2019. szeptember 29.
Hiába a sortűz a kapu előtt, vereség az Acélbikák ellen
Férfi hokisainknak nem sikerült a javítás, a Csík után az Acélbikák is győzni tudtak Pesterzsébeten.

Sorozatban hat meccs, hat győzelem. Így indult a 2019/20-as idény alapszakasza, majd jött a Csíkszereda és az idény első csúcsrangadóján megtörte a Fradi győzelmi szériáját egy hosszabbításban szerzett góllal. Azon a találkozón hamar túl kellett lépni, hiszen két nappal később már jött is a lehetőség, hogy javítsuk a hibákat: a nyáron komolyan erősítő, az új idényben eddig hibátlanul menetelő Dunaújvárosi Acélbikák látogattak a Pesterzsébet Jégcsarnokba.

A Csíkszereda ellen elvesztett rangadó után érthető módon nagy elánnal mentek neki a ferencvárosi játékosok ennek az összecsapásnak. Rögtön a kezdés után Rantanen lőtt kapura, majd még az első percben Hegyi kapott két percet szabálytalan ütközésért. Egy perccel később jött is az első, majd a második DAB-helyzet is: Dansereau próbálkozott mindkét alkalommal, de Arany mindannyiszor védeni tudott. Még öt másodperc volt vissza az emberhátrányból, amikor Tóth Gergő passzolt Tóth Gergelynek, aki lőni is tudott, de Hughson védett. A harmadik percbe fordultunk, amikor Subotic is bepróbálkozott egy lövéssel, de Arany résen volt. Ezután a Ferencváros átvette a mérkőzés irányítását, sorra jöttek a helyzetek. Előbb Farkas lőtt kapura, majd Tóth Adrián lőtte le az oldalsó vasat. Hat és fél perc után Nagy Gergő is jelentkezett egy lövés erejéig, de nem volt elég pontos. Egy perccel később három a kettő ellen mehettünk Hughson kapujára, de Pulli nem passzolt, hanem inkább maga szerette volna értékesíteni a helyzetet, de lövését a kapus oldalra ütötte. Nyolc és fél percnél vendég oldalon is jött az első kiállítás: Hruby kapott két percet fogásért. Az emberelőny birtokában mentünk előre, próbáltunk nyomni, de helyzetig nem tudtunk eljutni. Tizenegy és félnél a vendégek ismét megfogyatkoztak: technikai kisbüntetés után Subotic töltött két percet a büntetőpadon. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de Hegyi is fölé lőtt, majd fél perccel később Tóth Adrián tette középre a korongot, amire Switzer érkezett, de a kapus itt is hárítani tudott. Az utolsó három percet keményen megnyomtuk, de előbb Roczanov lövését szedte ki bravúrral, majd Nagy Gergőét is. Az első harmad után 0-0-val mentünk pihenőre.

A második játékrész hasonlóan nagy iramban kezdődött, mint az első, de két perc után a vendégek Mazurek révén lövésig is eljutottak, ám Arany nagyot védett. Nyolc másodperccel később Mazurek már a büntetőpadon találta magát bottal akasztásért. Az emberelőny birtokában Nagy lódult meg, majd lőtt, de jött egy önfeláldozó újvárosi és beleállt a próbálkozásba. Fél perccel később Rantanen is lövésre adta a fejét, de jött az újabb blokk, így ez az emberelőny is kihasználatlan maradt. Alighogy átlépnénk a játékrész hatodik percébe, a mi kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat: gyors kontrából eljött a DAB, majd egy szerencsés Dansereau lövéssel megszerezték a vezetést (0-1). Gyorsan jöhetett volna az egyenlítő gól, de az újvárosiak kapusa nagy formában védett, aki előbb Nagy, majd Switzer próbálkozására is nemet mondott. Még ebben a percben ismét emberelőnyhöz jutottunk: Lendák kapott két percet bottal akasztásért. Hiába domináltunk az előny birtokában, de vagy a védők blokkoltak, vagy Hughson védett. Kilenc és fél percnél mindkét oldal elvesztett egy embert: mi Hegyit, ők Turcotte-ot voltak kénytelenek nélkülözni, így négy a négy ellen játszottak a felek. A kiegészülés után a vendégek feljebb tolták soraikat, és sorra jöttek az ő lövéseik, Aranynak háromszor is nagyot kellett védenie. Fokozatosan sikerült visszavennünk az irányító szerepet, de hiába lőtt Nagy és Pulli is, Hughes mindannyiszor magabiztosan állt a korong útjába. Egy perccel a harmad vége előtt Mazurek ismét kiállt, de nem sokáig örülhettünk, ugyanis Pavuk tizenhat másodperccel később Pavuk is kapott két percet. Az utolsó szünetre 1-0-s vendég előnnyel mentek a felek.

A záró harmadot mind a két csapat emberhátrányba kezdte, majd alighogy letelt, ismét Pavukot küldte ki a játékvezető kései ütközésért, de vele egyidőben Dansereau is kiment akadályozásért. Alig egy perccel később Fitzgerald vállalt be egy szólót, nagyszerűen húzott el a dunaújvárosi védők mellett, de csak az oldalhálót találta el. Öt perc után kettő az egyben mehettünk a vendég kapura, de nem sikerült kihasználnunk, majd gáncsolásért Németh Péter állt ki két percre. Húsz másodperccel később Nagy Gergő lövése a vason csattant, majd újabb hússzal később a kapitányunk passzát Kulmala lőtte a jobb felsőbe (1-1). Az egyenlítést követően Pulli is kapott egy két perces büntetést testre ütésért. A vendégek csak hat másodperccel az előny lejárta előtt tudtak kapura lőni, de próbálkozásuk messze elkerülte a kaput. Valamivel több, mint nyolc perc volt hátra a találkozóból, amikor Somogyi is a büntetőpadon találta magát. Az előnyt megpróbáltuk kihasználni, de Pavuk lövése csak a kapusig jutott. Még mielőtt lejárt volna az előnyünk Mazurek is kiállt, így huszonnégy másodpercig kettős emberelőnyben támadhattunk. Az utolsó passzok vagy hosszúak voltak, vagy ha sikerült eljutnunk lövésig, akkor a kapus hárított. Két és fél perccel a vége előtt Fitzgerald kapott két percet, amit a DAB érthető módon megpróbált kihasználni. Már-már azt hittük sikerült kivédekezni az emberhátrányt, de a legvégén Turcotte-nak sikerült a kapuba juttatnia az Arany sisakjáról lecsorgó korongot. Ugyan a játékvezetők kimentek megnézni az esetet, de végül megadták a találatot (1-2). Mindent egy lapra feltéve lehoztuk Aranyt, hátha sikerült egyenlíteni, de hat másodperccel a találkozó vége előtt Mazurek üres kapura lezárta az összecsapást (1-3).

A Ferencváros szinte az egész mérkőzésen dominálva, jóval több helyzetet kialakítva szenvedett végül mégis bosszantó, 3-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák ellen, ám nem szabad elvitatni a vendégek érdemeit, akik remekül szervezték meg a játékukat, és pont a Fradi legnagyobb erényeit, a villámgyors lerohanásokat és a letámadásokat fojtották meg, emellett hiába kaptak 50 lövést, mindig odaért vagy egy önfeláldozó blokk, vagy Hughson kapus. A ferencvárosiaknak játékukon nem kell sokat változtatni, a helyzetkihasználáson annál inkább. Erre legközelebb szerdán, a DEAC otthonában lesz lehetőség.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 8. forduló
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
Pesterzsébet Jégcsarnok
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Rantanen, Nagy, Kulmala, Pavuk – Jászai, Pulli, Tóth Ad., M. Fitzgerald, Switzer – Hegyi, Sarcia, Tóth Ri., Tóth Gergely, Németh Attila – Pozsár, Tóth Re., Roczanov, Farkas, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Dunaújvárosi Acélbikák: Hughson (Pinczés) – Kovács, Vuorijarvi, Mazurek, Azari, Dansereau – Lendák, Baker, Turcotte, Silló, Somogyi – Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Németh Péter – Ráduly, Wéninger, Gebei, Gulácsi, Pinczés Vezetőedző: Miroslav Ihnacak
Kapura lövések: (17:7, 20:9, 13:8) 50:24
Védések: (7:17, 8:20, 6:12) 21:49 / 87.50% : 98.00%
Kiállítás percek: (2:4, 4:8, 6:10) 12:22
Emberelőny kihasználás: (10 / 1) 10.00% / (4 / 1) 25.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 4) 75.00% / (1 / 10) 90.00%
Gólszerzők: Kulmala (45:45 EE), illetve Dansereau (25:59, Vuorijarvi, Kovács), Turcotte (59:13, EE, Lendák), Mazurek (59:56, üres kapu, Azari)

Cikkajánló

Lenyűgöző látképek – festői helyen a Fradi hokisai!

Jégkorongcsapatunk 19 év után tért vissza a nemzetközi porondra, csodás helyen Kontinentális Kupázhat – VIDEÓ!

„Megtisztelő a Fradit képviselni a nemzetközi porondon”

Férfi hokisaink vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot kérdeztük az IIHF Kontinentális Kupáról és a nehéz hetekről.

Visegrád Kupa: győzelem! Előnyből várjuk a visszavágót

Férfi hokisaink a Visegrád Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésen hazai pályán fogadták a cseh Porubát.

Visegrád Kupa: folytatás hazai pályán, jön a Poruba

Férfi hokisaink a kimerítő erdélyi túra után máris jégre lépnek, a cseh Poruba látogat Pesterzsébetre.

Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből

Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

Esély a javításra, a Gyergyó ellen zárunk Erdélyben

Férfi hokisaink az erdélyi túra első mérkőzését elvesztették, de a Gyergyó ellen lehet javítani.

Jól játszottunk, de a Csíké a három pont

Férfi hokisaink az új idény első erdélyi túráját rögtön a tavalyi döntős Csíkszereda ellen kezdték.

Erdélyi túra, első felvonás: Csíkszereda

Férfi hokisaink az idei első erdélyi túrán előbb a Csíkszereda, majd a Gyergyó vendégeként lépnek jégre.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most