2021. november 4.
Váratlan vereség Fehérváron
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Titánok vendégeként.

Nincs megállás magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk számára: alig 24 órával a győztes első fordulós Magyar Kupa-meccs után már jött is a következő Erste Liga-mérkőzés. Múlt vasárnap után ismét a Titánok ellen lépett jégre az FTC-Telekom, ám ezúttal a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ami a mieink keretét illeti, ugyan Rasmus Kulmala a Kontinentális Kupa első meccsén elszenvedett agyrázkódásos sérülése után először újra jégre lépett, Nagy Gergő és Lukas Bohunicky továbbra sem játszhatott, ráadásul még egy sérülés történt, így Josh McFadden sem állt Fodor Szabolcs rendelkezésére.

A szerdai meccsen a Dunaújvárostól látottakkal ellentétben a papíron esélytelenebb együttes, vagyis a hazai Titánok lendületes játékkal kezdte a mérkőzést, a Ferencváros pedig igyekezett felvenni a ritmust, azonban a kapunkban ezúttal kezdő Nagy Kristófnak már az elején nagy védéseket kellett bemutatnia. Ami talán még nagyobb meglepetés volt, hogy az idő múlásával a kezdeti lendületből mit sem veszítve a Titánok továbbra is nyomás alatt tartották a harmadunkat, amiből a mieink szokatlan módon alig-alig tudtak kitörni. Sőt, Somogyinak kiosztottak akadályoztatásért egy kétperces büntetést is, így emberhátrányban folytattuk a játékot. Úgy tűnt, ezúttal is jól működik az idei gyakorlatnak megfelelően a hátrányos játékunk, sőt, ahogy az szintén többször előfordult, a kapura is veszélyesek voltunk, azonban Fowlie lövése egy remek indítás után kevéssel, de a kapu mellett suhant el. A Titánok pedig a megszerzett koronggal a ferencvárosi harmad felé vették az irányt, és Skakodub kíméletlenül kihasználta, hogy egy emberrel többen vannak a jégen. (1-0) A szerzett gól után mindkét csapatnak adódott még helyzete, de újabb gól már nem született az első játékrészben.

A szünet után Fodor Szabolcs csapata nagyobb energiával kezdett, amit sikerült megtartani a játékrész folytatására is. Sokkal többet tartózkodtunk a hazai kapu előterében, mint a meccs elején, a gólcsendet azonban továbbra sem tudtuk megtörni. Sőt, tovább nehezítette a dolgunkat Somogyi újbóli kiállítása, ezúttal viszont a hazaiak nem tudtak emberelőnyben gólt szerezni, maradt az 1-0-s vezetésük. A harmad vége felé Tóth Adriánnak volt egy bombája a kapu előtt, azonban Szeles kesztyűjéről a kapu mögé pattant a korong – ez volt a játékrészben a legnagyobb lehetőségünk.

Az utolsó harmadra sem látszott változni a játék képe, a Ferencvárosnak sikerült jobban a kezdés, és meg is tartottuk a nyomást. Farkas Botond Tóth Gergővel ütközött egy nagyobbat, ami után játékosunk rövid ideig a jégen maradt, később szerencsére a saját lábán hagyta el a jeget. Több kisebb kakaskodás is kialakult a harmad folyamán, de egyik sem lett komolyabb kimenetelű. Annak ellenére, hogy a Fradinak sikerült túlnyomó részt a hazai harmadban tartani korongot, az egyenlítés elmaradt, így Fodor Szabolcs a vége előtt időt kért és lehozta Nagy Kristófot a pályáról. Az utolsó másfél percben hat ferencvárosi játékos küzdött a jégen, de a székesfehérváriak védelme ezúttal erősebbnek bizonyult, így meglepetésre 1-0-s Titánok-győzelemmel zárult a találkozó.

Érezni lehetett, hogy három kulcsember is hiányzik a csapatból, valamint Kulmala játéka is még óvatosabbnak tűnt a tőle megszokottnál. Sajnos sokat jelenthet ez a három pont a tabellán, hiszen nagyon szoros a harc az élmezőnyben, meccsről meccsre változik a sorrend. Éppen ezért viszont nincs ok csüggedni, nagyon gyorsan lehet javítani – például rögtön a MAC HKB Újbuda elleni vasárnapi Matiné-mérkőzésen.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Titánok – FTC-Telekom 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
Titánok: Szeles (Belomojev) – Reiter A., Salamon, Lundin, Keceli-Mészáros, Dézsi – Farkas B., Asztrahancev, Ambrus, Fekete, Skakodub – Kóger B., Molnár G., Csiszer, Alapi, Grin – Nochta, Szabó P., Mayer, Nagy Á., Jábor. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Boros, Kärmeniemi, Fowlie, Kulmala, Tóth A. – Hegyi, Sarcia, Kóger, Somogyi, Tamminen – Bán, Seregély, Hajós, Pavuk, Tóth G. – Komáromy, Farkas S., Galántai, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Skakodub (13:20, EE, Fekete, Ambrus)
Kapura lövések: (10:9, 6:15, 1:19) 17:43
Védések: (9:9, 15:6, 19:1) 43:16 / 100.00% : 94.12%
Kiállítás percek: (0:2, 2:2, 4:0) 6:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 1) 50.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 3:28 / 6:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (1 / 2) 50.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin