2021. július 22.
U20-as válogatott védőt igazoltunk
A korábban már a tengerentúlon is megfordult Seregély Mátéval erősített bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

A jeges felkészülés közeledtével is javában zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk négy érkező, a finn Juhani Tamminen, a szlovák Lukas Bohunicky, valamint a kanadai Cody Fowlie és Josh McFadden bejelentése, illetve Lauri Kärmeniemi, Rasmus Kulmala, Boros Dániel, Sarcia Antonino, Somogyi Balázs, Kóger Dániel, Hajós Roland, Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő szerződéshosszabbítása után újabb jó hírrel szolgált, ugyanis

2022-ig szóló szerződést írt alá az Opten Vasas HC 21 éves U20-as válogatott védőjével, Seregély Mátéval.

Seregély Máté 2000. március 23-án született Budapesten. A MAC utánpótlásában kezdett jégkorongozni, és már mindössze 15 évesen, 2015-ben bemutatkozott az U18-as együttesben, sőt, egy évvel később már a junioroknál is szerepelhetett. A 2017/18-as idényt Kanadában, az Ontario Hockey Academyn töltötte, majd hazatért a MAC-hoz, de 2018/19-ben kölcsönben a Vasas játékosaként mutatkozott be az Erste Ligában, ez volt pályafutása első felnőtt idénye. 2019 nyarán draftolták az USHL utáni második legnagyobb egyesült államokbeli juniorligába, az NAHL-be, ahol a Minnesota Wilderness és a Northern Cyclones színeiben szerepelt, ám mindössze fél szezon és 11 mérkőzés után hazatért, és a Vasasban folytatta pályafutását. Stabil tagja lett a piros-kékek fiatal, a legutóbbi idényben az Erste Liga rájátszásába is bejutó csapatának, közben pedig kirobbanthatatlan tagja volt az utánpótlás válogatottaknak. U16-tól U20-ig minden korosztályban szerepelt, 2016/17-ben és 2017/18-ban az U18-as, az azt követő két szezonban pedig az U20-as válogatott korosztályos világbajnokságain szerepelt minden mérkőzésen.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel, Sarcia Antonino, Somogyi Balázs, Kóger Dániel, Hajós Roland, Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie, Lukas Bohunicky és Josh McFadden után Seregély Mátéval már huszonegy játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó), Seregély Máté (Opten Vasas HC)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (Sheffield Steelers), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (MAC HKB Újbuda)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig), Somogyi Balázs (2022-ig), Kóger Dániel (2022-ig), Hajós Roland (2022-ig), Farkas Lőrinc Simon (2022-ig), Roczanov Dezső (2022-ig), Tóth Gergő (2022-ig)

Cikkajánló

Szerepcsere: hokisaink bokszedzésen!

Most kiderül, mire képes a kötelek között Sarcia Antonino és Boros Dániel - VIDEÓ!

A brit válogatott kapusedzőjét szerződtette az FTC

A következő szezonban az angol Euan John King dolgozik kapusedzőként bajnok férfi jégkorongcsapatunk mellett.

Továbbra is együtt a sor: három hokisunk hosszabbított

Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő is 2022-ig meghosszabbította lejáró szerződését.

Rutinos támadónk újabb egy évig a Ferencvárost erősíti

A 2019 óta a Ferencvárost erősítő Hajós Roland 2022-ig meghosszabbította szerződését férfi hokicsapatunkkal.

A Fradi játékosa marad a 138-szoros válogatott támadó

Az FTC-Telekommal magyar bajnokságot nyert Kóger Dániel egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

VIDEÓ: először Budapesten a nívós nemzetközi hokitorna!

Októberben először a sorozat történetében Budapestre hozza a Fradi az IIHF Kontinentális Kupát – VIDEÓ!

Hivatalos: Budapestre jön az IIHF Kontinentális Kupa!

Az FTC-Telekom és a Tüskecsarnok lesz a rangos európai sorozat C csoportjának házigazdája októberben.

Rutinos támadónk szerződést hosszabbított

Az előző idényben 44 meccsen 33 pontig jutó Somogyi Balázs újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most