2022. november 22.
Vereség a visszavágón, de továbbjutás a Magyar Kupában
Visszavágott a FEHA19 csapata, de ez nem volt elég a továbbjutásukhoz.

A Tüskecsarnokban folytatta szereplését a Magyar Kupában férfi jégkorongcsapatunk. Az FTC-Telekom a sorozat második fordulójában csatlakozott a mezőnyhöz, a sorsolás következtében a mieink ellenfele a szintén Erste Ligás székesfehérvári farmcsapat, a FEHA19 lett. A kétmeccses párharc első találkozóján a Fradi 5-1-re győzött Kreisz Brúnó, Lauri Kärmeniemi, Farkas Simon, Ollie Betteridge és Tóth Gergő góljaival, így magabiztos előnnyel várhatta a kedd esti, budapesti visszavágót.

A Ferencváros hasonló kerettel, de némileg megvariált sorokkal várta a találkozót a vasárnapi, BJA HC elleni Erste Liga-rangadóhoz képest, az edzésen kisebb sérülést szenvedett Boros Dániel visszatért a meccskeretbe, amelyből ismét hiányzott Brayden Low, míg Jari Sailio továbbra sem heverte ki a pénteki fehérvári meccsen elszenvedett sérülését.

Egyik csapat sem kezdte olyan lendületesen a mai találkozót, mint a múlthetieket. Az viszont így is érezhető volt, hogy a FEHA19 szeretné megnyitni a gólok terén a mérkőzést, ugyanis bár fokozatosan, de próbáltak nyomást helyezni a Ferencváros harmadára, emellett pedig beleálltak minden hazai gólszerzési próbálkozásba. Az első emberelőnyt a vendégek kapták, mikor Marvát 2 percre kitették pihenni, de nem sikerült kihasználniuk a fehérváriaknak a lehetőséget. A harmad utolsó két percét csapatunk emberelőnyben tölthette, de akárcsak vendégeinknek, nekünk sem sikerült gólt lőni.

Gólszerzés szempontjából a jég a második harmad elején tört meg. Kóger Balázs kapott korongot a kapu közelében, amit aztán gólra tudott váltani (0-1). Aztán rögtön jött a következő, Fekete Alex fülelt le egy átadást a Fradi harmadában, amit aztán beemelt Nagy Kristóf felett (0-2). A két gyors gól után Fodor Szabolcs időt kért, aminek meg lett az eredménye, ugyanis Rasmus Kulmalának sikerült Horváth kapujába bepiszkálni a szépítő gólt (1-2). Ezután egy eladott korong miatt Györffy Szilárd tudott újabb fehérvári gólt szerezni (1-3).

A harmadik harmadban újabb hazai gól született. Hrabal kék vonal mellől előtt pakkjába ért bele Ollie Betteridge szerencsésen, ezzel pedig a játékszer a kapuban kötött ki (2-3). Az utolsó percben Sarciára még ráfújtak egy kétperces kiállítást, és félpercet előnyben játszhatott a FEHA19, de végül újabb gólt nem sikerült szerezniük.

Ezzel a végeredménnyel pedig eldőlt, hogy az FTC-Telekom csapata jutott tovább a Magyar Kupa 3. fordulójába.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 2. forduló, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – FEHA19 2-3 (0-0, 1-3, 1-0)
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Tóth A. – Marva, Seregély, Kreisz, Kestilä, Betteridge – Mesikämmen, Sarciá, Bán, Farkas S., Tóth G. – Boros, Kucsma, Galántai, Kozma. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
FEHA19: Horváth D. (Márkus L.) – Csollák, Reiter, Farkas L., Cizas, Ambrus Cs. – Kóger B., Dobmayer, Trastasenkovs, Fekete A., Zezelj – Salamon, Farkas B., Ivády, Keceli-Mészáros, Németh Z. – Szabó P., Györffy Sz., Nagy Á., Dézsi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
Gólok: Kulmala (28:14, Mesikämmen, Nagy G.), Betteridge (50:04, Hrabal, Bán) illetve Kóger Balázs (21:03, Trastasenkovs, Zezelj), Fekete (23:53), Györffy (31:58)

Kapura lövések: (7:7, 11:6, 9:6) 27:19
Védések: (7:7, 3:10, 6:8) 16:25 / 84.21% : 92.59%
Kiállítás percek: (2:2, 2:2) 4:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 2:36
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Magyar bajnokként kezdjük el az Erste Liga elődöntőjét

31-szeres bajnokként fogadjuk pénteken 18.30-tól a Csíkszeredát a Tüskecsarnokban a párharc első meccsén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin