2023. december 8.
Vereség a BJA HC ellen, oda a veretlenségi sorozat
Magyar bajnok hokisaink hosszabbításban 3-2-re kaptak ki a BJA HC csapatától.

Felnőtt férfi jégkorongozóink az elmúlt időszakban komoly terhelésnek voltak kitéve, ami ezen a héten egy kicsit megszakadt, és volt ideje pihenni a csapatnak. A december közepi nemzetközi szünet előtt azonban még várt két meccs a mieinkre, mindkettő idegenben. Az elsőt pénteken, a Vasas Jégcentrumban játszották a tabella második helyén lévő BJA HC ellen.

A legutóbbi összeállításhoz képest visszatért az első sorba Roth, Haranghy ezáltal visszakerült a negyedik sorba, valamint Némethek is engedték már játszani az orvosok. A kapuban Arany Gergely kezdett.

Mindkét csapat igyekezett megszerezni a játék menetének irányítását, de ahogy az előzetesen várható volt, rendkívül kiegyenlített mérkőzés folyt a jégen. Több nagyobb helyzete is volt a hazaiaknak, de a mieink is tudtak veszélyesek lenni a BJA HC kapujára. A 13. percben kiállították La Porte-ot, amivel hiába próbálkoztak, nem tudtak élni a hazaiak, majd mi kerültünk előnybe, mikor Ritter ült ki a büntetőpadra, de a vezetést nem szereztük meg. A harmad során a nagy harcban Borost talált arcon egy korong, védőnknek komolyabb baja nem lett, de a mérkőzést orvosi utasításra nem folytathatta.

A második harmad sem kezdődött túl fényesen, Haranghyt nyakon találta egy felpattanó korong, fiatal játékosunk lent is maradt a jégen, de szerencsére saját lábán korcsolyázott le. Társához hasonlóan ő sem folytathatta tovább a játékot. Ezt követően felgyorsult a találkozó, Turcotte és Teslenko kapott páros kiállítást, majd Tóth Gergelyt küldték ki, amit villámgyorsan használt ki a Fradi, Aku Kestilä talált be közelről (0-1). Ezt követően több kiállítást is ítéltek a játékvezetők, elsőként Hrabal ült ki, ami után mindkét együttesre csapatbüntetést szabtak ki. Ennek letelte után Galoha kapott két percet, de egyik csapat sem tudta kihasználni a lehetőségeit. A jég végül a 34. percben tört meg, Arany kiállítását, amit Németh ült le, Schlekmann Márk váltott gólra (1-1).

A harmadik harmadban igyekeztek a felek kevesebb szabálytalanságot elkövetni, ennek megfelelően az első kiállítás a 49. percben jött, Farkas ült ki testreütésért. A hazaiak fel is tudtak állni a speciális játékhoz, és némi korongjáratás után Ivan Vorobjov találatával átvették a vezetést (2-1). Három perccel a vége előtt jött a nagy lehetőség az egyenlítésre, mikor emberelőnybe kerültünk. Fodor Szabolcs gyorsan időt is kért, hogy átbeszéljék a taktikát, majd lehozta Aranyt, hogy hat mezőnyjátékossal támadhassanak. Ez pedig úgy látszott, sikerül is, hiszen a csapat fel tudott állnni, és végül egy háromszögezés után Erik Němec egyenlített, ezzel pedig hosszabbításra mentette a találkozót (2-2).

Az egyperces szünetet követően három a három elleni játék folyt, amiben végül a hazaiak bizonyultak jobbnak, egy letámadást Pozsgai Tamás fejezett be sikeresen (3-2).

Ezzel pedig megszakadt a Fradi veretlenségi sorozata, és bár kikaptunk a BJA HC csapatától, egy pontot így is sikerült elhoznunk a Vasas Jégcentrumból, így még mindig 41 ponttal vezetjük az Erste Liga-tabellát.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
BJA HC – FTC-Telekom 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

BJA HC: Farkas (Straubinger) – Pozsgai, Szabó, Keresztes, Viikila, Schlekmann – Vorobjov, Teslenko, Mozer, Galoha, Culigin – Dóczi, Tóth Gergely, Karppinen, Nagy K., Sági – Varga, Molnár B., Ritter, Molnár Z., Vezetőedző: Kangyal Balázs

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Roth, Galajda, Brady, La Porte – Boros, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Nemec, Kestilä, Németh – Haranghy, Banga, Turcotte, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Schlekmann (34:10 EE, Szabó), Vorobjov (51:05 EE, Nagy K., Culigin), Pozsgai (63:13, Schlekmann) illetve Kestilä (22:36 EE, La Porte)

Kapura lövések: (18:11, 11:14, 13:11, 2:1) 44:37
Védések: (11:18, 13:10, 10:12, 1:2) 35:42
Kiállítás percek: (2:2, 10:8, 2:2) 14:12
Emberelőny kihasználás: (4/2) 50.00% / (5/2) 40.00%
Emberhátrányos védekezés: (5/3) 60.00% / (4/2) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 07:24 / 07:18

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin