2023. február 2.
Utolsó előtti alapszakaszmeccsünkre utazunk pénteken
Csapatunk folytatja a küzdelmet a közvetlen rájátszást érő helyért, játékosaink Miskolcon lépnek jégre.

Mint azt előzőleg már fejtegettük, magyar bajnok jégkorongcsapatunknak két pontra van szüksége ahhoz, hogy biztos rájátszást érő helyen végezzen az alapszakaszban. Az utolsó héten három idegenbeli meccs is vár még a mieinkre, amiből az elsőt szerdán rendezték a BJA HC otthonában. A szezonban eddig remekelő, friss Magyar Kupa-győztes csapat ellen sajnos ezúttal sem találták meg a zöld-fehérek az ellenszert, így nem tudtak pontokat szerezni.

Pénteken újabb lehetősége adódik együttesünknek, ugyanis Miskolcra, a DVTK Jegesmedvékhez utaznak a mieink, bízva abban, hogy győzelemmel térhetnek majd haza. A két csapat eddigi mérlegét tekintve a miskolciak állnak jobban, első találkozónkat idegenben játszottuk, amit Nagy Gergő egyetlen gólja döntött el. Ezután kétszer fogadtuk őket a Tüskecsarnokban. Októberben egy, a legvégéig szoros meccsen kaptunk ki vendégeinktől, majd decemberben hiába volt több lehetőségünk, ugyancsak egygólos különbséggel tudta megnyerni a találkozót a DVTK csapata.

Nem egyszerű ellenfelek, habár emberelőnyös játékuk nem kiemelkedő a ligában, hátrányos védekezésük annál inkább. 81,74%-os a speciális játékuk hatékonysága, amivel az Erste Liga második legeredményesebbjei a hátrányos védekezésben és azt sem szabad elfelejteni, hogy az idén hozzájuk érkező kapus, Janis Voris nem egyszer mentette már meg a csapatot bravúros védéseivel, nem véletlenül áll a kapusok közül a harmadik helyen, őt csak a BJA HC-nál védő Farkas Roland és a gyergyóiak hálóőre, Rasmus Rinne előzi meg.

Pénteki ellenfelünk a maga 64 pontjával - amit 34 meccsen szerzett - már biztosan ott lesz a rájátszásban, a kérdés csak az, hogy harmadik vagy negyedik helyen tudnak végezni az alapszakaszban. A mieinknek viszont, ha lehet ilyet mondani, nagyobb téttel bíró mérkőzés lesz a soron következő, hiszen, mint fentebb is említettük már, kettő pontra van szüksége csapatunknak ahhoz, hogy a februári válogatott szünet alatt ne kelljen playoff-kvalifikációs meccset játszaniuk, és biztos helyről várhassák a bajnokság következő szakaszát. Amennyiben a hátralévő két meccsen kettő pontot szerez az FTC-Telekom, akkor döntetlen alakulna ki a Csíkszeredai Sportklub és a Ferencváros között, ilyen helyzetben pedig a szabályok értelmében a két csapat közötti meccsek eredménye dönt, ami alapján a mieink végeznének előrébb a tabellán, az pedig már biztos helyet jelentene a bajnokság következő szakaszára.

Hogy eldől-e a DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzésen csapatunk sorsa a rájátszást illetően, az pénteken 18:30-tól kiderül a Miskolci Jégcsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

2023. február 3., péntek 18:30, Miskolci Jégcsarnok

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom

Jegyek: ITT

Élő közvetítés: ersteligatv.hu

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin