2019. február 1.
Újabb remek fordítás, magabiztosan vezetjük a tabellát
Egygólos hátrányból fordítva, 5-3-ra legyőztük a Brassót, ezzel növeltük előnyünket a tabella élén.

Sikerül-e megnyugtató távolságban tartania maga mögött a nagy rivális Csíkszeredát – ez volt a fő kérdés férfi jégkorongcsapatunk számára a középszakasz harmadik mérkőzésén, a Brassó elleni rangadón. Jó hír volt a szakvezetés és a szurkolók számára, hogy betegeink és sérültjeink közül többen játékra jelentkeztek, így négy sorral tudta rohamozni a brassói kaput Fodor Szabolcs legénysége – Arany Gergely viszont még mindig pihent, így a kapuban Pleszkán, a padon pedig a fiatal reménység, Maros Botond kezdett.

Jobban kezdtük a meccset, olyannyira, hogy Nagy Gergő kapu elé tett korongjára senki nem reagált, csak a berobbanó Pavuk, aki mindössze 36 másodperc elteltével megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. A gyors gól még inkább meghozta a mieink kedvét, a vendégek pedig mintha kissé az öltözőben ragadtak volna. Az első perc folyamatos ferencvárosi rohamokkal telt, öt az öt ellen is fel tudtunk állni a brassói harmadban, nagy helyzetünk is adódott, ám Switzer Polcba pofozta a korongot. Egy perccel később a Corona életjelet adott magáról, egyben levonhattuk a tanulságot, hogy nem lankadhatunk egy másodpercre sem: egy hátul eladott koronggal a korábbi ferencvárosi közönségkedvenc Jereme Tendler egyedül lépett ki, ám Pleszkán megfogta a ziccert. A harmad második felére a Brassó kijött a szorításból, és időről időre helyzetekkel, lövésekkel jelezte, megbosszulhatja magát, ha kihagyjuk a lehetőségeinket. Ez a 15. percben be is következett: Tranca lövése még kijött Pleszkán mamutjáról, Zsók Levente ismétlése azonban becsorgott. Az utolsó percekben még ki tudtunk alakítani némi nyomást, sőt, az utolsó másodpercekben egy akciót remek háromszögezéssel ziccerig játszottunk, Polc azonban megfogta Roczanov lövését, így hiába játszottunk a mezőnyben fölényben, a Brassó taktikus és hatékony játékkal tartotta a lépést. (1-1)

A második harmadba is nagy lendülettel álltunk bele, és az elsőhöz hasonlóan hamar megszereztük a vezetést: a 23. percben Switzer lopott korongot a brassói harmadban, elhúzta Polc előtt és bevágta. A játék képe nem változott, mezőnyben inkább a Fradi dominált, de érkeztek a brassói lövések és helyzetek is. Kaptunk egy emberelőnyt, amivel nem sikerült élni, a túloldalon viszont a Brassó lőtt egy olyan gólt, amilyen az egész mérkőzés: hosszú idő után bekeveredtek a harmadunkba, a kapu mögött kallódott a korong, a visszapassznál pedig elaludtak a védőink, így Mihály Árpád zavartalanul egyenlíthetett. Bár nem volt meg az átütő erő, azt azért nem lehet mondani, hogy ne lettek volna meg még így is a lehetőségeink a gólra: Carlson és Walls páros kiállítása után 4 a 4 ellen Tóth Richárd szólózott nagyot, majd letette Switzernek, az ezen a meccsen is rendkívül aktív kanadai azonban kihagyta a lehetőséget. Öt perccel a harmad vége előtt Nagy Gergő csípett el szemfülesen egy átadást a semleges zónában, és egyedül száguldhatott kapura, azonban Polc nyerte a párbajt. Érezni lehetett, hogy ha meg akarjuk nyerni a meccset, rá kell tennünk egy lapáttal, ez az extra ebben az időszakban azonban csak néhány játékosunkban volt meg – közéjük tartozott Rafaj Attila is. A támadó már az elmúlt meccseken is rendkívül agilisan játszott, most is megcsinált szép cselekkel egyedül egy helyzetet, a befejezésbe azonban itt is hiba csúszott, fölé vágta. A vendégek pedig, ahogy már eddig kétszer, most is büntettek: túl sok ember miatt kaptunk egy technikai kisbüntetést, amit Walls ült le, a Brassó pedig élt az emberelőnnyel: felálltak, megjáratták, majd Carlson lőtt, Pleszkán mamutjáról kipattant, Tendler pedig könnyedén a hálóba ütötte a kipattanót. Több lehetőség már nem adódott, így hiába a meddő mezőnyfölény, a Brassó bizonyította, mennyire hektikus csapat, és ezt a mai meccset nem engedte el, nekünk pedig jóval élesebb játékra volt szükség, ha meg akartuk fordítani ezt a mérkőzést. (2-3)

Az élesebb játék a záró harmad elejére nem érkezett meg, sőt, a mezőnyfölényünk is eltűnt. A játékrész első helyzete Tendler előtt adódott, aki ismét szólózott, de Pleszkán újabb bravúrt mutatott be. Peretyagin magas botja miatt kaptunk egy emberelőnyt, de már-már úgy tűnt, hiába álltunk fel, ez is kihasználatlanul marad. A fór utolsó másodpercében azonban Perrier hatalmas kékvonalas bombát eresztett meg, ami Polc hálójába vágódott - Nagy Gergő ott piszkált a kapu előterében, a zsűri szerint beleért, így neki adták a találatot, de a lényeg az volt, hogy sikerült viszonylag hamar egyenlíteni. A Brassót viszont ez sem törte meg, továbbra is rendkívül éles maradt a mérkőzés, mindkét oldalon megszülethetett volna a győztes gól. Előbb Rafaj ütőjéről csúszott le a korong nagy helyzetben, majd a túloldalon Gliga került nagy helyzetbe, de nem tudott túljárni Pleszkán eszén. Az 54. percben kisebb kakaskodás következett, Switzer kimaradt helyzete után a vendégek harmadában Tranca kötött bele jó két fejjel alacsonyabb ellenfelébe, a játékvezetők azonban még a bunyó kialakulása előtt közbeavatkoztak. Támadónk az 56. percben végül nemes bosszút állt: bevágta Tóth Richárd átadását, ezzel a Fradi javára döntve el a kiélezett végjátékot. Két perccel a vége előtt még Mihály Árpád szabálytalankodása nyomán akadt össze Tóth Adrián és Dorofejev, ki is ültek két percre, ahogy Mihály is. Végül Rafaj adta meg a Brassónak a kegyelemdöfést, fél perccel a vége előtt lendületből bekorcsolyázott a támadó harmadba, és távolról kilőtte Polc kapuját. A gól után Lidhammar még kötözködött egy sort, amiért kiszórták, Peretyagin pedig kapott egy végleges fegyelmit, de ez a lényegen már nem változtatott. (5-3)

Bár nem játszott jól, az FTC-Telekom hatalmasat küzdve mégis rendkívül értékes rendes játékidős győzelmet aratott, ez pedig mutatja csapatunk idei erős karakterét. A győzelem értékét pedig tovább növeli, hogy a nagy rivális Csíkszereda kikapott Újpesten, így úgy várjuk öt pont előnnyel a vasárnapi egymás elleni rangadót, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk - közel, nagyon közel került tehát a középszakasz megnyerése, és ezzel első kiemeltként az első ellenfélválasztás joga a rájátszásban...

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
FTC-Telekom – Corona Brassó 5-3 (1-1, 1-2, 3-0)
FTC-Telekom: Pleszkán (Maros) – Kärmeniemi, Sarcia, Nagy G., Walls, Pavuk – Perrier, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Ri. – Hegyi, Lengyel, Dósa, Roczanov, Rafaj – Hardi, Tóth Re., Tóth G., Farkas, Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Corona Brassó: Polc (Tőke) – Boriszenko, Carlson, Gliga, Lidhammar, Tendler – Dorofejev, Peretyagin, Molnár Zs., Tranca, Zsók – Bors, Nagy I., Bíró G., Lee, Mihály Á. – Mihály E., Bíró M., Bíró O., Molnár Z. Vezetőedző: Greg Lindqvist.
Kapura lövések: (12:11, 13:10, 21:12) 46:33
Védések: (10:11, 8:12, 12:18) 30:41 / 90.91% : 89.13%
Kiállítás percek: (2:2, 4:4, 2:28) 8:34
Emberelőny kihasználás: (4 / 2) 50.00% / (2 / 1) 50.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (2 / 4) 50.00%
Gólszerzők: Pavuk (00:36, Nagy G.), Switzer (22:27), Nagy G. (46:42, EE, Perrier, Kärmeniemi), Switzer (55:36, Tóth Ri.), Rafaj (59:26, EE, Pavuk), illetve Zsók (14:34, Molnár Zs., Tranca), Mihály Á. (30:59, Lee, Bíró G.), Tendler (38:34, EE, Carlson, Lee)

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztató Greg Lindqvist és Fodor Szabolcs részvételével:

A mérkőzés utolsó másodpercei, és a dudaszót követő ünneplés:

Cikkajánló

A Corona Brassó a biztos harmadik elődöntős csapat

A DVTK búcsúzott a negyeddöntőben, így kettőre csökkent hokisaink lehetséges elődöntős ellenfeleinek száma.

„Az ilyen pillanatokért éri meg jégkorongozni”

Férfi hokicsapatunk Erste Liga-elődöntőt érő győzelmének hősei nyilatkoztak a FradiMédiának – VIDEÓ!

Győzelem az ötödik meccsen, ott vagyunk az elődöntőben!

Bajnok hokisaink a fiatal Földes László vezényletével 2-0-ra legyőzték a DEAC csapatát.

Ezúttal hazai jégen játszhatunk az elődöntőbe jutásért

A negyeddöntő ötödik meccsével visszakerült a Tüskébe a DEAC elleni párharcunk az Erste Liga rájátszásában.

Vereség Debrecenben, ötödik meccs jön szombaton

Férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DEAC-tól a negyeddöntő 4. meccsén, így még nem jutottak tovább.

A továbbjutás a tét a második debreceni meccsünkön

A szerdai meccsnapon csapatunk lezárhatja a negyeddöntős párharcot a DEAC otthonában.

Győzelem a harmadik negyeddöntős meccsen

Němec duplájával bajnok hokisaink 4-1-re nyertek Debrecenben, „meccslabdához” jutva ezzel.

Debrecenben folytatódik a negyeddöntős párharc

Két hazai nyert meccs után a DEAC otthonában folytatják magyar bajnok hokisaink a playoffot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin