2021. május 20.
Új igazolásunk: „Alig várom a közös munkát a Fradival!”
Juhani Tamminen aktív részese akar lenni férfi jégkorongcsapatunk újabb ligagyőzelmének – INTERJÚ!

Amint arról szerdán hírt adtunk, az FTC-Telekom a magyar bajnoki címet zsinórban háromszor elhódító férfi jégkorongcsapata bejelentette első nyári igazolását: Juhani Tamminen egyéves szerződést írt alá a Ferencvárossal. A finn második vonalból érkező 32 éves finn center bemutatkozó interjújában beszélgettünk igazolása körülményeiről, a magyar hokiról és céljairól is.

- Egy szezonnyi dornbirni kitérőt leszámítva teljes eddigi pályafutásodat odahaza, Finnországban töltötted. Miért döntöttél úgy, hogy kipróbálod magad a magyar bázisú Erste Ligában?
- Nagyon jó barátságot ápolok a Fradi korábbi védőjével, Anssi Rantanennel és a jelenleg is a Ferencvárosban szereplő Lauri Kärmeniemivel is, és mindkettejüktől csupa fantasztikus dolgot hallottam Budapestről és a Fradiról is. Szinte ódákat zengtek a csapatról, a hangulatról, és úgy döntöttem, szívesen kipróbálnám magam egy ilyen helyen. Ráadásul 32 évesen még egyáltalán nem késő új helyeken új tapasztalatokat szereznem, amiket az Erste Liga maradéktalanul megadhat nekem.

- A Dornbirn színeiben játszottál már tétmeccset magyar csapat, nevezetesen a Fehérvár ellen. Mit tudsz a magyar jégkorongról és a ligáról, ahová érkezel?
- Őszintén szólva nem ismerem túl jól a magyar jégkorongot. Arra jól emlékszem, hogy Székesfehérváron szenzációs hangulatú meccseket játszottunk, és amit a Fradiról is hallottam, abból azt gondolom, a magyar szurkolók nagyon szenvedélyesek és remek hangulatot tudnak teremteni. Ezen kívül ahogy már említettem, néhány dolgot azért mesélt nekem Anssi és Lauri a ligáról is. Azt mondták, a bajnokság sokkal jobb és erősebb, mint amire külföldről érkező játékosként elsőre számítanánk, és rengeteg kiváló játékossal mérhetjük össze a tudásunkat.

- Két honfitársaddal is egy csapatban szerepelsz majd. Ez mennyire volt fontos szempont a döntésedben, amikor aláírtál a Fradihoz?
- Laurit nagyon régóta ismerem, kamaszkorunk óta jó barátságban vagyunk, így nagyon örülök a lehetőségnek, hogy egy csapatban játszhatok vele. Rasmusszal még nem találkoztam személyesen, de nagyon sok jót hallottam róla mind a játékát, mind a személyét illetően. Biztos vagyok abban, hogy vele is hamar megtaláljuk majd a közös hangot, alig várom, hogy személyesen is megismerjem. Természetesen sokat jelent, hogy honfitársakkal játszhatok együtt, a közös anyanyelv és a közös háttér sokat segít majd a beilleszkedésben, de a többi csapattársamra is nagyon kíváncsi vagyok!

- Mit tudsz az új csapatodról, a Ferencvárosról?
- Sajnos még nem készültem fel eléggé a csapat történelméből, hátteréből, de ígérem, hogy hamar bepótolom ezt a hiányosságot! Azt viszont tudom, hogy jégkorongban is és más csapatsportágakban, főleg a labdarúgásban Magyarország legnagyobb múltú és legsikeresebb klubjáról van szó, ezért folyamatosan elvárás és cél is a jó szereplés. Nagyon jó dolgokat hallottam a stábról, az edzőkről és a szurkolókról, szóval tényleg várom már a közös munkát!

- Mit vársz a következő szezontól?
- Mi mást is mondhatnék, szeretnék részese lenni annak, hogy a Fradi újra a csúcsra ér a ligában, és ehhez a lehető legjobb játékommal akarok aktívan hozzájárulni!

Boldizsár Márton

(Fotó: www.forssanlehti.fi)

Cikkajánló

Kiváló kanadai védőt igazoltunk

Az előző szezonban a Corona Brassóval ligadöntőig jutó Josh McFadden egy évre írt alá a Ferencvároshoz.

Összeköt minket a piros, a fehér és a zöld

Elindult a Tippmix 2021-es nyári kampánya.

Németh Attila távozik a Ferencvárostól

Férfi jégkorongcsapatunk támadója két szezon után hagyja el klubunkat.

Két fiatal védőnk is szerződést hosszabbított

A válogatottba is bekerülő Sarcia Antonino valamint Boros Dániel is újabb egy évig az FTC-Telekom játékosa!

Sági Martin a DEAC-hoz távozott

A 23 éves támadó egy szezon és egy bajnoki cím után visszatér Debrecenbe.

Tovább erősítünk a BioTechUSA-val!

Hokisaink továbbra is együttműködnek szakmai partnerükkel,a megállapodáshoz a teljes szakosztály csatlakozott.

Tóth Richárd távozik

A 25 éves támadó két Erste Ligát, három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal.

Az osztrák ligából igazoltunk rutinos szlovák védőt

Férfi hokicsapatunk egyéves szerződést kötött az ICEHL-es Bratislava Capitals védőjével, Lukas Bohunickyvel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most