2024. június 3.
Újabb egy évig a Fradinál a finn támadó
Mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal és meghosszabbította szerződését Aku Kestilä.

Továbbra is zajlanak az események 31-szeres magyar bajnok jégkorongcsapatunk körül. Amíg játékosaink a jól megérdemelt pihenőjüket töltik, addig a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb gőzerővel dolgozik a következő szezon keretének kialakításán. Az elmúlt hetek során elköszöntünk négy játékosunktól, valamint elbúcsúztattuk a visszavonuló Tóth Adriánt, mellettük azonban hírt adhattunk kilenc szerződését meghosszabbító hokisról. Ezúttal pedig egy újabb játékos maradásáról számolhatunk be, ugyanis

szakosztályunk mindenben megegyezett a 2022 nyarán érkezett finn támadóval, Aku Kestilä-val, aki így harmadik ferencvárosi idényére készülhet.

Az 1994-ben született Aku Kestilä 2022 nyarán csatlakozott a Fradihoz a Francia Les Jokers De Cergy-Pontois csapatától. Már a szezon elején látszott, hogy a finn csatár gyorsan beilleszkedett a csapatba és oszlopos tagjává is vált. Ez pedig a pontokon is meglátszott, Kestilä az Erste Liga alapszakaszának 34 meccsén 21 góllal és 9 assziszttal segítette a Fradit. A rájátszás során, a DVTK elleni negyeddöntő hatodik meccsén súlyos sérülést szenvedett egy szabálytalan ütközést követően, így a szezon hátralévő részét kénytelen volt kihagyni, azonban hat lejátszott mérkőzésén négy ponttal segítette a mieinket az elődöntőbe jutáshoz. Az pedig a szakmai stáb köreiben sem volt kérdés, hogy a nyárra teljesen felépülő Kestilät a következő szezonra is szeretnék itt tartani. A finn csatár remek idényt futott a 2023/24-es szezonban. Az Erste Liga alapszakaszának 44 meccsén 38 pontot termelt, ezzel második lett a házi pontlistán, majd a rájátszás 15 meccsén ezt 14 ponttal bővítette ki. Érdekesség, hogy bár pontok terén Adam Brady megelőzte, Aku Kestilä volt a szezonban az egyetlen játékos, aki egy mérkőzést sem hagyott ki, ideértve az Erste Liga mellett a Magyar Kupa, a Szuperkupa és az IIHF Kontinentális Kupa mérkőzéseit is, így összesen 72 tétmérkőzésen vett részt a mögöttünk hagyott idényben. 2024 nyarán pedig a harmadik ferencvárosi idényére készülhet a finn támadó.

Aku Kestilä mellett a szerződését meghosszabbító Arany Gergely, Banga Nándor, Adam Brady, Jake Crespi, Földes László, Galajda Zsombor, Haranghy Bence, Lauri Kärmeniemi, Tóth Gergő és a 2025-ig élő szerződéssel rendelkező Turbucz Martin neve ismert a 2024/2025-ös szezonra készülő keretből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (Bietigheim Steelers, Oberliga, Németország), Vladimír Roth (?), Tóth Adrián (visszavonult)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Banga Nándor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Jake Crespi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Földes László (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Galajda Zsombor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Haranghy Bence (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Aku Kestilä (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Tóth Gergő (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Elkezdtük a nyári munkát, fókuszban a következő szezon

Férfi jégkorongozóink Kiss Áron erőnléti edző vezetésével elkezdték a közös nyári felkészülést - INTERJÚ

Továbbra is a Ferencvárosban szerepel Bán Károly

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csatárral, aki így újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Németh Attila marad a Ferencvárosnál

A rutinos csatár mindenben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, újabb egy évig visel zöld-fehéret.

Két FTC-hokissal nyári táborozik a férfiválogatott

Arany Gergely és Galajda Zsombor is bekerült a magyar férfi jégkorong-válogatott nyáron készülő keretébe.

Összeállt a kapustrió, Nagy Kristóf is hosszabbított

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott Nagy Kristóffal, így teljes a Fradi kapusállománya.

Fiatal támadónk szerződést hosszabbított

A tavaly nyáron érkezett Banga Nándor mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal.

Posztumusz díjjal tüntették ki Pap Gábort

Az októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatmenedzser Kéri Rudolf-emlékdíjat kapott.

Újabb kapusunk hosszabbított szerződést

Férfi jégkorongcsapatunk fiatal hálóőre, Földes László újabb egy évre írt alá a Ferencvárosnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin