2022. március 17.
Váratlanul izgalmas hajrá, győzelem a második meccsen!
Férfi hokisaink 4-2-re legyőzték a Gyergyót a négy nyert meccsig tartó Erste Liga-elődöntő második meccsén.

A sikerrel vett negyeddöntős párharcot követően nem kezdte jól az elődöntőt magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga 2021/22-es szezonjának rájátszásában. A Ferencváros szerda este egy elképesztően harcos mérkőzésen, gól nélküli rendes játékidőt követően egy a hosszabbítás elején bekapott rendkívül szerencsétlen góllal 1-0-ra elvesztette a Gyergyói Hoki Klub elleni, négy győzelemig tartó elődöntős párharc első meccsét, így hiába a 42:27-es kapura lövési mutató a mieink javára, az erdélyiek elvették a Fradi pályaelőnyét, ami egyszersmind azt is jelenti, hogy a továbbjutáshoz most már legalább egyszer idegenben is mérkőzést kell nyerni.

A széria második összecsapására viszont még hazai jégen, a Tüskecsarnokban került sor, méghozzá ahogy az a playoffban megszokott, rögtön az első meccs másnapján, csütörtök este. Az első mérkőzésnél is nagyobb létszámú nézősereg előtt, kiváló hangulatban futottak ki a jégre a felek, a kezdő sorokban mindkét oldalon történt némi változás. A vendégeknél Di Diomete felkerült a harmadik sorba a kimaradó Vincze Gergő helyére, míg a szintén kieső Szabó Pál Krisztián helyét Sándor-Székely Ottó vette át. A mieinknél az első meccsen Szabó ellen elkövetett szabálytalansága miatt egymeccses eltiltást kapott Nagy Gergő, valamint az Imre Patrik szabálytalansága miatt megsérült Roczanov Dezső hiányoztak, így Tóth Gergő az első sorban bizonyíthatott a Kulmala-Tamminen duó társaként, míg a negyedik sorba bekerült Galántai Richárd és Komáromy Botond is.

Ezúttal is nagy tempójú, küzdelmes, harcos volt a mérkőzés karaktere, de a szerdai első harmaddal ellentétben a párharcok helyett most inkább a helyzetek kialakításával voltak elfoglalva a felek. Ez az első húsz percben a Ferencvárosnak ment jobban, rögtön az első perc végén McFadden lőhetett közelről, szemből, Rinne hatalmas védéssel nyitotta a meccset. Kemény mezőnyjátékkal, ferencvárosi mezőnyfölénnyel folytatódott a játék, majd a 10. percben kialakult az első kakaskodás is a vendégek kapujának előterében. A szerdai mérkőzésen Roczanov Dezsőt elütő Imre Patrik ezúttal is túlfűtött volt kissé, de a nagyobb pofonváltás elmaradt. Sőt, Tóth Adrián a jégen vett revansot, a gyergyóiak ugyanis a saját harmaduk közepén adták el csúnyán a korongot, támadónk pedig kapuig korcsolyázott vele, majd befejezte a ziccert, megszerezve a Ferencváros első gólját az elődöntőben! (1-0) A 13. percben ismét nagy helyzetbe kerültünk, Farkas Simon és Galántai léptek ki kettő az egyben, előbbi a lövést választotta, de kevéssel célt tévesztett. Három perccel később a szerdán Nagy Gergővel bunyózó Di Diomete ütközte le csúnyán és szabálytalanul a palánknál Komáromyt, így a Fradi támadhatott először emberelőnyben a meccsen. Ezzel nem sikerült élni, ám az utolsó percben a vendégek olyannyira elcserélték magukat, hogy másodpercekig hatan voltak a jégen. Az újabb kiállítást sem sikerült gólra váltani, ám az emberelőnyből közel egy perc áthúzódott a második harmadra.

Az első játékrész hatalmas, 24:2-es hazai kapura lövési fölényt hozott, a második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott. Mindkét félnek megvoltak a lehetőségei a játékrész első perceiben, Arany és Rinne is kitűnően tette a dolgát. A 27. percben Császár a semleges harmadban térddel ütötte el Tamminent, aki szerencsére megúszta a sérülést – a vétkes viszont nem úszta meg a hazai játékosok megtorlását a sportszerűtlen megmozdulásért. Három ferencvárosi is megérkezett számon kérni Császáron tettét, majd több bunyózó pár is kialakult, az igazán komoly ütésváltás viszont elmaradt, vagy a játékvezetők léptek közbe, vagy a gyergyói játékosok hátráltak ki belőle. Végül hazai oldalon Pavuk, Boros és Kulmala, míg a vendégeknél Császár mellett Kozma és Orban ültek ki a büntetőpadra, ám a többiekkel ellentétben Császár a szabálytalansága miatt 2+2 percet kapott, így emberelőnybe kerültünk. Nagyon megnyomtuk az emberelőnyt, Tamminen is nagy helyzetbe került, és Fowlie is közelről lőhetett kétszer is, először a kapuvas, másodszor Rinne hárított. Végül kihasználatlanul maradt ez a fór is, a következő percekben pedig mindkét oldalon akadt több igen nagy helyzet is. Arany és Rinne felváltva parádéztak, míg egy alkalommal a mi kapunknál is a vas állta a korong útját, újabb gól viszont nem született. Egészen a 37. percig, amikor Hegyi Ádám engedett el egy rakétát a kékről, amibe Pavuk remekül ért bele a kapu előterében, a korong pedig a hálóba vágódott! (2-0)

Ahogy mondani szokás, a kétgólos előny lélektanilag az egyik legveszélyesebb, könnyen túlságosan is megnyugtathatja a vezető csapatot, ám ezúttal ez nem így történt. Tökéletesen kontrollálták a mieink az eseményeket, nem engedték a vendégeket fölénybe kerülni a mezőnyben. Sőt, Di Diomete szabálytalansága után a harmadik harmadban is a miénk volt az első emberelőny, azonban ez is kihasználatlan maradt. A 49. percben viszont Fowlie emelte ki a korongot saját harmadából a palánkon túlra, amiért megkapta az ilyenkor szokásos büntetést, így gyergyói emberelőny következett. A vendégek nem tudtak élni a lehetőséggel, sőt, alighogy kiegészültünk, ismét elcserélték magukat, így vendég emberelőny után gyorsan hazai emberelőny következett. Ezt pedig már nem hagytuk kihasználatlanul, Josh McFadden a tőle megszokott helyről, a kék vonal közeléből bombázott a vendégek hálójába! (3-0) Két és fél perccel a vége előtt a vendégek mestere, Szilassy Zoltán időt kért, és becsületből lehozta kapusát, így a hajrában hat az ötben támadott a Gyergyó, ennek köszönhetően pedig másfél perccel a vége előtt szépített is a GYHK: Bodó lőtt kintről, Aranyról kipattant a korong, Sárpátki Tamás pedig közvetlen közelről a hálóba továbbított. (3-1) Sőt, 42 másodperccel a vége előtt egy célt tévesztett bomba pattant vissza a palánkról a kapunk mögött, amit Vincze Péter az alapvonal mögül a kapu irányába kotort, a korong pedig Arany Gergely lábáról rendkívül szerencsétlenül a kapuba csorgott. (3-2) Váratlanul izgalmassá vált a hajrá, ám végül Tóth Gergő elcsípett egy átadást, és hét másodperccel a vége előtt egészen az üres kapuig vezette a korongot, végleg lezárva ezzel a mérkőzést. (4-2)

A Ferencváros kulcsfontosságú győzelmet aratott hazai jégen az Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re módosította a párharc állását, egyúttal az is biztossá vált, hogy a csapatok visszatérnek jövő csütörtökön Budapestre ötödik mérkőzésre. Hogy hogyan fog állni addigra a széria, az kiderül vasárnap és hétfőn, Gyergyószentmiklóson.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Elődöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – Gyergyói HK 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – McFadden, Hegyi, Kulmala, Tamminen, Tóth G. – Seregély, Kärmeniemi, Fowlie, Pavuk, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Kóger, Somogyi, Hajós – Sarcia, Farkas S., Komáromy, Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gyergyói HK: Rinne (Demeter) – Haaranen, Kozma, Orban, Bodó, Császár – Saari, Fejes, Sárpátki, Tranca, Vincze P. – Ferenc Csibi, Imre, Di Diomete, Silló, Szigeti – Györfy, Sándor-Székely, Benedek, Péter Zs. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.
Gólok: Tóth A. (10:16), Pavuk (36:28, Hegyi, Tamminen), McFadden (52:08, EE, Fowlie, Kulmala), Tóth G. (59:52, üres kapu), illetve Sárpátki (58:28, Bodó, Orban), Vincze P. (59:18, Tranca, Fejes)
Kapura lövések: (24:2, 19:13, 7:16) 50:31
Védések: (2:23, 13:18, 14:5) 29:46 / 93.55% : 92.00%
Kiállítás percek: (0:4, 6:8, 2:4) 8:16
Emberelőny kihasználás: (5 / 1) 20.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 8:39 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (1 / 5) 80.00%

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin