2023. február 19.
Vérbeli playoff-meccsen vettük el a pályaelőnyt
Hokisaink hosszabbításban nyertek Miskolcon a negyeddöntő második meccsén.

Szombaton rajtolt az Erste Liga negyeddöntője, csapatunk pedig Miskolcon kezdte meg a párharcokat. A négy nyert meccsig tartó küzdelem első találkozóját a DVTK húzta be, de vasárnap egyből jött a lehetőség a javításra a mieinknek.

A szerencsére egyik játékosunk sem sérült meg, így ismét négy sorral tudunk kiállni a Jegesmedvék ellen, a szakmai stáb csupán a sorok összeállításán változtatott, illetve hosszabb kihagyás után ismét Arany Gergely kezdett az FTC-Telekom kapujában.

A szombatihoz hasonló tempóban kezdődött a találkozó, az első pillanattól komoly iramot diktáltak a felek. A kezdés azonban a hazaiaknak jött ki jobban, Jan Blasko eresztett el egy bombát a kékvonal mellől, ami elhúzott Arany mellett egyenesen a kapuba. (1-0) Ez ébresztőként hatott csapatunkra és elkezdtünk nyomást gyakorolni a hazaiak harmadára. Meg is lett a próbálkozás eredménye, Aku Kestilä szedett össze egy korongot, átkorcsolyázott a kapu előtt, majd a megfelelő pillanatban ellőtte a pakkot, amivel kiegyenlített. (1-1) Ugyan fegyelmezetten játszottunk, így sem maradtunk kiállítás nélkül, Vas és Sailio akadtak össze, aminek a vége 2-2 perc kiállítás lett, de egyik csapat sem tudta megszerezni a vezetést. A szünet után érkeztek a kiállítások, a korongbedobást követően nem sokkal Blasko ült ki a büntetőre, amit kivédekeztek a hazaiak, majd tőlünk Hrabal volt szabálytalan, ami alatt nem engedtük felállni a DVTK-t a speciális játékhoz, majd ismét a Fradi került emberelőnybe, de ezzel a lehetőséggel sem sikerült élni. 

Az idő előrehaladtával viszont egyre többet birtokoltuk a korongot, aminek meg lett az eredménye. Farkas Simon lőtt kapura, ami Voris mamutjáról felpattanva tökéletesen pattant Bán Károly elé, aki villámgyorsan beemelte a kapuba. (1-2) A harmadik harmadot Marva áthúzódó kiállításával kezdtük, de sikerült kivédekezni a hátrányt. Egy darabig tudtuk tartani az egygólos előnyünket, Valentin Razumnyak próbálkozása után azonban a kapu előtt kakaskodás alakult ki, amit végül egy sípszó szakított félbe, ami azt jelezte, hogy a miskolci játékos lövése érvényes. Videón kielemezték a történteket és végül megadták a találatot, kiegyenlített a DVTK. (2-2) Alig négy perccel a vége előtt Marvát ítélték szabálytalannak, a buli elhozatala után pedig a kapu előtti kavalkádban ismét Razumnyak tudott eredményes lenni. (3-2) Nem kellett azonban fél perc és ismét gólt ítéltek a játékvezetők, Turbucz Martin lövése talált utat a hazaiak hálójába, amivel ismét egyenlő lett az állás. (3-3) Mivel a rendes játékidőben nem született több gól, a szabályok értelmében 15 perces szünet után 5 az 5 ellen folytatódott a játék. Nem kellett azonban sok idő a meccs eldöntéséhez, habár az elején a hazaiak tudtak támadni, egy gyors kontra után Rasmus Kulmala belőtte a győztes gólt. (3-4) 

Ezzel a győzelemmel magyar bajnok hokisainknak sikerült elvenni a miskolciak pályaelőnyét, szerdán folytatjuk a párharcot a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 3-4 (1-1, 0-1, 2-1, 0-1)hosszabbítás után

DVTK: Voris (Kiss B.) – Kiss R., Vojtkó, Razumnyak, Miskolczi, Galajda – Ilvessou, Wehrs, Berdnikov, Páterka, Kuleshov – Szirányi, Bennett, Mattyasovszky, Lövei, Blasko– Pecsét, Shkrabov, Farkas, Vas, Ritó, Vezetőedző: Tokaji Viktor

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Marva, Hrabal, Sailio, Kestilä, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Mesikämmen, Boros, Bán, Farkas, Tóth G. – Kucsma, Kozma, Galántai, Kreisz, Tóth A., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Blasko (01:27, Ilvessou, Lövei), Razumnyak (49:09, Kiss R.), Razumnyak (57:34 EE, Páterka, Wehrs) illetve Kestilä (06:47, Betteridge, Sailio), Bán (36:14, Tóth G., Farkas), Turbucz (57:58, Seregély, Kulmala), Kulmala (62:10, Nagy G., Turbucz)

Kapura lövések: (11:17, 7:15, 14:10, 1:3) 33:45

Védések: (16:10, 14:7, 9:12, 2:1) 41:30 / 91.11% : 90.91%

Kiállítás percek: (2:2, 4:4, 0:2) 6:8

Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (2 / 0) 0.00%

Emberelőnyben töltött idő: 4:54 / 4:00

Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (1 / 3) 66.67%

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin