2020. január 27.
Jön a csúcsmeccs visszavágója: a Csíkszeredát fogadjuk
Az alapszakaszgyőztes nagy rivális még nyeretlen a középszakaszban, és sebzett vadként érkezik Pesterzsébetre.

Férfi jégkorongcsapatunk bravúrt bravúrra halmozott az utóbbi időben, hiszen előbb a miskolci négyes döntőben 25 év után újra megnyerte a Magyar Kupát, majd szinte pihenés nélkül indult Erdélybe, hiszen a Brassó és a Csíkszereda vendégeként rögtön egy kőkemény keleti túrával, és két nagy rangadóval kezdtük meg a középszakaszt. A felsőházi szereplését egy az alapszakasz-győztes Sportklub elleni idegenbeli derbigyőzelemmel indító Corona ellen nehezen indult a meccsünk, de végül a hosszabbítás után mi örülhettünk, majd a Sportklub telt házas, remek hangulatú otthonában is sikerült csendre inteni a hazai közönséget, hiszen fantasztikus eredményt elérve 5-2-re győztük le legfőbb riválisunkat, így a tabella éléről várhattuk a folytatást, és nem mellékesen bevettük az utolsó olyan csarnokot is, ahol eddig még nem sikerült győznünk az idei szezonban. A lelátó népe egyébként rendkívül sportszerűen gratulált a győztesnek, sőt, a Székely Himnuszt is együtt hallgatta és énekelte a jégen a két rivális.


(Fotó: Facebook/György Tibor)

Remek formában lévő fiaink alig szálltak le szombat reggel Pesterzsébeten a Csíkszeredából hazaérkező buszról, kora délután már a Groupama Arénában volt jelenésük, ahol a Fradi-tábor előtt tettek egy tiszteletkört a stadion gyepén az FTC legújabb trófeájával, a férfi jégkorong Magyar Kupával.

Vasárnap viszont már teljes erőbedobással készültünk a hétfői, Csíkszereda elleni csúcsrangadóra. Férfi jégkorongcsapatunk csaknem két hét után tér vissza a Pesterzsébet Jégcsarnokba, ezt pedig nem is lehetne stílusosabban megtenni, mint a legnagyobb riválisunk elleni mérkőzéssel. A találkozó előtt a legfrissebb hangulatjelentések szerint a hangulat kiváló, feszültségnek semmi nyoma. Ezt bizonyítja az a videó is, amelyben Hajós Roland és Hegyi Ádám kalauzolják be a FradiMédia stábját a kulisszák mögé edzés után.

A két csapat legutóbbi meccse, mint ahogy azt már fentebb is említettük, rendkívül emlékezetesre sikeredett, hiszen az idei szezonban a Ferencváros ezelőtt még nem tudta győztesen elhagyni a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályát, most azonban sikerült megtörni ezt a rossz szériát is. Ami a két csapat legutóbbi budapesti randevúját illeti, akkor sem termett túl sok babér a csíkiaknak, hiszen december elején 4-1-re sikerült legyőzni tavalyi döntős ellenfelünket. Ezzel, bár a szezon első három egymás elleni meccsén riválisunk örülhetett, immár zsinórban két győzelemnél járunk. Ráadásul mindkét sikerült a rendes játékidőben született, így öt eddigi idei egymás elleni meccsünkön a Sportklub 7, míg a Ferencváros már 8 pontot szerzett.

Sokszor elsütöttük már egy-egy mérkőzéssel kapcsolatban, hogy ez az összecsapás más lesz, mint az eddigiek, most azonban nagyon is megállja a helyét ez a kijelentés, hiszen riválisunk, ha nem is a szó szoros értelemben, de az életéért küzd a ma esti összecsapáson. A csíkiak ugyanis, ahogy fentebb említettük, két gyors hazai vereséggel már el is vesztették az alapszakasz megnyerésével szerzett előnyüket a középszakasz felsőházának tabelláján, egy újabb vereséggel pedig nagyon mélyre kerülnének, hiszen ugyan lesz még öt meccsük a felsőházban, de egy ilyen mentális zuhanás után aligha lesz sétagalopp feltörni például Hetényi vagy Hugson kapuját a Debrecen és a Dunaújváros ellen, vagy épp idegenben megállítani a brassóiak támadásait. Ha pedig a Sportklub a tavalyi szezonhoz hasonlóan ezúttal is elkönnyelműsködi a középszakaszt, és hátra esik a kiemelési rangsorban, alaposan megnehezíti a saját dolgát a rájátszásra, a döntő felé vezető úton.

Aligha számolt azzal reálisan bárki is – talán csak mi, ferencvárosiak remélhettük a szívünk mélyén -, hogy már rögtön az első két fordulóban nem csupán behozni sikerül a Csíkkal szembeni, a bónuszpontokból adódó hárompontos hátrányt, de még rájuk is verünk két egységet, ezzel pedig az élre állunk a felsőház tabelláján. Egészen elképesztő formában van a csapat, hiszen ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor immáron hét mérkőzés óta nem találtunk legyőzőre, ami az idei szezonban eddig rekordnak számít (októberben volt még egy hét mérkőzésből álló szériánk, akkor a Visegrád Kupában a Poruba állított meg minket, most viszont a legyőzöttek között van a szlovák Tipsport Ligás MAC Újbuda és az EBEL-es Hydro Fehérvár AV19 is).

Jön tehát egy újabb Csík elleni rangadó, amelyet, nyugodtan kijelenthetjük, mi várunk kedvezőbb helyzetből. Ennek ellenére tudni kell a helyén kell kezelni a dolgokat, hiszen mégiscsak az egyik legnagyobb riválisunkról beszélünk. Főleg úgy, hogy a Sportklub számára a mérkőzés megnyerése, ahogy fentebb leírtuk, szinte az életben maradással lenne egyenlő. Rólunk is elmondható azonban, hogy nagyon fontos lenne az újabb három pont megszerzése, hogy egy újabb lépést tegyünk a rájátszás szempontjából fontos pályaelőny, valamint az első ellenfélválasztás jogát biztosító első hely megtartása felé. Ehhez azonban ismét megalkuvást nem ismerve, hatalmas erőbedobással, száz százalékos koncentrációval, valamint olyan Fradi-szívvel kell küzdenünk, mint amit Miskolcon, Brassóban, legutóbb pedig Csíkszeredában mutatott be a csapat.

Férfi hokisaink az erdélyi túra után ismét a legnagyobb riválisukkal mérkőznek meg, ezúttal hazai pályán. 18 órától jön a középszakasz második, egyben utolsó FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda összecsapása a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Legyünk minél többen, szurkoljuk ki együtt a győzelmet, és utána ünnepeljünk együtt!

Amint arról korábban beszámoltunk, a mérkőzésre a rendőrség és a biztonsági szolgálat kérése alapján kizárólag a helyszínen lehet jegyet vásárolni. A pénztár a hazai és a vendég szektornál is két órával a kezdés előtt, 16.00-kor nyit majd ki. A vendégszurkolóknak a csarnok jelenlegi kapacitási engedélyeire való tekintettel 65 darab belépő áll majd rendelkezésre. A nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes időben érkezni!

A rangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, 3. forduló
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda
2020. január 27. hétfő, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegy: kizárólag a helyszínen, készpénzes fizetéssel, a pénztárak 16.00-kor nyitnak
Tv: M4Sport

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin