archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2019. január 6.
Váratlan, súlyos vereség hazai jégen
Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata váratlanul súlyos, 5-1-es vereségbe szaladt bele a Fehérvári Titánok ellen a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Férfi jégkorongcsapatunk annak reményében lépett jégre Pesterzsébeten a Fehérvári Titánok ellen, hogy sikerült túllendülni a MAC elleni bosszantó hétközi kupakudarcon, a nagy rivális Csíkszereda ugyanis ismét elkezdte gyűjtögetni az Erste Liga pontokat, így az alapszakasz megnyerése felé vezető úton fontos állomás volt a fehérváriak farmcsapata elleni újabb találkozó is. Ahogy azt a mérkőzés beharangozójában ITT is kiemeltük, egyáltalán nem lehetett sétagaloppra számítani a Titánok ellen, ennek ellenére a papírforma szerint a mieink számítottak a találkozó egyértelmű esélyesének.

Ennek ellenére a Titánok vettek villámrajtot, és az első perc végén megszerezték a vezetést, Lewis értékesítette Kiss Patrik kapu elé tett korongját. Enerváltan kezdtük a találkozót, míg a vendégek frissen, lendületesen közlekedtek a jégen. Az első helyzetünkre az 5. percig kellett várni, a mostanában igen hatékony Walls-Nagy Gergő páros révén: előbbi korcsolyázott be a támadó harmadba, letette a szélre kapitányunknak, akinek laposan, élesen kapu elé lőtt korongjáról azonban lemaradt a kanadai támadó. A 7. percben Borost leültették meg nem engedett testjátékért, a Fehérvár pedig kihasználta az emberelőnyt: Balogh Bence közeli lövése még lejött Arany mamutjáról, Beukeboom azonban közelről a hálóba vágta. A játékvezetők videón visszanézték a kisles-gyanús gólt, de végül megadták. Egy perccel később jött a válasz, Tóth Adrián tette vissza a kapu mögül a pakkot Switzernek, aki egy félkörrel ziccerbe került, és be is vágta. Szinte rögtön a korongbedobás után jött a hidegzuhany-szerű válasz, az EBEL-csapatból lejátszó Sárpátki Tamás száguldott végig a pályán, remekül visszatett korongját pedig Bennett a hálóba vágta. Az újabb kétgólos hátrány felpaprikázta a mieinket, és lassan átvettük a kezdeményezést. Boros bombázott a kékről, Gyenes takarásból nem sokat látott, ám mamuttal szépen védett. Nem sokkal később Tóth Richárd mutatott be szép cseleket a szélen, laposan kapu elé lőtt korongjára azonban nem volt érkező. a 12. percben Tóth Gergő vágta volna fel a korongot élesen a rövid felsőbe, Gyenes azonban zárta a szöget. Három perccel később újra ő lőtt távolról, Roczanov gyönyörűen letett korongja után, a végállomás azonban ismét Gyenes volt. Switzer szólózott hamarosan, a vendégkapus ismét a helyén volt. A 17. perc elején a vendégek elcserélték magukat, az emberelőnyből szépen felálltunk, villámgyorsan megjárattuk a korongot, majd Kärmeniemi tüzelt a bal oldalról, Gyenes megint mamuttal védett. Az utolsó másodpercekben a vendégek kijöttek a szorításból, és Kiss Patrik lévén lövésük is volt, Arany azonban fogta. A harmad második felére átvettük az irányítást, és beszorítottuk ellenfelünket, azonban maradt a gyorsan összeszedett kétgólos hátrány. (1-3)

Kisebb csetepatéval indult a második játékrész, Hegyi akadt össze Szitával, mindketten leültek a büntetőpadra, védőnk azonban 2+2 percet kapott. A négy a négy elleni játék után kivédekeztük az emberhátrányt is, Beukeboomnak volt egy jó távoli lövése, amit Arany fogott. Ezután volt két jó percünk, helyzetek sorát alakítottuk ki elsősorban Nagy Gergő révén, azonban nem voltunk élesek, nem sikerült ziccerbe kerülni, sem betalálni. A 27. percben egy szerencsés góllal a semmiből tovább növelte előnyét a Fehérvár, Szita próbálkozása átcsorgott Aranyon. Nem sokkal később emberelőnybe kerültünk, Roczanovnak volt egy ígéretes próbálkozása egy szép cselsorozat után, de ez sem lett gól. Nem sokkal később már mi voltunk emberhátrányban Tóth Adrián látványos akasztása után, Sárpátki hamar lövőhelyzetbe került, tüzelt is, Arany azonban a helyén volt. Ezután Beukeboom távolról, Lewis közelről lőtt, kapusunk megoldotta mindkettőt. Kivédekeztük a hátrányt, majd nem sokkal később nagy helyzetünk volt, Nagy Gergő kipattanóját azonban Walls mellé lőtte, majd Kärmeniemi révén újra hátrányban voltunk, Aranynak egyből bravúrt is kellett bemutatnia, ezután pedig kivédekeztük a hátrányt. Öt az öt ellen lecsorgott a harmad hátralévő része, nem tudtunk dominálni, sem igazán nagy helyzetet kihasználni, mintha fásultak lettek volna kissé a játékosaink. Ami pedig még inkább rossz előjel volt, hogy az első harmad második fele játékban a miénk volt, a második játékrészben azonban játékban is fölénk kerekedett a Fehérvár. (1-4)

A záró játékrészre minden mindegy alapon érkezett meg a Fradi, de ez sajnos nem érződött a helyzetekben, a kiállítások számában annál inkább. A korábban látottakhoz képest jóval keményebbé vált a mérkőzés, több volt a kissé talán frusztrált ütközés, párharc. A fehérváriak nyolc, a mieink hat perc kiállítást szedtek össze a záró játékrészben. Kisebb helyzetekig is sikerült eljutnunk, volt, hogy megsoroztuk Gyenes kapuját, de az volt érezhető, hogy nagyjából ha reggelig játszanak a felek, akkor sem kerül közelebb a Fradi ellenfeléhez, ezen az estén semmi nem jött össze. Három perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért, majd lehozta kapusát, így üres kapuval, emberelőnyben támadtunk. Perrier kapuvasig jutott, de gólt így sem sikerült szerezni, Mihály Ákos viszont korongot szerzett, a kiugró Kiss Patrik elé tálalt, aki az üres kapuba passzolt, ezzel eldőlt a mérkőzés. (1-5)

A Ferencváros 5-1-re kapott ki a Fehérvári Titánoktól, a szezon legsúlyosabb vereségét szenvedte el hazai jégen, ami egyben azt is jelenti, hogy a Csíkszereda győzelmével vesztett pontok tekintetében visszavette a vezetést a tabellán, ám mivel két mérkőzésnyi előnyben vagyunk, a jelenlegi állás szerint öt ponttal még mi vezetünk.

Folytatás alig 24 órával később, hétfőn 20.00-tól, szintén Pesterzsébeten, Greg Lindqvist Brassója ellen. Egy biztos: a mainál jelentősen jobb játékra lesz szükség, ha javítani szeretnénk…

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Fehérvári Titánok 1-5 (1-3, 0-1, 0-1)
FTC-Telekom: Arany (Pleszkán) – Rantanen, Boros, Nagy G., Walls, Perrier – Kärmeniemi, Jászai, Tóth A., Switzer, Tóth Ri. – Hegyi, Sarcia, Roczanov, Tóth G., Farkas – Pozsár, Lengyel. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Fehérvári Titánok: Gyenes (Horváth D.) – Beukeboom, Kiss R., Kiss P., Lewis, Mihály Ák. – Flórián, Szabó B., Bennett, Sárpátki, Szita – Imre, Reiter A., Császár, Hamvai, Mazzag – Erdély B., Vas M. D., Balogh, Kovács, Péter. Vezetőedző: Kiss Dávid.
Kapura lövések: (12:14, 18:15, 22:9) 52:38
Védések: (11:11, 14:18, 8:22) 33:51 / 86.84% : 98.08%
Kiállítás percek: (2:2, 8:4, 6:8) 16:14
Emberelőny kihasználás: (5 / 0) 0.00% / (5 / 1) 20.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 5) 80.00% / (0 / 5) 100.00%
Gólszerzők: Switzer (08:36, Tóth A., Tóth Ri.), illetve Lewis (00:55, Kiss P.), Beukeboom (07:34, EE, Balogh B.), Bennett (09:00, Sárpátki), Szita (26:19, Bennett, Sárpátki), Kiss P. (59:37, üres kapu, Mihály Ák., Beukeboom)


A mérkőzést követő sajtótájékoztató:




A mérkőzés összefoglalója:



Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin