2023. január 24.
Véget ért az Universiade, szépen helytálltak a magyarok
A magyar csapat egy hét alatt öt meccset játszott, két győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

Véget ért a 2023-as Lake Placid-i Universiade, vagyis az Egyetemi Világjátékok. Az esemény utolsó napján a férfi jégkorongtorna fináléjában klasszikus párosításban Kanada és az Egyesült Államok csapott össze egymással, és végül egy 7-2-re megnyert döntő után a juharlevelesek örülhettek aranyéremnek.

Amint arról korábban beszámoltunk, a tornára kiutazó magyar férfi jégkorong Universiade-válogatottban két ferencvárosi játékos, Galántai Richárd, valamint a hazai második vonalban, vagyis az Andersen Ligában szereplő második számú csapatunk támadója, Komáromy Botond is helyet kapott.

A magyar válogatott január 11-én kezdte meg a szereplést a tornán, első ellenfelünk pedig a szomszédos szlovák válogatott volt. Több lehetőség is adódott a mieink előtt a mérkőzés során, de a szlovákok tudtak hatékonyabban használták ki a helyzeteiket, így két emberelőnyös és két egyenlő létszámban szerzett góllal végül 4-0-ás győzelmet arattak a nyitónapi meccsen.

Másodszorra a kazah válogatottal mérkőztünk meg, akik már a találkozó kezdetétől dominálni tudtak, és bár a hajrában négy a négy ellen Kovács Sebestyén révén szépített a magyar együttes, így is 9-1-es vereség lett a vége.

Harmadszorra, Dél-Korea ellen már jobban jött ki a lépés a magyaroknak, akik Pinczés, Nagy Ákos és Molnár góljaival hamar elmentek hárommal. Ezután jött egy szépítő gól, de a folytatásban Tóth Péter, majd emberelőnyben Pinczés is eredményes volt.

Hatodik gólunkat Kovács szerezte, majd jött a ferencvárosiak számára legfontosabb találat, ugyanis ez a Fradi két kerettagjának összjátékából született: Komáromy Botond értékesítette Galántai Richárd átadását.

A koreaiak a meccs végén még fel tudtak zárkózni, de a mieink három gólt megtartottak az előnyből, és végül 7-4-es győzelmet ünnepelhettek.

Egy nap pihenő után jött a torna negyedik csoportmérkőzése, Nagy-Britannia ellen. Ezt a meccset is jól kezdte a magyar csapat, Tóth Péter már a második percben megszerezte a vezetést, majd Ádám Zsolt és Csiszer is eredményes volt, utóbbi két gól ráadásul emberhátrányban született. A folytatásban Csiszer megszerezte önmaga második gólját, majd Pinczés is duplázott, így már 6-0-ra is vezettünk. A második harmadra mindkét csapat kapust cserélt, ebből pedig a britek jöttek ki jobban, gyors két góllal zárkóztak, amire Banga válaszolt, majd a harmadik brit találat után Csiszer meglőtte önmaga harmadik, csapata nyolcadik gólját, beállítva a 8-3-as végeredményt.

Utolsó csoportellenfelünk nem más volt, mint a házigazda, a végső győzelemre is esélyes Egyesült Államok. A papírformának megfelelően az amerikai csapat végig dominált, és bár Csiszer szépített, a vége 9-1-es magyar vereség lett.

A magyar férfi jégkorong Universiade-válogatott így két győzelemmel és három vereséggel zárta a játékokat, és az eredményekről, valamint a mérkőzések képéről elmondható, hogy a mieink az erőviszonyok ismeretében remekül helyt álltak. A torna végét követően a magyar válogatott egy assziszttal záró ferencvárosi tagja, Galántai Richárd értékelte a közel két hetet:

- Nagy megtiszteltetés volt felhúzni a címeres mezt, és a csapatban a hangulat is remek volt. Minden meccs elég korán kezdődött, háromszor is játszottunk reggel 9:30-as kezdéssel, amit egyáltalán nem lehet ideálisnak nevezni. Két helyszínen, két egyetemi pályán rendezték a mérkőzéseket és itt ugye mások a pályák, főleg a Clarkson Egyetemen, ott elég kicsi volt a pálya, és kiemelném, hogy a kispadok ott egymással szemben voltak kialakítva, úgyhogy nagyon érdekes volt. Az ellenfelek között voltak, akik elég komoly erőt képviseltek, talán a britek voltak, akik kicsit lefelé lógtak ki a sorból, de ők is hajtottak és küzdöttek – nyilatkozta a Fradi.hu-nak Galántai Richárd.

 

(Fotó: Madarász Milán/Jégkorongblog)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin