2022. június 24.
Újabb három bajnokunk hosszabbított szerződést
Boros Daniel, Sarcia Antonino és Seregély Máté is magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk játékosa marad.

Folytatódik magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a 2022/23-as szezonra szóló játékoskeretének kialakítása. A keret tagjai között szép számmal akadnak olyanok, akiknek az előző idény végén lejárt a szerződésük, ezen kontraktusok meghosszabbításával is van munkája a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak.

Ezúttal három olyan játékosról adhatunk hírt, akik mindannyian a csapat fiatalabb hokisai közé tartoznak, felnőtt pályafutásuk a Ferencváros színeiben indult be igazán. Közülük ketten már hosszú évek óta részesei az FTC-Telekom sikereinek, míg egyikük eddig egy szezonon van túl zöld-fehérben, de hamarosan jön a következő, ugyanis

Boros Dániel, Sarcia Antonino és Seregély Máté is meghosszabbították szerződésüket
a Ferencvárossal.

Boros Dániel nem túl idős kora ellenére már rutinos tagnak számít a Ferencváros öltözőjében. Az 1997-es születésű védő jól ismeri Fodor Szabolcs vezetőedzőt, hiszen 2013 óta szerepelt a MAC U18-as és U20-as csapatában, utóbbinál pedig a Fradi jelenlegi trénere volt az edzője. A játékos őt követte 2018 nyarán a Ferencvároshoz, ahol 2019 tavaszán, pályafutása első felnőtt idényének végén rögtön az OB I és az Erste Liga aranyérme is a nyakába került. A 2019/20-as szezonban ő is részese volt a címvédéseknek, a Magyar Kupa-győzelemnek és a Kontinentális Kupa-sikereknek, ráadásul egyre magabiztosabb játékkal lett egyre fontosabb szerepe a csapat védői között. 2020/21-ben magyar bajnoki címet, míg 2021/22-ben magyar bajnoki címet és Szuperkupát nyert a Ferencvárossal.

Sarcia Antonino társához hasonlóan 2018 nyarán, Fodor Szabolcs vezetőedző hívására érkezett a Ferencvároshoz, szintén a MAC U20-as csapatától, Boroshoz hasonlóan ő is egész korábbi utánpótlás-pályafutását is a kék-fehéreknél töltötte. Az 1998-as születésű fiatal védőnek az FTC-Telekom volt pályafutása első felnőtt együttese, és azóta is zöld-fehérben jégkorongozik. A korábban az U18-as és az U20-as válogatottal világbajnokságokon is szereplő játékos a Ferencvárosban érett igazi felnőtt játékossá, három szezonja alatt ő is egyre fontosabb szerepet harcolt ki magának a védelemben. Emellett szükség esetén a kemény bunyókba is egyre inkább beleáll, az elmúlt két szezonban több ilyet is láthattunk tőle. Részese volt a Fradi 2018 óta tartó új virágkora összes sikerének, négy magyar bajnoki címet, két Erste Ligát és egy-egy Magyar Kupát valamint Szuperkupát nyert az FTC-Telekommal, kivette a részét a Kontinentális Kupa-menetelésből is. A Ferencvárosból lett felnőtt válogatott, ahol a kerettagságon túl a 2020/21-es idényben már két felkészülési mérkőzésen jégre is léphetett.

Seregély Máté 2000. március 23-án született Budapesten. Ő is a MAC utánpótlásában kezdett jégkorongozni, és már mindössze 15 évesen, 2015-ben bemutatkozott az U18-as együttesben, sőt, egy évvel később már a junioroknál is szerepelhetett. A 2017/18-as idényt Kanadában, az Ontario Hockey Academy-n töltötte, majd hazatért a MAC-hoz, de 2018/19-ben kölcsönben a Vasas játékosaként mutatkozott be az Erste Ligában, ez volt pályafutása első felnőtt idénye. 2019 nyarán draftolták az USHL utáni második legnagyobb egyesült államokbeli juniorligába, az NAHL-be, ahol a Minnesota Wilderness és a Northern Cyclones színeiben szerepelt, ám mindössze fél szezon és 11 mérkőzés után hazatért, és a Vasasban folytatta pályafutását. Stabil tagja lett a piros-kékek fiatal, az Erste Liga rájátszásába is bejutó csapatának, közben pedig kirobbanthatatlan tagja volt az utánpótlás válogatottaknak. U16-tól U20-ig minden korosztályban szerepelt a nemzeti csapatban, 2016/17-ben és 2017/18-ban az U18-as, az azt követő két szezonban pedig az U20-as válogatott korosztályos világbajnokságain szerepelt minden mérkőzésen. 2021 nyarán igazolt a Ferencvároshoz, amellyel magyar bajnok és Szuperkupa-győztes lett, remek védőjátékával pedig fiatal kora ellenére hamar fontos szereplőjévé vált bajnokcsapatunknak.

Boros Dániellel, Sarcia Antoninóval és Seregély Mátéval már összesen 13 játékos neve ismert az FTC-Telekom a 2022/23-as szezonra készülő keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Megkezdték a közös felkészülést magyar bajnok hokisaink

Férfi jégkorongcsapatunk a szezonvégi pihenőt követően megkezdte a közös konditermi munkát.

Fiatal magyar válogatott támadóval erősítettünk

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja pályafutását a 22 éves Kreisz Brúnó.

Amerikából igazoltunk kanadai támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja pályafutását a 28 éves Brayden Low.

Visszavonul a rutinos támadó

Három bajnoki cím, egy Magyar Kupa- és Szuperkupa-győzelem után Hajós Roland befejezi játékos-pályafutását.

Szerződést hosszabbítottunk négyszeres bajnokunkkal

A kiváló finn hátvéd, Lauri Kärmeniemi a következő idényben is az FTC-Telekom hátvédje lesz.

Továbbra is a Ferencvárosban a Tóth-testvérek

Tóth Adrián és Tóth Gergő is szerződést hosszabbítottak magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkkal.

Kontinentális Kupa: megvan a Fradi csoportja

Férfi jégkorongcsapatunk egy csoportba került a házigazdával, valamint a nagy rivális Csíkszeredával is.

Kóger Dániel távozik a Ferencvárostól

A 32 éves támadó két szezon után hagyja el klubunkat, amely alatt két bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most