2019. szeptember 20.
Újabb győzelem, továbbra is hibátlan a mérleg
Férfi hokisaink az új idény negyedik bajnokiján a Fehérvár otthonába látogattak, és győzelemmel távoztak.

A hosszú meccssorozatnak továbbra sincs vége. Hétfőn az Újpest, szerdán a Vasas, most pedig a Fehérvári Titánok otthonában lépett pályára Fodor Szabolcs. Az előző két bajnokiját rendre megnyerte a csapat, igaz, Újpesten a hosszabbításig kellett várni a sikerre, de Káposztásmegyeren már minden könnyebben ment.

A Ferencváros kapujában a legutóbbi, Vasas elleni összecsapáson Nagy Kristóf kezdett, aki remekül is mutatkozott be debütáló meccsén, ennek ellenére Fodor Szabolcs úgy döntött, hogy a Titánok ellen ismét Arany védjen. A találkozót mindkét fél jó iramban kezdte, noha az első valamire való helyzetig több, mint három percet kellett várni, amikor Switzer a védekező harmadból lódul meg a jobb oldalon, lövésig is eljutott, de a Gyenes védeni tudott. Ezután sem igazán akartak helyzetbe kerüli a csapatok, így főleg a mezőnyben harcoltak egymással. Nyolc percnyi játék után Nagy Gergőt küldte ki a játékvezető két percre bottal akasztásért. Az előnyt a hazaiak nagyon gyorsan megpróbálták értékesíteni: egy középre tett korongba sikerült Kovácsnak belekapnia, de Arany védeni tudott. Ezt követően Kiss próbálkozott meg egy lövéssel, de Arany ezt is hárította. A kiegészülés után a helyzetek megint elmaradoztak, végül tizenkét és fél perc után Almási tudott eljönni, de Pozsár remekül védekezett, így nem lett belőle lövés. Hat perccel a harmad vége előtt, Pavuk is kiállt két percre. Őt akadályozásért küldte ki a játékvezető. A kiállítás után ismét jöhettek a Titánok, amikor Nagy tette vissza a korongot, de Dézsi nem ért oda. A Fradi is meg tudott lódulni Németh révén, aki ugyan eljutott lövésig, de Gyenes ezúttal is résen volt. Két perccel később Almási elé került a korong, aki szemben találta magát Arannyal, ő viszont hatalmasat védett. Tizenhét ötvennél hazai oldalról Vas is kiállt két percre, de az előnyt nem tudtuk kihasználni, így 0-0-val vonultunk pihenőre.

A második játékrészre nagyobb elánnal jött ki a Ferencváros, gyorsan ott voltak a fehérvári kapu előtt. A nagy presszing két és fél perc után érett góllá, amikor Tóth Gergő sprintelte le ellenfelét, majd éles szögből jött a lövés, a korong pedig a kapus válla fölött a hálóba került (0-1). A következő perceket is a mieink irányították. Öt perc után Tóth Richárd került szemtől szembe a kapussal, megpróbálta elhúzni Gyenes mellett, de túl éles lett a szög, így ez a helyzet kimaradt. Gyakorlatilag percenként jöttek a helyzetek, hiszen egy perccel később Tóth Gergely tudott helyzetbe kerülni, Gyenes védte ezt a próbálkozást, de a korong a gólszerző elé került, aki megpróbált ismételni, de az egyik védő blokkolni tudott. Kilenc és fél perc után Jászai húzott befele, majd vette célba a rövid felső sarkot, de Gyenes résen volt, és fölé tudta paskolni, majd fél perccel később ismét ő próbálkozott, de a kapus ezúttal is hárítani tudott. A játékrész felénél a Fehérvár ki tudott jönni a Fradi szorításából, de helyzetig már nem jutottak el. Három perccel a második harmad vége előtt Tóth Adrián készíti le Fitzgeraldnak a korongot, aki akárcsak az előző összecsapáson, úgy most is megövi a maga gólját (0-2), így kétgólos Fradi-előnnyel mentek az öltözőbe a csapatok.

A záró harmad elejét ismét a mieinkről szólt. Négy perc után ismét Fradi-góltól zengett a csarnok: Kulmala és Karmeniemi összejátéka után a csapatkapitány, Nagy Gergő lőtte a harmadikat (0-3). Egy perccel később a gólpasszt jegyző Karmeniemi állt ki két percre, de a hazaiak nemhogy kihasználni nem tudták, de helyzetig sem tudtak eljutni. Alighogy letelt a büntetésünk Tóth Adrián hozta helyzetbe Fitzgeraldot, aki ezúttal sem hibázott, és belőtte maga második, csapat negyedik gólját (0-4). A játékrész felénél hazai oldalon is jött a kiállítás: Kovácsot küldte ki a játékvezető akadályozásért. Az emberelőnyt megnyomtuk, odaszorítottuk a kapujuk elé a fehérváriakat, de az újabb gól sehogy sem akart összejönni. Tizenhárom és fél perc után Nagy Ákos is kapott két percet, amit húsz másodperc után sikerült kihasználni: Fitzgerald és Hegyi játszott össze, majd jött Switzer, aki kíméletlenül pókhálózta le a jobb felsőt (0-5). Továbbra is nyomott a Fradi, de újabb  gól már nem született.

Nehezen indult a találkozó, de a második és a harmadik játékrészben sikerült felülmúlni a Titánokat, így megérdemelten, öt lőtt góllal és három ponttal távozunk Székesfehérvárról. Vasárnap jön a folytatás, a Brassó látogat Pesterzsébetre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 4. forduló
Fehérvári Titánok – FTC-Telekom 0-5 (0-0, 0-2, 0-3)
Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok
Fehérvári Titánok: Gyenes (Szeles) – McCutcheon, Vas, Dézsi, Balogh, Péter – Halasi, Imre, Madácsi, Campbell, Császár – Horváth, Erdély, Almási, Nagy, Buzás – Kiss, Kovács, Vincze Vezetőedző: Kiss Dávid
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.)  – Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy, Pavuk – Jászai, Pulli, Tóth Ad., Fitzgerald, Switzer – Hegyi, Pozsár, Tóth Ri., Németh, Hajós – Roczanov, Tóth Re., Tóth Gergely, Farkas, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (9:10, 2:18, 3:16) 14:44
Védések: (10:9, 16:2, 13:3) 39:14 / 88.64% : 100.00%
Kiállítás percek: (2:4, 4:2) 6:6
Emberelőny kihasználás: (3 / 0) 0.00% / (3 / 1) 33.33%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 3) 66.67% / (0 / 3) 100.00%
Gólszerzők: Fitzgerald 2x, Nagy, Switzer, Tóth Gergő

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin