2021. október 22.
Varázslatos két harmad: 8-1-es sikerrel kezdtünk!
Hokisainkra ráijesztett a Tartu, de gólgálával reagáltunk és behúztuk az első Kontinentális Kupa-meccsünket.

Férfi jégkorongcsapatunk számára péntek délután megkezdődött a várva várt hazai rendezésű IIHF Kontinentális Kupa a Tüskecsarnokban.

A háromnapos tornán az FTC-Telekom első ellenfele a selejtezőből érkező észt Tartu Välk 494 volt. Fodor Szabolcs vezetőedző ezúttal a kapuban a fiatal Nagy Kristófnak szavazott bizalmat, aki a szezon során egyre több játéklehetőséget kap és edzőnk fokozatosan beépíti a csapatba.
Arról viszont fiatal kapusunk sem tehetett, amikor a hatodik perc elején emberhátrányba kerültünk, az észtek játékosa, Fedor Guszinyin pedig azonnal kihasználta a meccs első emberelőnyét. A gól kissé megzavarta a Fradit, Nagynak többször is nagyot kellett védenie.

Miután rendeztük a sorokat az észt kapu előtt is igyekeztünk veszélyesen játszani. A helyzetek is megvoltak, de a vendégek 53 (!) éves kapusa, Andrej Bunin remekelt. Kissé görcsösek voltunk, nagyon akartuk az egyenlítő gólt és örülhettünk és Nagynak is köszönetet mondhattunk, hogy a harmad vége előtt a Tartu nem növelte az előnyét.

De ami késik, az nem múlik! A kisebb meglepetéssel záruló első játékrész után a második harmadban szinte szó szerint megtörtük a jeget. Előbb Joshua McFadden kiegyenlített, majd egy emberelőnyös szituációt Rasmus Kulmala váltott gólra, így kicsivel több, mint három és fél perc alatt fordított a Ferencváros. És ha egy üzlet beindul! A 28. percre fordulva Pavuk Attila a rövid alsó sarokba visszahúzott, sunyi, lapos lövése is utat talált Bunin kapujába, majd szinte a középkezdés után egy sakk-matt lehetőség után Lauri Kärmeniemi bombázta be a negyediket. Az időkérés nem sokat segített a Tartun, sőt, egy újabb kiállítást, majd ebből csapatkapitányunk, Nagy Gergő révén már az ötödiket is megkapták.

A harmadik harmad ott folytatódott, ahol az előző abba maradt: FTC-gálával. A záró húsz percben még három alkalommal mattoltuk az észtek védelmét, sorrendben Tóth Adrián, Hegyi Ádám és Tóth Gergő is betalált, így végül a mieink döcögős kezdés után 8-1-re kiütötték az észteket. Folytatás szombaton 16.00 órától a Sokil Kijev ellen.

A mérkőzés összefoglalója:

Férfi jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa, 1. forduló
FTC-Telekom–Tartu Välk 494 (észt) 8-1 (0-1, 5-0, 3-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Boros, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Fowlie – McFadden, Bohunicky, Kóger, Tamminen, Somogyi – Sarcia, Hegyi, Tóth A., Hajós, Pavuk – Bán, Seregély, Galántai, Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Guszinyin (7:17), McFadden (2:33, Kulmala), Kulmala (3:38, Fowlie, Tamminen), Pavuk (7:46), Karmeniemi (8:10, Tamminen, Kóger), Nagy G. (10:59, Tamminen), Tóth A. (00:16, Hajós R.), Hegyi Á. (5:07, Somogyi), Tóth G. (6:44, Hajós, Seregély)
Kapura lövések: (10:12, 14:4, 10:3) 34:19
Védések:(11:10, 4:9, 3:7) 18:26
Kiállítás percek: (4:0, 2:6, 6:52)

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin