hrabal, Sointu, Kestilä, Sailio – Seregély, Kärmeniemi, Turbucz, Kreisz, Tóth A. – Mesikämmen, Boros, Galántai, Farkas, Bán – Kucsma, Kozma, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Fekete (14:03, Dobos) illetve Turbucz (11:54 EE, Sointu, Sailio), Kreisz (45:05, Tóth A., Turbucz), Turbucz (58:23, Tóth A.)

Kapura lövések: (4:15, 5:11, 9:16) 18:42
Védések: (14:3, 11:5, 14:9) 39:17 / 92.86% : 94.44%
Kiállítás percek: (6:2, 4:4, 0:2) 10:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (5 / 1) 20.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:11 / 5:14
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (0 / 3) 100.00%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin