2022. július 15.
Újabb két év: Nagy Gergő marad a Ferencvárosnál!
Férfi jégkorongcsapatunk kapitánya 2024-ig hosszabbította meg az előző szezon végén lejáró szerződését.

Rendkívül fontos lépcsőfokához érkezett magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk keretének kialakítása a 2022/23-as idényre. Természetesen egy csapat sem maradhat kapitány nélkül, a Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak pedig nem kell messzire nyúlni ahhoz, hogy megfelelő embert találjon erre a pozícióra, ugyanis

az FTC-Telekom csapatkapitánya, Nagy Gergő 2024-ig meghosszabbította az előző szezon végén lejáró szerződését!

A saját bevallása szerint gyerekkora óta Fradi-szurkoló Nagy Gergő játékos-pályafutása során először 2018 nyarán írt alá szerződést a Ferencvárossal. Azóta csapatkapitányként a társakkal közösen négy bajnoki címig, két Erste Liga-sikerig, Kontinentális Kupa-továbbjutásig, Magyar Kupa- és Szuperkupa-győzelemig vezette a Ferencvárost, amely 2019-ben 22 év után nyert ismét bajnokságot, története első ligasikereinek és nemzetközi porondon való továbbjutásának örülhetett, a Magyar Kupát pedig egy teljes negyedszázad elteltével hódította el ismét, míg 2021 szeptemberében az utolsó hiányzó hazai klubtrófeát, a Szuperkupát is megszerezte.

A csapatkapitány első szerződése a 2019/20-as idény végeztével lejárt, de egyik félnek sem volt kétsége afelől, szeretné folytatni a közös munkát. Ennek értelmében 2020 nyarán Nagy Gergő újabb két szezonra, 2022-ig meghosszabbította szerződését, így ő maradt az akkor magyar bajnoki, Erste Liga- és Magyar Kupa-címvédő együttes csapatkapitánya. Nagy Gergő a magyar bajnoki címmel, Erste Liga-elődöntővel és Magyar Kupa-bronzéremmel zárult 2020/21-es idényben is meghatározó alakja volt a Ferencvárosnak: a liga alapszakaszában a második legeredményesebb pontszerző lett, 36 meccsen 20 gólig és 21 asszisztig jutott, ezzel bőven pont per meccs mutató felett termelt. A rájátszásban addigi termése mellé 11 meccsen 3+7 pontot tett hozzá. Az FTC-Telekom csapatkapitánya a legutóbbi szezonban sem hagyta ki a lehetőségeket a jégen és pont per meccs fölött végzett mind az alapszakaszban, mind pedig a rájátszásban. Előbbiben 35 meccsen 19 gólt és 28 asszisztot szerzett, amivel kiérdemelte, hogy házi pontkirályként a playoff mérkőzésein arany fejvédőben szerepeljen, míg utóbbiban 9 meccs alatt 3 góllal és 9 assziszttal járult hozzá a ligadöntőbe jutáshoz és a magyar bajnoki címhez. A szezon végeztével Nagy Gergő ismét válogatott mezbe bújt és a 2022 májusában rendezett ljubljanai világbajnokságon az A csoportba feljutó együttes csapatkapitányaként szerepelt.

Nagy Gergővel együtt már 20 játékos neve ismert a 2022/23-as szezonra készülő keretből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Galántai Richárd (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Komáromy Botond (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Nagy Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin