2019. szeptember 27.
Szoros vereség a rangadón: a Csík a ráadásban győzött
Férfi hokisaink hazai pályán, hosszabbításban szenvedtek 5-4-es vereséget a trónkövetelő Csíkszereda ellen.

Az Erste Liga 2019/20-as kiírását címvédőként zsinórban hat győzelemmel kezdő férfi jégkorongcsapatunk számára elérkezett az idei első csúcsrangadó: tavalyi döntős ellenfelünk, a nyári szünetben még az előző idényhez képest is alaposan átalakult, korábbi NHL-játékosokkal erősítő Sportklub Csíkszereda látogatott a Pesterzsébet Jégcsarnokba.

A mérkőzés presztízsét már az is jól mutatta, hogy a találkozó előtt napokkal le kellett állítani az online elővételes jegyértékesítést, hogy maradjon helyszíni belépő. Nem véletlen, hogy ekkora érdeklődés övezte a két csapat meccsét, hiszen mindkét félnek jó esélye van a végső ligagyőzelemre, ráadásul az utóbbi időben rendre jó iramú és kemény játékot láthattak a kilátogatók.

A találkozó ünnepélyes korongbedobással kezdődött: a Ferencváros és a magyar válogatott korábbi labdarúgója, Mátyus János indította útjára a játékszert. A mérkőzés elejétől kezdve érezni lehetett a feszültséget, aminek Roczanov adta meg az alaphangot öt másodperc után, majd még ebben a percben Tóth Gergő is célba vette a Csíkszereda kapuját, de az újonnan igazolt fehérorosz kapus, Makszim Szamankov mindkétszer hárítani tudott. Nem csak a csapatok, a szurkolók is külön harcot vívtak már az első pillanattól fogva, remekül szólt a hangpárbaj a csarnokban. Ami a jégen történteket illeti, két korai lövési kísérletünkön kívül öt és fél percig szinte semmi komolyabb nem történt, a mezőnyben harcoltak a felek, és a masszív védekezés miatt helyzet sem nagyon akadt. Akkor azonban megkaptuk az esélyt, hiszen Flinta kapott két percet, így emberelőnyben támadhattunk. Huszonöt másodperccel később Fitzgerald középen lódult meg, majd passzolt a balján érkező társnak, de kimaradt a helyzet. Ebben az emberelőnyben már nem volt több helyzetünk, ellenben a kiegészülés után Brophey próbálta meg bevenni a kapunkat, de Arany résen volt. Két perccel később Kulmala eresztett meg egy kemény lövést, a kapusról lecsorgott a korong, de ismételni már nem sikerült. Két másodperccel később Becze is kiállt, ráadásul a saját kapuja előtt a kapust támadó Tóth Gergely ellen indokolatlan keménységgel lépett fel, így kettő plusz tíz percre mehetett a büntetőpadra, fejre irányuló támadásért - újra előnyben mehettünk a vezetés megszerzéséért. Tizenkét másodperc volt vissza az előnyből, amikor Pavuk és Nagy Gergő játszottak össze, majd jött Kulmala, és meglőtte a vezetést jelentő első Fradi-gólt (1-0). Ismét komoly mezőnyjáték következett, a helyzetek abbamaradtak. Alighogy beléptünk az utolsó egy percbe a vendégek megkerülték a kaput, majd jött a visszakészítés, amit Kuljas lőtt a rövid felsőbe (1-1). Változás már nem történt, 1-1-es döntetlennel mehettek a pihenőre.

A második játékrészre nagyobb erőbedobással jött ki mind a két csapat, másfél perc után Kulmala nevéhez köthető az első helyzet, de a fiatal finn légiós túl közel került a kapushoz, így annak nem volt nehéz dolga. Három perc után Aranynak is közbe kellett avatkoznia. Húsz másodperccel később Farkas nem tudott belepiszkálni a korongba, így az elsuhant a kapu előtt, ebből pedig eljöttek a vendégek, akik egy szerencsésen ívelődő lövéssel Fodor révén megszerezték a vezetést (1-2). A bekapott gól után felpörögtek a Fradi-játékosok, mentek előre az egyenlítésért, de Nagyon és Farkason is kifogott Szamankov. Ezekben a percekben komoly tempót diktált a Fradi, dominálta a mérkőzést, beszorította a vendégeket a harmadukba. Hat perc után a mieinktől Roczanov, a csíkiaktól Kuljas kapott két percet, így 4-4 ellen mehettek a csapatok. Harminc másodperccel később Nagy Gergő verte meg védőjét, lőni is tudott a csapatkapitány, de a kapus ezúttal is résen volt, majd Kulmala is próbálkozott, de Szamankovról oldalra ment a korong. Tizenegy perc után vendég oldalról kiküldték Ládayt, akinek ezt még meg is toldották tíz perccel, majd tizenhat másodperccel később Pelley csatlakozott hozzá a büntetőpadon, így 1:44-ig kettős emberelőnnyel mehettünk. Még mielőtt az első lejárt volna, Pulli és Fitzgerald játszott össze, amire érkezett a nagyszerű formában játszó Tóth Adrián, és egyenlített (2-2). Ugyan a gól után negyvenkét másodpercig még előnyben játszhattunk, de ezt az előnyt már nem sikerült kihasználnunk. Majd öt perccel a játékrész vége előtt Nagy Gergő és Németh Attila szolgálta ki Sarciát, aki ismét előnyhöz juttatta a zöld-fehéreket, szezonbeli első gólját szerezve, így 3-2-es előnnyel mehettünk az utolsó pihenőre.

A záró harmad elején a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, aminek két perc után nyomatékot is adtak: Bíró lőtt kapura, de Arany védeni tudott. Húsz másodperccel később már a mieink is veszélyeztettek, de Tóth Gergely lövését a kapus oldalra ütötte. Hét negyvennél egy előrevágott korongot sikerült megatartani az ellenfél harmadában, jött a visszakészítés, amire érkezett Roczanov és belőtte a negyediket (4-2). Alig egy perccel később Rokaly Norbert kapott két percet, de még mielőtt letelt volna, Arany Gergely hibázott sajnos egyet: a kapu mögött tartotta a korongot, az ellenfél támadója rárontott, ő pedig sajnos hátulról a saját hálóját találta telibe, Taratuhin pedig ellopta a korongot, és az üres kapuba húzta, így a vendégek egy gólra kapaszkodtak vissza (4-3). Az egyenlítés reményében a Csíkszereda feljebb tolta a játékát, és kétszer is komolyan veszélyeztettek, de Arany mindkétszer hárított. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Karmeniemi kapott két percet bottal akasztásért, de alighogy kiállt, Kuljas egy szépségdíjas távoli bombával egyenlített - két gól előnyről engedtük vissza legnagyobb riválisunkat (4-4). Kettő hússzal a vége előtt Shalla is kiállt két percre, így szinte a végéig emberelőnyben támadhattunk. Ezt azonban nem sikerült gólra váltani, így a rendes játékidőben már nem volt változás, jöhetett a hosszabbítás. Az extra játékidőben nem kellett sok: szinte végig a Sportklub birtokolta a korongot, majd 53 másodperc után a vendégek Taratukhin révén belőtték az ötödiket, és ezzel győzni tudtak (4-5).

A Ferencváros nem tudta behúzni sorozatban a hetedik bajnokiját, egy pontot tartott otthon a háromból, míg a Csíkszereda kétgólos hátrányból kapaszkodott vissza, és nyerte meg a mérkőzést. A játék képét elnézve csalódásra azonban nincs semmi ok, a liga valóban két legkomolyabb játékerőt képviselő csapata vívott egymással rendkívül szórakoztató rangadót, amelyből egy váratlan hibának köszönhetően ezúttal a vendégek jöttek ki jobban. Vasárnap este 18.00-tól az Acélbikák ellenében lehet javítani!

A teljes mérkőzés:

A mérkőzést követő sajtótájékoztató Jason Morgan és Fodor Szabolcs részvételével:

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 7. forduló
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-1 - h.u.)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, Kulmala, Nagy, Pavuk – Jászai, Pulli, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Sarcia, Hegyi, Németh, Tóth Gergely, Tóth Richárd – Pozsár, Tóth Re., Tóth Gergő, Farkas, Roczanov Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Sportklub Csíkszereda: Samankov (Örs) – Kulyash, Papp, Becze, Shalla, Taratukhin – Gecse, Salló, McLean, Brophey, Pelley – Farkas, Láday, Bíró, Casaneanu, Rokaly – Finta, Györfy, Fodor, Horváth, Rokaly Vezetőedző: Jason Morgan
Kapura lövések: (12:11, 17:6, 7:10, 0:2) 36:29
Védések: (10:11, 5:15, 8:6, 1:0) 24:32 / 82.76% : 88.89%
Kiállítás percek: (0:14, 2:16, 4:4) 6:34
Emberelőny kihasználás: (7 / 2) 28.57% / (1 / 1) 100.00%
Emberhátrányos védekezés: 1 / 1) 0.00% / (2 / 7) 71.43%
Gólszerzők: Kulmala (12:25 EE, Pavuk, Nagy), Tóth Adrián (32:43, EE, Pulli, Fitzgerald), Sarcia (35:13, Nagy, Németh), Roczanov (47:40, Tóth Gergő, Farkas) illetve Kulyash (19:04, Shalla, Rokaly), Brophey (23:42, Fodor), Taratukhin (50:03, EH), Kulyash (55:08, EE, Shalla), Taratukhin (60:53, Becze, Salló)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin