2022. július 15.
Újabb két év: Nagy Gergő marad a Ferencvárosnál!
Férfi jégkorongcsapatunk kapitánya 2024-ig hosszabbította meg az előző szezon végén lejáró szerződését.

Rendkívül fontos lépcsőfokához érkezett magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2022/23-as idényre. Természetesen egy csapat sem maradhat kapitány nélkül, a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak pedig nem kell messzire nyúlni ahhoz, hogy megfelelő embert találjon erre a pozícióra, ugyanis

az FTC-Telekom csapatkapitánya, Nagy Gergő 2024-ig meghosszabbította az előző szezon végén lejáró szerződését!

A saját bevallása szerint gyerekkora óta Fradi-szurkoló Nagy Gergő játékos-pályafutása során először 2018 nyarán írt alá szerződést a Ferencvárossal. Azóta csapatkapitányként a társakkal közösen négy bajnoki címig, két Erste Liga-sikerig, Kontinentális Kupa-továbbjutásig, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győzelemig vezette a Ferencvárost, amely 2019-ben 22 év után nyert ismét bajnokságot, története első ligasikereinek és nemzetközi porondon való továbbjutásának örülhetett, a Magyar Kupát pedig egy teljes negyedszázad elteltével hódította el ismét, míg 2021 szeptemberében az utolsó hiányzó hazai klubtrófeát, a Szuperkupát is megszerezte.

A csapatkapitány első szerződése a 2019/20-as idény végeztével lejárt, de egyik félnek sem volt kétsége afelől, szeretné folytatni a közös munkát. Ennek értelmében 2020 nyarán Nagy Gergő újabb két szezonra, 2022-ig meghosszabbította szerződését, így ő maradt az akkor magyar bajnoki, Erste Liga- és Magyar Kupa-címvédő együttes csapatkapitánya. Nagy Gergő a magyar bajnoki címmel, Erste Liga-elődöntővel és Magyar Kupa-bronzéremmel zárult 2020/21-es idényben is meghatározó alakja volt a Ferencvárosnak: a liga alapszakaszában a második legeredményesebb pontszerző lett, 36 meccsen 20 gólig és 21 asszisztig jutott, ezzel bőven pont per meccs mutató felett termelt. A rájátszásban addigi termése mellé 11 meccsen 3+7 pontot tett hozzá. Az FTC-Telekom csapatkapitánya a legutóbbi szezonban sem hagyta ki a lehetőségeket a jégen és pont per meccs fölött végzett mind az alapszakaszban, mind pedig a rájátszásban. Előbbiben 35 meccsen 19 gólt és 28 asszisztot szerzett, amivel kiérdemelte, hogy házi pontkirályként a playoff mérkőzésein arany fejvédőben szerepeljen, míg utóbbiban 9 meccs alatt 3 góllal és 9 assziszttal járult hozzá a ligadöntőbe jutáshoz és a magyar bajnoki címhez. A szezon végeztével Nagy Gergő ismét válogatott mezbe bújt és a 2022 májusában rendezett ljubljanai világbajnokságon az A csoportba feljutó együttes csapatkapitányaként szerepelt.

Nagy Gergővel együtt már 20 játékos neve ismert a 2022/23-as szezonra készülő keretből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Galántai Richárd (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Komáromy Botond (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Nagy Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin