2024. május 27.
Újabb kapusunk hosszabbított szerződést
Férfi jégkorongcsapatunk fiatal hálóőre, Földes László újabb egy évre írt alá a Ferencvárosnál.

Továbbra is zajlik magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál a következő szezonra készülő keret összeállítása. Hírt adtunk eddig négy távozó, egy visszavonuló, valamint hét szerződéshosszabbító játékosról, most pedig ismét egy szerződését meghosszabbító játékosról számolhatunk be:

szakosztályunk ugyanis mindenben megegyezett az FTC-Telekom felnőttcsapatát már négy éve segítő fiatal kapussal, Földes Lászlóval.

Földes László 2020-ban a koronavírus-járvány ideje alatt tűnt fel mindössze 16 évesen a Fradi felnőttcsapatának meccskeretében, akkor Arany Gergely kiesése miatt 10 meccsen volt Nagy Kristóf váltótársa. Fodor Szabolcs vezetőedző a későbbiek során is számolt a fiatal kapussal, a 2021-es naptári év utolsó mérkőzésén pedig vezetőedzőnk becserélte Arany Gergely helyére. Az akkor mindössze 18 éves kapus bár hamar kapott egy gólt, a meccs hátralévő részében remekül teljesített. A 2022/23-as szezonban állandó tagja volt Andersen Ligás második számú, valamint U21-es csapatunknak is. A felnőtt együttesben a szakmai stáb egyre több lehetőséget adott Földesnek, többek között a 2022 decemberi Vígh Balázs Vándorkupa-mérkőzés során is ő védett a derbi teljes meccsideje alatt, amelyen bravúros védéseket mutatott be a fiatal kapus. Földes a mögöttünk hagyott szezonban is bizonyította, hogy megállja a helyét a felnőttek között, erre pedig mi sem lehet jobb példa, hogy a DEAC elleni Erste Liga-negyeddöntő ötödik meccsén az utolsó pillanatban lett egy bemelegítés közben történt sérülés miatt kezdő kapus, amit végül kapott gól nélkül hozott le. Emellett Andersen Ligás csapatunk számára is komoly támogatás a kapuban, az ottani alapszakaszban 15 alkalommal védte a Fradi második számú csapatának kapuját.

A fentiek tükrében cseppet sem meglepő, hogy Fodor Szabolcsék a következő szezonban is számolnak Földes Lászlóval a kapusok között.

Földes Lászlóval, Arany Gergellyel, Adam Bradyvel, Jake Crespivel, Galajda Zsomborral, Haranghy Bencével, Lauri Kärmeniemivel, Tóth Gergővel és Turbucz Martinnal már kilenc név ismert a 2024/25-ös szezonra készülő keretből.

Férfi Jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2024/25-ös szezon előtt:

Távozott: Julius Marva (?), Nagy Gergő (?), Erik Němec (Bietigheim Steelers, Oberliga, Németország), Vladimír Roth (?), Tóth Adrián (Visszavonult)

Maradt: Arany Gergely (Szerződéshosszabbítás 2026-ig), Adam Brady (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Jake Crespi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Földes László (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Galajda Zsombor (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Haranghy Bence (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Lauri Kärmeniemi (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Tóth Gergő (Szerződéshosszabbítás 2025-ig), Turbucz Martin (érvényes szerződés)

Cikkajánló

Elkezdtük a nyári munkát, fókuszban a következő szezon

Férfi jégkorongozóink Kiss Áron erőnléti edző vezetésével elkezdték a közös nyári felkészülést - INTERJÚ

Továbbra is a Ferencvárosban szerepel Bán Károly

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csatárral, aki így újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Németh Attila marad a Ferencvárosnál

A rutinos csatár mindenben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, újabb egy évig visel zöld-fehéret.

Két FTC-hokissal nyári táborozik a férfiválogatott

Arany Gergely és Galajda Zsombor is bekerült a magyar férfi jégkorong-válogatott nyáron készülő keretébe.

Összeállt a kapustrió, Nagy Kristóf is hosszabbított

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott Nagy Kristóffal, így teljes a Fradi kapusállománya.

Újabb egy évig a Fradinál a finn támadó

Mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal és meghosszabbította szerződését Aku Kestilä.

Fiatal támadónk szerződést hosszabbított

A tavaly nyáron érkezett Banga Nándor mindenben megállapodott jégkorongszakosztályunkkal.

Posztumusz díjjal tüntették ki Pap Gábort

Az októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt csapatmenedzser Kéri Rudolf-emlékdíjat kapott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin