2021. július 22.
U20-as válogatott védőt igazoltunk
A korábban már a tengerentúlon is megfordult Seregély Mátéval erősített bajnok férfi jégkorongcsapatunk.

A jeges felkészülés közeledtével is javában zajlik a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2021/22-es idényre. Szakosztályunk négy érkező, a finn Juhani Tamminen, a szlovák Lukas Bohunicky, valamint a kanadai Cody Fowlie és Josh McFadden bejelentése, illetve Lauri Kärmeniemi, Rasmus Kulmala, Boros Dániel, Sarcia Antonino, Somogyi Balázs, Kóger Dániel, Hajós Roland, Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő szerződéshosszabbítása után újabb jó hírrel szolgált, ugyanis

2022-ig szóló szerződést írt alá az Opten Vasas HC 21 éves U20-as válogatott védőjével, Seregély Mátéval.

Seregély Máté 2000. március 23-án született Budapesten. A MAC utánpótlásában kezdett jégkorongozni, és már mindössze 15 évesen, 2015-ben bemutatkozott az U18-as együttesben, sőt, egy évvel később már a junioroknál is szerepelhetett. A 2017/18-as idényt Kanadában, az Ontario Hockey Academyn töltötte, majd hazatért a MAC-hoz, de 2018/19-ben kölcsönben a Vasas játékosaként mutatkozott be az Erste Ligában, ez volt pályafutása első felnőtt idénye. 2019 nyarán draftolták az USHL utáni második legnagyobb egyesült államokbeli juniorligába, az NAHL-be, ahol a Minnesota Wilderness és a Northern Cyclones színeiben szerepelt, ám mindössze fél szezon és 11 mérkőzés után hazatért, és a Vasasban folytatta pályafutását. Stabil tagja lett a piros-kékek fiatal, a legutóbbi idényben az Erste Liga rájátszásába is bejutó csapatának, közben pedig kirobbanthatatlan tagja volt az utánpótlás válogatottaknak. U16-tól U20-ig minden korosztályban szerepelt, 2016/17-ben és 2017/18-ban az U18-as, az azt követő két szezonban pedig az U20-as válogatott korosztályos világbajnokságain szerepelt minden mérkőzésen.

Az előző szezon vége után is élő szerződéssel rendelkező Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila és Tóth Adrián, a szerződését már meghosszabbító Rasmus Kulmala, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel, Sarcia Antonino, Somogyi Balázs, Kóger Dániel, Hajós Roland, Farkas Lőrinc Simon, Roczanov Dezső és Tóth Gergő, valamint az újonnan igazolt Juhani Tamminen, Cody Fowlie, Lukas Bohunicky és Josh McFadden után Seregély Mátéval már huszonegy játékos neve ismert az FTC-Telekom 2021/22-es Erste Ligás keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének változásai a 2021/22-es szezon előtt:

Érkezett: Juhani Tamminen (finn, FPS), Cody Fowlie (kanadai, Corona Brassó), Lukas Bohunicky (szlovák, Bratislava Capitals), Josh McFadden (kanadai, Corona Brassó), Seregély Máté (Opten Vasas HC)
Távozott: Keaton Ellerby (?), Justin Hodgman (Sheffield Steelers), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Sági Martin (DEAC), Németh Attila (Újpest), Tóth Gergely (MAC HKB Újbuda)
Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Hegyi Ádám, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Tóth Adrián (mind érvényes szerződéssel), Lauri Kärmeniemi (2022-ig), Rasmus Kulmala (2023-ig), Boros Dániel (2022-ig), Sarcia Antonino (2022-ig), Somogyi Balázs (2022-ig), Kóger Dániel (2022-ig), Hajós Roland (2022-ig), Farkas Lőrinc Simon (2022-ig), Roczanov Dezső (2022-ig), Tóth Gergő (2022-ig)

Cikkajánló

Nincs megállás, újabb erdélyi csapat érkezik a Tüskébe

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk következő ellenfele ismét egy erdélyi csapat, vasárnap a Brassóval játszunk.

Lehengerlő játékkal győzelem a csúcsrangadón

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink 6-2-re győzték le a liga-címvédő Csíkszeredát.

Remekül helyt álltak a Fradi sikethokisai Csehországban

Jégkorong szakosztályunk jóvoltából nívós tornán vettek részt a Fradi és a magyar válogatott sikethokisai.

Az Erste Liga-címvédőt fogadjuk a Tüskecsarnokban

Magyar bajnok hokisainkra a Derbi után egyből csúcsrangadó vár, a nagy rivális Csíkszeredával találkozunk.

Kulmala-dupla és győzelem a Hokiderbin!

Magyar bajnok jégkorongozóink nagy csatában 5-3-ra legyőzték az Újpestet az új hokiidény első Derbijén.

Jön a következő feladat: Derbivel folytatjuk a ligát!

Magyar bajnok férfi jégkorongozóink a debreceni győzelem után az Újpestet fogadják a Tüskecsarnokban.

Fordulatos meccsen remek győzelem Debrecenben

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk győzelemmel kezdte az Erste Ligát.

Jön visszavágó: Debrecenben kezdjük az Erste Ligát

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk idegenben kezdi meg szereplését az Erste Liga 2022/23-as szezonjában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin