2023. március 20.
Újabb bravúr, győzelem a ligadöntő első meccsén!
Friss magyar bajnok hokisaink rögtön elvették a Gyergyói HK pályaelőnyét az Erste Liga döntőjében.

Felnőtt jégkorongcsapatunk a pénteki meccsen a harmincadik magyar bajnoki címmel együtt az Erste Liga elődöntőjét is megnyerte, vasárnap reggel pedig útnak indult a csapat, hogy hétfőn már neki is vágjanak a döntőnek, amit a Gyergyói HK ellen játszanak.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb úgy döntött, nem variál a sorokon, és a pénteki összeállítással kezdett a hétfői összecsapáson, amiből a pontrendszer bevezetése miatt ezúttal is Kreisz Brúnó maradt ki.

A hazaik tudták elhozni a kezdőbedobást, de gyorsan átvette a játék irányítását a Ferencváros. Rögtön az elején sikerült már helyzeteket kialakítania a mieinknek, a harmadikban pedig Nagy Gergő passzát lőtte be a sűrűbe Julius Marva, ami utat talált a kapuba (0-1). Némiképp ébresztőleg hatott a Gyergyóra a kapott gól, és igyekeztek többet támadni, majd előnyhöz is jutottak, amikor elcseréltük magunkat, és túl sokan voltunk a pályán. Viszont mintha a zöld-fehéreknek fel sem tűnt volna, hogy hátrányban vannak. Nagy Gergő indult egy koronggal, a középen érkező Kulmalának passzolt, aki majdnem megszerezte a második gólt. A kipattanóval viszont kontrázni tudtak a piros-fehérek, de nem időben, mert visszaértek a mieink, így nem tudtak egyenlíteni. Több helyzetet tudtunk kialakítani a harmad során, aminek meg is lett az eredménye. Ismét a csapatkapitány támadott a szélen, a kapu vonalából belőtte középre a pakkot, ami első gólszerzőnkön, Julius Marván megpattanva a kapuban kötött ki (0-2). A gól után emberelőnybe került a Fradi, és sikerült is felállni a speciális játékhoz, de nem sikerült tovább növelni az előnyünket.

A folytatásban már harcosabban jött ki a pályára a hazai együttes. Egy gyergyói letámadásnál Kärmeniemi állította meg szabálytalanul a koronggal érkező játékost, amit két perccel díjaztak a játékvezetők. A Gyergyói HK-nak pedig nem sok kellett, hogy élni tudjanak a lehetőséggel. Sebastian Sylvestre szerzett korongot, a kapura tört, és elkorcsolyázva Arany előtt beemelte a szépítő gólt (1-2). Innentől érezhetően jobban kezdett nyomni a hazai csapat, de a Ferencváros sem hagyta magát, és igyekezett minél több helyzetet kialakítani. Akárcsak a Gyergyó, Di Diomete tört kapura, ám Mesikämmen közvetlenül a kapu előtt meg tudta állítani, végül még két hatalmas helyzete volt a hazaiaknak egymás után, előbb Szigeti húzta mellé centikkel, majd Császár közeli lövését védte sikeresen Arany.

Az utolsó harmad elején Di Diomete és Hrabal kapott páros kiállítást, ami alatt mind a két csapat alakított ki helyzeteket, de egyikből sem lett gól. A kiegészülés után nem sokkal Di Diomete ismét kikerült a büntetőpadra, ami alatt már eredményes tudott lenni a Ferencváros. Lauri Kärmeniemi lőtt középről, ami egyenesen Rinne kapujában landolt. A szituációt videózták, hogy nem történt-e kapusakadályozás Betteridge részéről. A játékvezetők végül szabályosnak ítélték a gólt (1-3). Aranynak és Rinnének sem volt könnyű dolga a folytatásban, mindkét kaput erősen támadták a játékosok. Nem sokkal a vége előtt Kärmeniemit szórták ki két percre, hosszas küzdelem után végül Bodó Christopher tudta becselezni magát a kapu elé, és ha már ott volt, be is lőtte a Gyergyóiak második gólját (2-3). Szilassy két perccel a vége előtt lehozta Rinnét, hogy hatan támadhassanak a hazaiak, de akármennyire is igyekeztek, nem sikerült kiegyenlíteni és hosszabbításra vinni a meccset.

A Fradi folytatni tudta a jó szériáját, és ismét győzni tudtak idegenben, elvéve ezzel a piros-fehérek pályaelőnyét. Rövid memória kell azonban, hiszen holnap ismét pályára lépünk ellenük, ahol mindent bele kell adni, ha győzni szeretne a csapat.

Férfi jégkorong, Erste Liga, döntő, 1. mérkőzés
Gyergyói HK - FTC-Telekom 2-3 (0-2, 1-0, 1-1)
Gyergyói HK:
Rinne (Demeter) – Haaranen, Marttinen, Bodó, Orban, Tranca – Fejes, Saari, Di Diomete, Sylvestre, Vincze P. – Imre P., Kozma, Császár, Sándor-Székely, Szigeti – Bíró, Csiszer, Silló, Vezteőedző: Szilassy Zoltán
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Hrabal, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Mesikämmen, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély Kärmeniemi, Tóth A., Farkas, Tóth G. – Kucsma, Kozma, Bán, Galántai, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Sylvestre (22:51 EE), Bodó (55:13 EE, Haaranen, Sylvestre) illetve Marva (02:59, Kulmala, Nagy G.), Marva (16:18, Nagy G., Kulmala), Kärmeniemi (47:58 EE)

Kapuralövések: (9:13, 12:10, 17:4) 38:27
Védések: (11:9, 10:11, 3:16) 24:36 / 88.89% : 94.74%
Kiállítás percek: (2:2, 0:2, 6:6) 8:10
Emberelőny kihasználás: (3 / 2) 66.67% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:23 / 3:27
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (2 / 3) 33.33%

A négy győzelemig tartó párharc állása: 0-1

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin