2019. május 14.
Újabb erősítés: visszatért a válogatott támadó
Az előző szezonban a DEAC-ban szereplő 16-szoros válogatott támadó, Németh Attila ismét zöld-fehérbe öltözött!

Visszatérőt köszönthetnek szurkolóink férfi jégkorongcsapatunk 2019/2020-as keretében, az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetése ugyanis mindenben megállapodott a DEAC 16-szoros válogatott, magyar bajnok támadójával, Németh Attilával, aki egy szezonnyi kitérő után ölt magára újra zöld-fehér szerelést.

Németh Attila 1992. október 12-én született Budapesten. A Budapest Stars U18-as csapatában mutatkozott be profi szinten, ezzel párhuzamosan az Érsekújvár korosztályos csapatában is szerepelt. Egy svédországi kitérő után Újpesten lett MOL Liga-játékos, ekkorra már az U18-as és az U20-as válogatottal is megjárta a világbajnokságot. 2011-ben igazolt Székesfehérvárra, ahol négy szezont húzott le, játszott az EBEL-ben, ahol csapata kétszer is rájátszásba jutott, és bemutatkozott a felnőtt válogatottban is, 2012-ben pedig megnyerte a magyar bajnokságot. A 2015/16-os idényt a MAC frissen bemutatkozó felnőtt csapatában töltötte, amellyel egészen a MOL Liga döntőjéig menetelt, majd elfogadta a Debreceni HK ajánlatát. A debreceni együttes csődje után Greg Lindqvist hívására érkezett a Ferencvárosba, ahol az itt töltött egy idénye alatt a szurkolók csupaszív, a végletekig küzdő, hajtó játékosként ismerték meg. 40 alapszakasz-meccsen 23 pontig jutott, a MAC elleni hat negyeddöntős meccsen 2+5 pontot termelt. Ezzel a hozzáállással felkeltette Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány figyelmét is, a bajnokság végén ott volt a világbajnokságra készülő bő keretben, és két felkészülési meccsen is pályára lépett címeres mezben. A nyáron ismét egy újonnan alakult csapat, a DEAC hívását fogadta el, amellyel az Erste Liga elődöntőjéig menetelt, ahol épp a későbbi bajnok Ferencváros söpörte ki őket 4-0-s összesítéssel. Németh teljesítményére azonban nem lehetett panasz, 58 meccsen 49 pontig jutott.

„Szakmai, érzelmi és magánéleti szempontok is vezéreltek, amikor úgy döntöttem, szívesen visszatérnék a Ferencvárosba. Nagyon örülök, hogy a klub végül megkeresett, így egybevágtak az elképzeléseink” – kezdte a visszatérés hátteréről szóló nyilatkozatát régi-új támadónk.

„A Ferencvárosban játszani talán minden sportágban a legnagyobb dolog és kihívás Magyarországon, erről már korábban is képet kaphattam. Szakmailag nem kérdés, mekkora fejlődésen ment keresztül egy szezon alatt a csapat, nagyon nagy dolog, hogy egy bajnokcsapatba térhetek vissza.”

Adódik a kérdés, vajon játékosunk megbánta-e a távozást, amikor a Fradi éppen a DEAC-ot kisöpörve jutott be az Erste Liga döntőjébe.

„Talán szezon közben eszembe jutott, hogy milyen lehetőséget hagytam ki, de természetesen az elődöntő alatt nem gondolkodtam ilyesmin, akkor mindent megtettem azért, hogy a DEAC minél eredményesebb legyen, és minél tovább jusson a bajnokságban. Tavaly nyáron több oka volt annak, hogy távoztam, de be kell vallanom, nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan ekkora változások történnek a Fradiban. Azt tudtam, hogy szakmailag mire számíthatok Fodor Szabolcstól, de azt hittem, a keret, az alapanyag nem lesz elegendő ahhoz, amit végül elért a csapat. De annál boldogabb vagyok, hogy egy ilyen csapatba, egy ilyen közösségbe térhetek vissza.”

Németh arról is beszélt, Fodor Szabolcs személye nagyban hozzájárult a visszatéréséhez.

„Feltűnő volt az előző szezonban, hogy az edzőktől kezdve a játékosokon át a vezetőségig és a szurkolókig egy rendkívül motivált, sikerre éhes közösség alakult ki a Ferencvárosnál. Ebben pedig hatalmas szerepe van a vezetőedzőnek, az ő kezében futnak össze a szálak, az ő személye nagyban meghatározza ezeket a folyamatokat.”

Játékosunknak bajnoki címe már van, az Erste Ligát azonban még nem hódította el. Most viszont úgy érzi, erre is megvan az esélye.

„Nagyon erős mag alakult ki tavaly az öltözőben, ez kívülállóként is látszott. Ráadásul nagyon sok emberrel jó viszonyt ápolok a keretből, ők is csak jó dolgokat meséltek. Természetesen nagyon nehéz dolog a címvédés, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez összejöjjön. Én magam is próbálok minden évben változni, fejlődni. Két évvel ezelőtt a ferencvárosi szezonom úgy érzem, felemásra sikerült, több volt bennem. Szeretném megmutatni az itteni szurkolóknak, hogy képes vagyok jobb és eredményesebb játékra!”

Németh Attila az FTC-Telekom tizedik játékosa a 2019/2020-as idényre.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapatának hivatalos változásai a 2019-es holtszezonban:
Érkezett: Hajós Roland (DVTK Jegesmedvék), Németh Attila (DEAC), Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák)
Távozott: ---
Maradt: Arany Gergely, Jászai Dávid, Nagy Gergő, Pavuk Attila, Marcus Perrier, Anssi Rantanen, Tóth Adrián

Cikkajánló

Biztos elsőként, hazai jégen zárjuk a középszakaszt

Férfi hokisaink már biztos középszakasz-elsőként, így számunkra tét nélküli meccsen fogadják a DEAC-ot.

Vereség Debrecenben, de megnyertük a középszakaszt!

Férfi hokisaink 8-6-os vereséget szenvedtek Debrecenben, de így is megnyerték a középszakaszt!

Karnyújtásnyira az első hely, győzni kell Debrecenben!

Férfi hokisaink a DEAC otthonában bebiztosíthatják a középszakasz első helyét, és vele az első kiemelést.

Fantasztikus győzelem, újra a tabella élén!

Férfi jégkorongcsapatunk visszavágott a Dunaújvárosnak a szerdai vereségért, így újra az élen a zöld-fehérek.

Éllovasok csatája: rögtön javíthatunk az Újváros ellen!

Fontos rangadó jön: a tabellán velünk azonos pontszámmal álló, éllovas DAB-ot fogadjuk!

Korai meccskezdés, hokiról focira, fotózkodj a kupával!

A megszokottnál két órával korábban kezdődik hokisaink DAB elleni rangadója, az MK-trófea is ki lesz állítva!

Későn dobbant a Fradi-szív – szoros vereség a rangadón

Férfi hokisaink a nemzetközi szünet utáni első mérkőzésen vereséget szenvedtek az Acélbikák otthonában.

Éllovasok csatája: rangadóra utazunk Dunaújvárosba

Éllovas férfi hokisaink a válogatott szünet után a második DAB vendégeként lépnek jégre az Erste Ligában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most