2021. január 25.
Újabb kulcsmeccs jön, közvetlen riválisunkhoz utazunk
Listavezető férfi jégkorongcsapatunk a második helyen álló DEAC otthonában lép jégre az Erste Ligában.

Nem túlzás azt állítani, a 2021-es naptári évre elképesztő formába lendült magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk. Az FTC-Telekom január 3-a és 21-e között zsinórban hét mérkőzést nyert meg a rendes játékidőben, ezzel megerősítette vezető helyét az alapszakasz tabellájának élén, és magához ragadta a mezőny leghosszabb veretlenségi sorozatát is. Ennél is többet mond el viszont erről a teljesítményről az, hogy a legyőzött csapatok között nem csak a tabella alsó felébe tartozó együttesek vannak, hanem olyan közvetlen riválisok is, mint a MAC HKB Újbuda, a Corona Brassó vagy a Sportklub Csíkszereda. Az akkor még vesztett pontok alapján a liga magasan legjobb mérlegével érkező brassóiakat és az elmúlt két idény, valamint az idei alapszakasz alapján legfőbb rivális csíkiakat is ráadásul a vártnál nagyobb különbséggel, egészen lehengerlő játékkal fektettük két vállra. Nem csak az eredmények, de a játék képe alapján is úgy tűnik tehát, hogy a Fradi megtalálta azt a formáját, amit a szezon első felében olyan sokan hiányoltak, és újra azt a felszabadult, lehengerlő játékot játssza, mint amellyel címek sorát gyűjtötte be a közelmúltban. Ráadásul olyan elemekben javult a játék folyamatosan és jelentősen, amelyekkel szinte végig gond volt a 2020/21-es idény első hónapjaiban.

Ahogy Fodor Szabolcs vezetőedző is fogalmazott viszont a Csíkszereda legyőzését követő nyilatkozatában, most kell szerénynek maradni, hiszen még nem nyertünk semmit, nem értünk el semmit idén, még az alapszakasznak sincs vége. Ráadásul ezúttal ismét nagyon nagy szükség lesz a bravúros, jó játékra, ugyanis annak a DEAC-nak az otthonába látogatunk, amelyik egyrészt szintén kiváló formában van, sőt, közvetlen riválisunk a tabella jelenlegi állása alapján, másrészt idén még nem tudtuk legyőzni őket (a debreceni együttes az utolsó ilyen csapat a liga mezőnyében). Szeptember 25-én, a bajnokság számunkra első mérkőzésén Debrecenben bár három góllal is vezettünk, végül a hosszabbításban 4-3-as vereséget szenvedtünk – igaz, akkor még a koronavírus-járvány első hulláma miatt igen szedett-vedett sorokkal, nagyjából felkészülés nélkül álltunk fel arra a mérkőzésre, így a pontszerzés akár bravúrnak is tekinthető. December 2-án viszont a DEAC kisebb meglepetésre 4-3-ra a Tüskecsarnokban is nyerni tudott, ezúttal rendes játékidőben, ez az eredmény pedig jelzésértékű arra nézve, hogy igenis számolni kell a fekete-sárgákkal idén.

Ezúttal ráadásul ismét idegenben kell bizonyítanunk, a hétfő este 20.00-s kezdés, beleszámítva a hosszú utazást pedig egészen biztosan nem nekünk kedvez, a Debreceni Jégcsarnok egyébként sem az a hely, ahová könnyed győzelmeket aratni járunk. Amióta a DEAC ezen a néven 2018 őszén visszatért az Erste Ligába, 9 alkalommal mérkőztünk meg velük Debrecenben, és ezeken a találkozókon mindössze 4-1-1-3-as mérleget tudtunk összerakni. A DEAC a magyar válogatott oszlopa, a kapuban rendre bravúros teljesítményt nyújtó Hetényi Zoltán védéseire, és a határozott, kemény védekezésre alapuló kontrái villámgyors támadói révén mindig életveszélyesek, ez a játék pedig a mezőny egyik legkisebb, legszűkebb pályáján, a Debreceni Jégcsarnokban még inkább érvényesülni tud.

Ami viszont a Fradi erőssége volt 2021-re fordulva, hogy azokon a mérkőzéseken is, ahol nem jött ki az erdélyiek ellen látott parádés játék, és döcögött a szekér, a döntő pillanatokban valahogy mégis mindig meg tudták találni a mieink a győzelemhez vezető utat. Ez azért is lenne nagyon fontos a mérkőzést remek formában, a Csíkszereda szombati 4-3-as legyőzésével váró DEAC ellen, mert a korábbi éveknél szorosabb csata várható az alapszakasz első helyéért, amely idén középszakasz hiányában első kiemelést és ezzel végig pályaelőnyt ér a rájátszásban. Jelenleg a Fradi egy meccsel és hét ponttal áll jobban a debrecenieknél, de vesztett pontok alapján a Brassó hat, a Csíkszereda pedig három ponttal még megelőzi a Ferencvárost, így minden pontnak, minden mérkőzésnek jelentősége lesz a végelszámolásnál, főleg a rangadókon szerzett pontoknak.

A DEAC – FTC-Telekom rangadó 20.00-kor kezdődik a Debreceni Jégcsarnokban. A mérkőzés az aktuális járványügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött zajlik majd, az Erste Liga TV élő közvetítése IDE KATTINTVA érhető el.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DEAC – FTC-Telekom
2021. január 25. hétfő 20.00
Debreceni Jégcsarnok, zárt kapuk mögött
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin