2019. november 23.
Vereség a ráadásban, egy ponttal távozunk a Vákárból
Férfi jégkorongozóink a Csíkszereda ellen zárták az idény második erdélyi túráját.

Nem mondhatjuk, hogy eseménymentes időszakon vagyunk túl. Egy héttel ezelőtt még Dániában, a Kontinentális Kupa harmadik köréből vártuk az utolsó, Amiens elleni csoportmeccsünket, ahol a négyes döntőben való részvétel volt a tét. Alighogy hazaértünk Vojensből máris munkába álltunk, szerda este pedig már a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén léptünk pályára Újpesten. A mérkőzés után ismét buszra szálltunk, hogy Erdélyben mérkőzzünk meg előbb a Brassóval, majd a listavezető Csíkszeredával. A Brassó ellen büntetőkkel elvesztett mérkőzés azt jelente, hogy a Farkasok átvették a második helyet a tabellán.

Búslakodni nem lehetett, hiszen egy sokkal nagyobb presztízsű meccsen kaptunk esélyt a javításra, valamint, hogy visszavágjunk a Csíknak az idei szezonban elszenvedett két vereségért. A kapuban ezúttal Arany Gergely kezdett. A kezdés után mi szereztük meg a korongot, lövésig is eljutottunk, de jött a blokk, így nem okoztunk komolyabb fenyegetést. Egy perc után a hazaiak is eljutottak egy helyzetig, de Gecse lövése mellé ment. Újabb egy perc elteltével Pozsár veszélyeztetett, de Samankov oldalra tudta ütni a játékszert. A harmadik perc előtt jött az első emberhátrányunk, amikor Tóth Gergely kapott két percet testre ütésért. A hazaiak nagyon gyorsan támadásba lendültek, néhány másodpercen belül Aranynak kétszer is játékba kellett avatkoznia. Másfél perccel később a Csík is megfogyatkozott, akadályozásért McLean állt ki két percre, így egy rövid ideig négy a négy ellen folyt a játék. Miután kiegészültünk nem sokat tétlenkedtünk, mentünk a kapujuk irányába, majd egy buli megszerzése után Tóth Gergő lódult meg, de csak Samankov reflexeit tudta tesztelni. A harmad közepén lökdösődés, verekedés alakult ki a csíkiak kapuja előtt, szankció nem született, így teljes létszámmal folytatódott az összecsapás. A tizenkettedik perc legvégén Bíró lőtte középre a korongot, amibe Fodornak sikerült belepiszkálnia, Arany erre nem tudott reagálni, így a hazaiak megszerezték a vezetést (1-0). Nem is kellett több a Csíkszeredának, nagyobb elánnal folytatták, de Brophey fordulatból jócskán mellé lőtt. Ezt követően egy nagyon szép passzjátékot mutattak be, de Arany ennél sokkal nagyobbat fogott, maradt a közte egy. Kevesebb, mint három perccel az első gól után Switzer passzára érkezett Rantanen, aki nem kegyelmezett. Rövid videóelemzés után a játékvezető megadta a találatot (1-1). Az egyenlítés után mi is lendületben maradtunk, nagyon gyorsan két lövést is megeresztettünk, de Samankov mindannyiszor résen volt. A hátralévő időben már nem történt jelentősebb esemény, így 1-1-ről vártuk a folytatást.

Jobban kezdtük a második harmadot, amit egy Hegyi lövéssel indítottunk, majd nem sokkal később emberelőnybe is kerültünk: Becze állt ki akadályozásért. Hegyi egy újabb lövéssel próbálkozott, amibe beleért Kulmala, de Samankov hárított. Hiába az előny, nem tudtuk áttörni a hazaiak masszív védelmét. A kiegészülés után Roczanov is megkínálta a csíki portást egy kemény lövéssel, de hiába. Néhány pillanattal később Hajós is lőtt, de ez középre ment, így Samankovnak nem okozott különösebb gondot. A hazaiak is feléledtek, Kulyash egy lövéssel jelezte, hogy ők is a jégen a vannak. A hatodik percben sikerült megszereznünk a korongot, de mielőtt lendületbe jöttünk volna a játékvezető a sípjába fújt, ugyanis túl sok csíki játékos tartózkodott a jégen. Egy rövid diskurzus után végül nem kapott büntetést a hazai csapat, teljes létszámmal folytathatták. Fél perccel később Rantanen állt ki fogásért, így most nekünk kellett hátrányban védekeznünk. A Csík háromszor is nagyon közel került a második gólhoz, de Arany bravúrt bravúrra halmozva hatástalanított minden lövést és próbálkozást. A harmad felén túllépve ismét mi kerültünk helyzetbe: előbb Kulmala passzát Hegyi vágta a kapu mellé, majd Hajós is célt tévesztett. Az utolsó két percben ismét emberhátrányba kerültünk, a játékvezető ezúttal is Rantanent látta szabálytalannak. A hazaiak hatalmas nyomás alá helyeztek minket, de Arany állta a sarat, bravúrt bravrra halmozott, így maradt az 1-1-es döntetlen negyven perc játék után.

A záró játékrészt Rantanen kései kiállítása miatt még hat másodperc hátránya indítottuk. Hiába egészültünk ki, még az első percben Rokaly Szilárd hozta el a korongot a kapu előtt, majd emelte be a rövid felsőbe (2-1), így ismét náluk volt az előny. Kevesebb mint egy perccel később ismét megfogyatkoztunk, ugyanis hat játékos tartózkodott a jégen, és amit a túloldalon nem sikerült szankcionálnia a játékvezetői négyesnek, azt most igen, így Tóth Adrián állt ki két percre. A hazaiak ezúttal már nem kegyelmeztek, Shalla középre tett korongját Pelley tessékelte a kapuba (3-1). Nem sokkal később jöhetett volna a következő, de Rokaly Norbert lövését Arany egy újabb bravúrral hatástalanította. A nyolcadik percben mindkét oldal megfogyatkozott: Pozsár és Brophey akaszkodott össze, amit a játékvezető nem nézett jó szemmel, így két-két percet tölthettek a büntetőpadon. Egy perccel később Rantanen megunta a tétlenkedést és lövésre adta a fejét, amibe Tóth Adrián az utolsó pillanatban épp annyira ért bele, hogy a kapus már ne érhessen oda (3-2). Két perccel később Kulmala húzott el a bal oldalon, majd egy nagyon szemtelen húzással a rövid alsóba passzolta a korongot (3-3). A nagyon gyors egyenlítés kissé kedvét szegte a hazai gárdának, így mi már a vezetés megszerzéséért támadhattunk, de Nagy Gergő lövését védte Samankov. Két perccel a vége előtt Becze kapott két perce, így a hátralevő időt emberelőnybe támadhattuk végig, de gólt nem sikerült szereznünk, így a brassói meccs után ismét hosszabbításba torkollott az összecsapás.

A rövid, hárompercnyi szünet után három a három ellen mentek a csapatok. Előbb a Csíkszeredának volt helyzete, de Arany védte, majd a kontrából a túloldalon Switzer lőtte Samankovba a korongot. Egy perc telt el a ráadásból, amikor egy egyéni hibát követően Shalla vezette Aranyra a korongot, aki ezúttal nem tudott hárítani (4-3).

Fodor Szabolcs tanítványai ezúttal is megmutatták, hogy mit jelent Fradi-szívvel küzdeni. Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, mint az, hogy vert helyzetből, két perc alatt sikerült felállni és megmutatni a hazaiaknak, hogy nem írhatnak le minket, az utolsó pillanatig küzdeni fogunk. Most egy rövid pihenő következik, ami bizony rá is fér a csapatra, hiszen elképesztő meccsdömping van mögöttük. November 27-én, szerdán az Újpest ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján jön a folytatás, Pesterzsébeten, immáron újra a szurkolókkal a lelátón!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 20. forduló
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom h.u. 4-3 (1-1, 0-0, 2-2, 1-0)
Vákár Lajos Műjégpálya
Sportklub Csíkszereda: Samankov (Adorján) – Papp, Salló, Becze, Rokaly Sz., Taratukhin – Gecse, Kulyash, Brophey, McLean, Shalla – Györfy, Láday, Bíró, Fodor, Pelley – Casaneanu, Horváth, Rokaly N. Vezetőedző: Jason Morgan
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Tóth Gergely, Nagy, Pavuk, Tóth Ad. – Jászai, Karmeniemi, Kulmala, Switzer, Tóth Ri. – Hegyi, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő – Boros, Pozsár, Hajós, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (13:12, 13:9, 11:8, 2:1) 39:30
Védések: (11:12, 9:13, 6:9, 1:1) 27:35 / 90.00% : 89.74%
Kiállítás percek: (2:2, 2:4, 4:4) 8:10
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (1 / 4) 75.00%
Gólszerzők: Fodor (12:50, Bíró, Pelley), Rokaly Sz. (40:52, Becze), Pelley (43:35, EE, Shalla, Brophey) illetve Rantanen (15:26, Switzer, Kulmala), Tóth Ad. (49:07, Rantanen, Nagy), Kulmala (51:13)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin