2022. november 22.
Vereség a visszavágón, de továbbjutás a Magyar Kupában
Visszavágott a FEHA19 csapata, de ez nem volt elég a továbbjutásukhoz.

A Tüskecsarnokban folytatta szereplését a Magyar Kupában férfi jégkorongcsapatunk. Az FTC-Telekom a sorozat második fordulójában csatlakozott a mezőnyhöz, a sorsolás következtében a mieink ellenfele a szintén Erste Ligás székesfehérvári farmcsapat, a FEHA19 lett. A kétmeccses párharc első találkozóján a Fradi 5-1-re győzött Kreisz Brúnó, Lauri Kärmeniemi, Farkas Simon, Ollie Betteridge és Tóth Gergő góljaival, így magabiztos előnnyel várhatta a kedd esti, budapesti visszavágót.

A Ferencváros hasonló kerettel, de némileg megvariált sorokkal várta a találkozót a vasárnapi, BJA HC elleni Erste Liga-rangadóhoz képest, az edzésen kisebb sérülést szenvedett Boros Dániel visszatért a meccskeretbe, amelyből ismét hiányzott Brayden Low, míg Jari Sailio továbbra sem heverte ki a pénteki fehérvári meccsen elszenvedett sérülését.

Egyik csapat sem kezdte olyan lendületesen a mai találkozót, mint a múlthetieket. Az viszont így is érezhető volt, hogy a FEHA19 szeretné megnyitni a gólok terén a mérkőzést, ugyanis bár fokozatosan, de próbáltak nyomást helyezni a Ferencváros harmadára, emellett pedig beleálltak minden hazai gólszerzési próbálkozásba. Az első emberelőnyt a vendégek kapták, mikor Marvát 2 percre kitették pihenni, de nem sikerült kihasználniuk a fehérváriaknak a lehetőséget. A harmad utolsó két percét csapatunk emberelőnyben tölthette, de akárcsak vendégeinknek, nekünk sem sikerült gólt lőni.

Gólszerzés szempontjából a jég a második harmad elején tört meg. Kóger Balázs kapott korongot a kapu közelében, amit aztán gólra tudott váltani (0-1). Aztán rögtön jött a következő, Fekete Alex fülelt le egy átadást a Fradi harmadában, amit aztán beemelt Nagy Kristóf felett (0-2). A két gyors gól után Fodor Szabolcs időt kért, aminek meg lett az eredménye, ugyanis Rasmus Kulmalának sikerült Horváth kapujába bepiszkálni a szépítő gólt (1-2). Ezután egy eladott korong miatt Györffy Szilárd tudott újabb fehérvári gólt szerezni (1-3).

A harmadik harmadban újabb hazai gól született. Hrabal kék vonal mellől előtt pakkjába ért bele Ollie Betteridge szerencsésen, ezzel pedig a játékszer a kapuban kötött ki (2-3). Az utolsó percben Sarciára még ráfújtak egy kétperces kiállítást, és félpercet előnyben játszhatott a FEHA19, de végül újabb gólt nem sikerült szerezniük.

Ezzel a végeredménnyel pedig eldőlt, hogy az FTC-Telekom csapata jutott tovább a Magyar Kupa 3. fordulójába.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 2. forduló, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – FEHA19 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Tóth A. – Marva, Seregély, Kreisz, Kestilä, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Bán, Farkas S., Tóth G. – Boros, Kucsma, Galántai, Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
FEHA19: Horváth D. (Márkus L.) – Csollák, Reiter, Farkas L., Cizas, Ambrus Cs. – Kóger B., Dobmayer, Trastasenkovs, Fekete A., Zezelj – Salamon, Farkas B., Ivády, Keceli-Mészáros, Németh Z. – Szabó P., Györffy Sz., Nagy Á., Dézsi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
Gólok: Kulmala (28:14, Mesikämmen, Nagy G.), Betteridge (50:04, Hrabal, Bán) illetve Kóger Balázs (21:03, Trastasenkovs, Zezelj), Fekete (23:53), Györffy (31:58)

Kapura lövések: (7:7, 11:6, 9:6) 27:19
Védések: (7:7, 3:10, 6:8) 16:25 / 84.21% : 92.59%
Kiállítás percek: (2:2, 2:2) 4:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 2:36
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Szoros meccsen győzelem Csíkszeredában

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nagyot küzdött az erdélyi túra utolsó meccsén, és meg is lett az eredménye.

Csíkszeredában fejezzük be az erdélyi túrát

Hokisaink a tavalyi Liga-bajnok Csíkszeredai Sportklubbal vívják a túra utolsó mérkőzését.

A végéig küzdöttünk, de Gyergyóban maradt a 3 pont

Magyar bajnok hokisaink közel voltak a hosszabbításhoz, de végül nem sikerült pontot szerezni Gyergyóban.

Gyergyóban folytatjuk az erdélyi túrát

Magyar bajnok hokisaink következő ellenfele a Gyergyói Hoki Klub.

Hiába a remek hajrá, hosszabbításban nyert a Brassó

Habár a hazaiak örültek a meccs végén, 1 pontot sikerült megszereznünk.

Derbivel folytatjuk a Magyar Kupában

Az MJSZ kisorsolta a Magyar Kupa harmadik fordulójának párosításait.

Brassóban kezdi erdélyi túráját az FTC-Telekom csapata

Magyar bajnok hokisaink először utaztak idén Erdélybe, ahol legelsőként a Corona Brassóval csapnak össze.

A Tüskecsarnokban folytatódik a Magyar Kupa-párharc

Magyar bajnok hokisaink ezúttal hazai pályán játszanak Magyar Kupa-ellenfelükkel, a FEHA 19 csapatával.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin