2023. március 9.
Vereség a bajnoki döntő negyedik meccsén
Férfi hokisaink 3-0-ra kaptak ki a BJA HC-tól, szombaton 2-2-ről folytatódik a négy győzelemig tartó párharc.

Szerda esti drámai, hosszabbításos vereségével összesítésben még mindig 2-1-re vezet, és kulcsmérkőzéshez érkezett magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk az OB I döntőjének is számító Erste Liga-elődöntős párharcában: amennyiben a Ferencváros a négy győzelemig tartó széria csütörtöki negyedik mérkőzésén győzni tud ismét hazai jégen, szombaton már a továbbjutásért és a 30. bajnoki címért léphet jégre, ha viszont a Budapest Jégkorong Akadémia húzza be a csörtét, úgy kétmeccses hátrányból álltak volna fel a kék-fehérek, amely lélektanilag akár meghatározó is lehetett volna.

A Fradi meccskerete egyetlen ponton változott a szerdaihoz képest, a kapuban kezdő Arany Gergely mögött ezúttal Nagy Kristóf volt a tartalék, így a teljes szezonra kidőlt Sarciá Antonino és Aku Kestilä mellett ezúttal is Matias Sointu és Kozma Dávid hiányoztak.

BJA-helyzettel indult a találkozó, a párharc során eddig csendes pontgyáros sora villant ellenfelünknek, az aranysisakos Elo száguldott be a bal oldalon a harmadunkba, majd passzolt keresztbe az érkező Schlekmannak, akinek lövését Arany bravúrral hárította, közben pedig visszazáró védőink rálökték a finn támadót hálóőrünkre, aki szerencsére folytatni tudta a játékot. A közjáték után hamar eszméltek a mieink, kiegyenlített percek következtek, oda-vissza hokival, kevés helyzettel. A szerdai meccshez hasonlóan sajnos ezúttal is a vendégek találtak be először, a 10. percben Schlekmann kék vonal előtti keresztpasszából Pozsgai jobbról kapásból lőtt, a kipattanónál pedig senki nem figyelt Viikilára, aki közvetlen közelről Arany mellett a kapuba húzta a korongot (0-1). Nem sokkal később emberelőnybe kerültek a mieink, ez azonban, bár megvoltak a lehetőségeink, kihasználatlan maradt. Öt az öt ellen is közel jártunk az egyenlítéshez, Nagy Gergő került a kapu közvetlen előterében hatalmas helyzetbe, de végül valahogy tisztáztak a vendégek. Két perccel a harmad vége előtt kapu előtti test-test elleni küzdelemben Elo hatalmasat homorított, esése után Borosra fújtak két percet, így emberelőnybe került a BJA, amit remek védekezéssel és Arany-bravúrral sikerült hatástalanítani, így újabb gól már nem esett a szünetig.

Az első harmad összességében a szerdaihoz hasonlóan alakult, valamivel ellenfelünk találta el többször a kaput, és gólt is a BJA szerzett, ezúttal viszont szerencsére nem jött az újabb villámgyors vendéggól a második harmad elején. A 22. percben Sailio esett rá Viikilára a támadó harmadban, ellenfelünk játékosa lenn maradt a jégen, de némi szünet után folytatni tudta a játékot. A 27. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, amit ismét sikerült kivédekezni, sőt, majdnem megvolt az emberhátrányos egyenlítés, Kulmala csent el egy korongot, és tört egyedül kapura, ám Kornakker védett. A túloldalon is volt lehetőség a gólra, Szabó kékről megeresztett bombája hatalmasat csattant a felső vason, később Szita ziccerénél kellett Aranynak bravúrral kiszúrnia a bárddal, végül kihasználatlan maradt az eseménydús vendég emberfór. A játékrész feléhez érkezve Tóth Gergely lőtte ki saját harmadából a palánk felett a korongot, így játék késleltetéséért kiszórták két percre. Emberelőnyben támadhattunk, sajnos viszont ez is kihasználatlanul maradt. Sőt, néhány perccel később már Tóth Gergőre fújtak rá a palánknál egy kisbüntetést, így ismét a BJA került létszámfölénybe. Ezt is sikerült kivédekezni, köszönhetően néhány hősies blokknak és Arany-védésnek. Sőt, négy másodperccel a harmad vége előtt az ellenfél játékosai nem álltak fel időben egy bulihoz, így technikai kisbüntetést fújtak rájuk, így emberhátárnyból egyből emberelőnybe fordulhattunk, sajnos azonban ezzel sem sikerült élni, így sok helyzettel, de gól nélkül zárult a második harmad. Az utolsó percben Nagy Gergőre még ráfújtak egy véleményes bottal lökést, így ellenfelünk emberelőnyben kezdhette a harmadik játékrészt.

Nagyon megnyomta az emberelőnyös másfél percét a harmadik harmad elején a BJA, de ezt is sikerült kivédekezni, elsősorban Arany két szenzációs védésének hála. Öt az ötben viszont igencsak rá kellett kapcsolni, főleg, hogy a második játékrész mindössze három ferencvárosi kaput eltaláló lövést hozott, igaz, a túloldalon is csak nyolcat sikerült összehozni – brusztolós, harcos, de kevés nagy helyzettel tarkított játékrész volt a második. A 44. percben a korong nem, csak a szólóban meglóduló Betteridge került az ellenfél kapujába egy vendégjátékos közbelépése révén, a játékvezetők nem látták szabálytalannak az esetet. Fél perccel később Tóth Gergely Farkas Simon elleni gáncsolásánál már nem lehetett nem ferencvárosi emberelőnyt ítélni, de nem játszhattunk sokáig létszámfölényben, ugyanis elcseréltük magunkat. Végül négy a négy ellen megjött a gól, de sajnos a vendégek részéről, Schlekmann és Nagy Krisztián mentek el kettő az egyben egy koronggal, előbbi passzát utóbbi lőtte a tehetetlen Arany hálójába (0-2). Sőt, újabb kiállítással sújtották a mieinket, bár Garát és Kärmeniemi palánknál történt találkozásánál talán csak a játékvezetők láttak szabálytalan kontaktot. Nem sokkal később Garát tűnt el a sűrűben a kapunk előtt, a kialakuló kakaskodás végén Schlekmann és Tóth Adrián kaptak páros kiállítást. Kiegészültek a felek, a mieink pedig minden maradék erejükkel a gólszerzésre összpontosítottak. Hat perccel a vége előtt Sailio kapott hatalmasat a támadó harmadban a palánknál Molnártól, kaptunk egy emberelőnyt, ami talán az utolsó esély volt arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Érezte ezt Fodor Szabolcs is, ugyanis kikérte az idejét, de ez sem segített, nem sikerült élni az emberelőnnyel. Sőt, három perccel a vége előtt vezetőedzőnk lehívta Aranyt a jégről, így emberfölényben próbálkoztunk meg a szépítéssel, de egy korongvesztés után Galoha az üres kapura lezárta a mérkőzést (0-3). A legvégén még Kucsma osztott ki egy hatalmas ütközést hátulról a palánknál, amiért véglegest kapott, de ez már nem változtatott a lényegen.

A párharc első két meccsén aratott két idegenbeli győzelem után talán kissé váratlanul két hazai vereséggel folytatta a magyar bajnoki döntőnek is számító Erste Liga-elődöntőt a Ferencváros, azzal pedig, hogy 2-2-re áll a négy nyert meccsig tartó széria, az is biztossá vált, hogy nem csak szombaton Káposztásmegyeren, de március 13-án hétfőn a Tüskecsarnokban is lesz mérkőzés, hiszen leghamarabb hat találkozó alatt dőlhet el a párharc.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, OB I döntő, 4. mérkőzés
FTC-Telekom – Budapest Jégkorong Akadémia HC 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Hrabal, Betteridge, Farkas S., Sailio – Kärmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy G., Turbucz – Marva, Mesikämmen, Kreisz, Tóth A., Tóth Gergő – Bán, Galántai, Kucsma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
BJA HC: Kornakker (Farkas R.) – Pozsgai, Szabó B., Culigin, Galoha, Djumic – Uimonen, Vorobjov, Elo, Viikila, Schlekmann – Garát, Tóth Gergely, Tóth R., Nagy K., Szita – Varga K., Dóczi, Molnár B., Ritter, Ravasz. Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Gólok: Viikila (09:08, Schlekmann, Pozsgai), Nagy K. (44:58, Vorobjov, Schlekmann), Galoha (57:08, Djumic, üres kapu)
Kapura lövések:(11:17, 3:8, 7:12) 21:37
Védések:(16:11, 8:3, 10:7) 34:21 / 91.89% : 100.00%
Kiállítás percek: (2:2, 6:4, 31:6) 39:12
Emberelőny kihasználás: (5 / 0) 0.00% / (8 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 8:32 / 10:24
Emberhátrányos védekezés: (0 / 8) 100.00% / (0 / 5) 100.00%

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-2

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin