2023. május 31.
Újabb három távozó
Az FTC-Telekom bajnok férfi jégkorongcsapatának három játékosa nem hosszabbít szerződést a következő szezonra.

Március végeztével lezárult nem csak a férfi jégkorong Erste Liga, de a klubszezon is, így a szakmai stáb az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is szinte egyből nekilátott kialakítani a következő idény csapatát. Amint arról korábban beszámoltunk, két támadó, Ollie Betteridge és Kreisz Brúnó, valamint egy hátvéd, Konsta Mesikämmen sem folytatja a Ferencvárosnál, azonban érkezett egy miskolci nevelésű fiatal támadó, Galajda Zsombor.

Három távozó és egy érkező után ismét három olyan játékosról ad hírt szakosztályunk, akik a következő szezonban nem folytatják a Fradi színeiben:

a 2020-ban érkező Galántai Richárd, valamint a 2022-ben az FTC-Telekomhoz igazoló Kozma Dávid és Jari Sailio sem folytatja zöld-fehérben.

A 2000-ben született Galántai Richárd 2020 nyarán próbajátékosként érkezett a Ferencvároshoz, végül sikerült meggyőznie a szakmai stábot és egész idényre szóló szerződést kapott a felnőtt csapatnál és a junior együttesnél. A 2021/22-es szezonban már jóval több lehetőséget kapott a felnőttcsapatnál is, 38 alapszakasz meccsen három gól és két assziszt szerepelt a neve mellett, míg a legutóbbi bajnokságban összesen három gólig és egy gólpasszig jutott.

Kozma Dávid 2022 nyarán a svéd Divízió II-es ligából érkezett az FTC-Telekom csapatához, de nem volt számára ismeretlen az Erste Liga, hiszen előtte másfél évig az akkor még MAC HKB Újbuda néven szereplő együttest erősítette. A fiatal játékos az alapszakaszban 32 meccsen egy góllal és hat asszisztal, a rájátszásban pedig 16 meccsen két asszisztal segítette a csapatot.

Jari Sailio a 2022/23-as idény közben, novemberben csatlakozott a Fradihoz, abban az időszakban, amikor a szakmai stáb a csapat újraépítésén fáradozott a rosszul sikerült szezonrajt után. A finn támadó az alapszakaszban mindössze 12 meccsen lépett jégre, ahol 3+6 pontot szerzett, majd a rájátszásban 17 mérkőzésen két gólig és öt asszisztig jutott.

Galántai Richárdnak, Kozma Dávidnak és Jari Sailiónak köszönjük a Ferencvárosért tett erőfeszítéseiket, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2023/24-es szezon előtt:

Érkezett: Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék)

Távozott: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers), Galántai Richárd (?), Kozma Dávid (Åmåls SK), Kreisz Brúnó (?), Konsta Mesikämmen (?), , Jari Sailio (?)

Maradt: Arany Gergely, Nagy Kristóf, Nagy Gergő, Sarciá Antonino, Farkas Simon, Seregély Máté, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Boros Dániel (mindannyian érvényes szerződéssel)

 

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin