2022. január 4.
Váratlan hazai vereség, megszakadt a pontszerző sorozat
Férfi jégkorongcsapatunk 4-2-es vereséget szenvedett a MAC HKB Újbuda ellen az Erste Ligában.

Telt házas Derbi után érkezett az FTC-Telekom magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata a 2022-es naptári év második Erste Liga-mérkőzésére, amelynek úgy vághatott neki csapatunk, hogy bár hosszabbításban 3-2-es vereséget szenvedett az Újpest ellen, az otthon tartott egy ponttal pontszámban is átvette a vezetést a liga tabelláján. Az ellenfél a tabella ötödik helyén álló MAC HKB Újbuda volt, a két együttes a szezonban már negyedszer, így az alapszakaszban utoljára játszott egymással házirangadót.

A Fradi meccskerete a játékosokat illetően nem változott a vasárnapi mérkőzéshez képest, a hosszú sérülés- és betegséghullám után továbbra is már csak Hajós Roland és Rasmus Kulmala nincs bevethető állapotban, a sorok összetételén viszont valamelyest változtatott Fodor Szabolcs vezetőedző.

A vendég együttesben ezen a találkozón mutatkozott be a cseh második vonalból frissen igazolt 31 éves szlovák szélső, Lukas Klima, aki mindössze 12 másodperc alatt egy akadályozásért összeszedett kiállítással debütált az Erste Ligában. A mieink ezúttal nem álltak bele a szokott intenzitással a korán jött emberelőnybe, így kihasználhatlanul maradt a lehetőség, a liga élmezőnyébe tartozó hátrányos védekezésünk viszont hamar villant, ugyanis az emberelőny után szinte közvetlenül Bohunickyt is kiszórták, ám kivédekeztük a hátrányt. Kissé kapkodó, pontatlan játékkal teli percek következtek, egyik fél sem tudott igazán nagy nyomást tenni a másik kapujára. Talán egy kevéssel a Ferencváros támadott többet, de a ziccerek elmaradtak, a távoli lövéseket pedig Bálizs Bence magabiztosan fogta – ahogy egyébként Arany Gergely is a túloldalon. A 13. percben aztán megjött az első ziccer is, Fowlie lépett ki a bal oldalon egy remek indítással egyedül, megpróbálta elfektetni Bálizst, akinek a keresztvas sietett a segítségére, amelyről kifelé pattant a korong. A lehetőség után még inkább a mieink oldalára billent a játék, két perccel a harmad vége előtt pedig ismét Fowlie szerezhette volna meg a vezetést: senki nem figyelt rá, óriási korongot kapott a kék vonalnál, egyedül húzhatott kapura, ám Bálizs lepkésébe lőtt. Az utolsó percben a MAC HKB is nagyon közel jutott a kapunkig, ám Arany Gergely is jelentkezett gyors egymásutánban két bravúrral, így gól nélkül zárult az első játékrész.

Az első játékrész küzdelmet igen, gólt nem hozott.

A második játékrész hasonlóan gyorsan hozott egy emberhátrányt, mint az első, ezúttal azonban hazai oldalon, Roczanov szabálytalannak ítélt ütközését követően. A hátrányos védekezésünk ezúttal is jól dolgozott, kivédekeztük a két percet. A következő néhány perc a mieink támadásairól szólt, ám Pavuk távolról, McFadden a kaput megkerülve a rövid oldalról, majd Nagy Gergő középről sem tudott túljárni Bálizs eszén. A túloldalon is voltak izgalmak, egy blokkon megpattanó lövés Arany kapujának bal oldali kapuvasáról csorgott – szerencsére – kifelé. A 27. percben újabb vendégelőny következett, miután a felszabadító Seregély ütőjéről saját harmadából a palánkon kívülre került a korong, így életbe lépett a játék késleltetéséért járó büntetés. A hátrányos védekezésünk továbbra is jól dolgozott, és Arany is óriásit védett Tóth Gergely jobb oldali, közeli kapásánál, ám a következő lehetőségnél már ő is tehetetlen volt. Dansereau lőtte be balról a sűrűbe a korongot, ami a kapu előtt álló Borosról Aranyra pattant, Mirko Djumic pedig közvetlen közelről a kapuba lőtte a lecsorgót. (0-1) A 31. percben Tóth Gergő ütközte le a palánknál szabálytalanul ellenfelét, így újabb emberhátrány következett, ezt viszont sikerült makulátlanul kivédekezni. Sőt, rögtön ezután már a mieink támadtak előnyben, Djumic szintén a palánknál volt szabálytalan, túl magas ütközése fejre irányuló támadásnak minősült. Megvoltak a lehetőségeink, de vagy egy eltört lövés, vagy Bálizs megakadályozta az egyenlítést. Öt az öt ellen is tartottuk az óriási nyomást ellenfelünkön a harmad utolsó perceiben, ám szinte el voltak átkozva a mieink, a nagyobbnál nagyobb lehetőségekkel sem sikerült élni. Annak ellenére sem, hogy az utolsó percre Izacky szabálytalansága után még emberelőnyt is kaptunk. Ez 38 másodperccel a szünet előtt kettős előnyre változott, miután Djumic is a palánkon kívülre lőtte a korongot saját harmadából, de már nem sikerült felállni.

39 másodperc áthúzódó kettős fórral kezdtük a harmadik harmadot, ám nem sikerült élni vele, McFadden ütője beletört a tőle megszokott bombakísérletbe. Sőt, a MAC HKB a szimpla hátrányát is kivédekezte, nagy lépést téve ezzel a pontszerzés felé. Sőt, a 46. percben ismét a hátrányos egységünk következett, miután a kilépni készülő Molnár előtt zártak össze a mieink, Kóger lett a büntetett játékos. Megint remekül védekeztünk, sőt, helyzetünk is volt, Somogyi lőtt az oldalhálóba, majd három másodperccel a büntetés vége előtt ellenfelünk elcserélte magát, így hátrányból előnybe kerültünk. Ekkor pedig végre sikerült megtörni a jeget, Nagy Gergő lőtte kintről kapu elé a korongot, Tamminen préselte tovább Bálizs mellett, a jobb oldalról a kapuvashoz berobbanó Fowlie pedig közvetlen közelről egyenlített, pillanatok alatt kihasználtuk tehát az emberelőnyt! (1-1)

Cody Fowlie góljánál még bízhattunk a szép befejezésben...

Sőt, a gól után közvetlenül Tóth Gergely penderítette a jégre szabálytalanul Nagy Gergőt, így szinte megszakítás nélkül játszhattunk öt a négy ellen – gondolhattuk, ám a játékvezetők csapatkapitányunkra is ráfújtak két percet színészkedésért. Majdnem bajba kerültünk, Macaulay találta magát hirtelen ziccerben a kapunkkal szemben, ám Arany nagyot védett. A túloldalon Kóger került hasonlóan nagy helyzetbe, Bálizs is megvillant. Úgy festett, a felek el akarják dönteni a rendes játékidőben a mérkőzést, az egyenlő álláshoz és a hátralévő időhöz képest mindkét fél sok kockázatot vállalt, nyílt sisakkal támadott. Aranynak kellett két bravúrt bemutatnia, ám nyolc perccel a vége előtt ő sem segíthetett, egy szépen középre fordított korong után Schlekmann vette be a hálóját. (1-2) Sőt, nem sokkal később két ex-ferencvárosi révén még nagyobb bajba kerültünk, Tóth Gergely átadásából Tóth Richárd lőtt a hálóba – első ránézésre úgy tűnhetett, Aranyt akadályozták a védésben, ám végül stábunk nem nézette vissza az esetet. (1-3) Alig négy perccel a vége előtt eldőlni látszott a meccs, ám nem adtuk fel, és szinte rögtön közelebb zárkóztunk, egy gyors támadás végén Tamminen tálalt a jobb oldalon érkező Bohunicky elé, aki a hálóba vágta a korongot. (2-3) Egy perc volt hátra a találkozóból, Arany már megindult volna a kispad felé, hogy cseréljen egy mezőnyjátékossal, amikor a támadó kék vonalnál eladtuk a korongot, Dansereau és Schlekmann kettő a semmiben léptek ki, sakk-mattig játszották, végül utóbbi zárta le újabb góljával a meccset. (2-4)

Nem indult tehát jól a 2022-es év csapatunk számára, két eddigi januári mérkőzésünkön egy pontot szereztünk, és megszakadt a 11 mérkőzés óta tartó pontszerző sorozat. Javítani rögtön pénteken lehet a DVTK Jegesmedvék ellen szintén a Tüskecsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – MAC HKB Újbuda 2-4 (0-0, 0-1, 2-3)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Boros, Pavuk, Nagy G., Somogyi – Seregély, McFadden, Fowlie, Tóth A., Tóth Gergő – Bohunicky, Hegyi, Kóger, Komáromy, Tamminen – Sarcia, Bán, Galántai, Farkas S., Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas R.) – Pozsgai, Varga K., Izacky, Klima, Tóth R. – Garát, Dóczi, Dansereau, Schlekmann, Ritter – Tóth Gergely, Macaulay, Molnár B., Weidemann, Pápa – Tóth P., Kreisz, Djumic, Ádám. Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Gólok: Fowlie (47:50, EE, Tamminen, Nagy G.), Bohunicky (56:10, Tamminen), illetve Djumic (27:58, EE, Dansereau, Schlekmann), Schlekmann (51:57, Dansereau), Tóth R. (55:54, Tóth Gergely), Schlekmann (59:05, Dansereau)
Kapura lövések: 46:40 (11:10, 20:19, 15:11)
Kiállítás percek: 12:12 (2:2, 6:6, 4:4)

Cikkajánló

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin