2024. március 22.
Vereség az elődöntő első mérkőzésén
A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

Amint arról korábban beszámoltunk, szerdán az utolsó, még zajló Erste Liga-negyeddöntő is lezárult a Sportklub Csíkszereda elődöntőbe jutásával, ezzel nem csak az dőlt el, hogy a székelyföldi csapat lesz a már korábban továbbjutó FTC-Telekom ellenfele, hanem az is, hogy mivel három erdélyi csapat mellett (a másik ágon Brassó-Gyergyó elődöntőt rendeznek) a Ferencváros az egyetlen magyarországi csapat a legjobb négy között, így a Fradi megszerezte története 31. magyar bajnoki címét.

Vérbeli presztízscsatává nőtte ki magát az elmúlt években a két együttes párharca, a 2018/19-es idény óta negyedszer találkozunk a Csíkszeredával a playoffban, korábban kétszer döntőztünk, egyszer elődöntőztünk ellenük, 2020-ban pedig a koronavírus-járvány kirobbanásakor ez a két csapat kapta a megosztott ligaelsőséget, mivel mindkét fél 2-0-ra vezetett a maga elődöntős párharcában a pandémia kezdetekor.

Mivel a mieink megnyerték az alapszakaszt, így pályaelőnnyel várhatták a négy győzelemig tartó elődöntőt, amelynek első két találkozójára így a Tüskecsarnokban kerül sor. Friss bajnokként, ám hosszabb kihagyás, közel egy meccsmentes hét után fogadtuk tehát a fáradtan, de lendületből érkező csíkiakat péntek este a széria első meccsén.

A még az alapszakasz végén megsérült Arany Gergely hosszú idő után tért vissza a kapuba, és a szintén hosszú ideje sérült Lauri Kärmeniemi is újra ott volt a meccskeretben, hiányzott viszont Nagy Kristóf, Turbucz Martin és Vladimir Roth.

A találkozót ünnepi pillanatok előzték meg, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, dr. Such György átadta a magyar bajnoknak járó trófeát a Fradi kapitányának, Nagy Gergőnek, aki magával vitte a serleg átvételéhez a szakosztály elmúlt év végén elhunyt legendás csapatmenedzsere, Pap Gábor portréját is, csapatunk neki ajánlotta a 31. magyar bajnoki címet.

A vendégek álltak bele valamivel jobban az elődöntő első mérkőzésébe, és a második perc végén úgy tűnt, meg is szerezték a vezetést, Rokaly Szilárd ért bele egy távoli lövésbe közvetlenül a kapu és Arany előtt állva – a játékvezetők azonban jelezték, videózni fognak, és végül nem is adták meg a találatot. Mindkét oldalon akadt feladata a kapusoknak, majd a 6. percben jött az első emberelőny, Kärmeniemit szórták ki két percre. Már-már úgy nézett ki, a Fradi kivédekezi a két percet, de tíz másodperccel a kiállítás lejárta előtt Részegh jobbról remekül középre, lövésre visszatett korongját Jevgenyij Szkacskov vágta a hálóba (0-1). A mieink a mezőnyben abszolút partnerek voltak, lövésszámban felül is múlták az ellenfelet, de ezek a lövések egyelőre nem voltak kellően hatékonyak. A szeredaiak kapusa, Adorján kapott két percet akadályozásért, miután kapujából kilépve, majd oda visszaigyekezve fellökte a rárontó ellenfelet, de a mi oldalunkon kihasználatlanul maradt a fór.

Érezhetően magasabb fokozatra kapcsoltak a mieink a szünet után, egyre több időt töltöttünk a támadó harmadban, ám mire lendületbe jöttünk volna, egy ütközés után összetört az egyik plexielem, így kényszerszünet következett. A folytatásban is lendületben maradtunk, egyre intenzívebbé vált a találkozó, megérkeztek a szikrázó fizikai párharcok, a kapuig viszont a mieink jutottak el egyre többször. Érett az egyenlítés, de sokáig nem sikerült feltörni a szeredai reteszt. A 32. percben mind Galajda, mind a palánkra lökést megtorolni érkező Sofron 2-2 percet kapott. A harmad utolsó perceiben hatalmas nyomás alá helyeztük az ellenfél kapuját, de már-már úgy nézett ki, nem sikerül betalálni, amikor az utolsó percben Nagy Gergő lövése, majd Kestilä közeli ismétlése után Galajda Zsomborhoz került a korong, aki félfordulatból a hálóba zúdította a pakkot (1-1). Az újrakezdés után Galajda a megszerzett koronggal azonnal, nagy lendülettel kapura tört, majd átesett Adorjánon, magával sodorva a vendégkapust – újabb kiállítás következett, de mivel már csak másodpercek voltak hátra a szünetig, Galajda büntetésének tetemes része áthúzódott a harmadik játékrészre.

A szünet után kevesebb mint egy perc alatt kihasználta az emberelőnyét a Sportklub, David Levin lőtte a kékről kapott korongot a hálóba (1-2). Öt az ötben továbbra is fölényben játszottunk, és sikerült is gyorsan egyenlíteni, Brady húzott be a támadó harmadba a jobb oldalon, majd éles szögből lőtt, az Adorjánról kipattanót pedig Galajda továbbította a hálóba (2-2). A 49. percben Hrabalt állították ki két percre, de először a mérkőzésen sikerült kivédekezni egy emberhátrányt. Két perccel a vége előtt azonban Tóth Gergőre is rászórtak egy véleményes kiállítást, amit pedig 1:09-cel a vége előtt Péter Balázs kihasznált, meglőve a Csíkszereda harmadik emberelőnyös gólját a mérkőzésen (2-3). Szinte azonnal levittük a kapust a jégről, de elvesztettük a korongot az ellenfél kapuja mögött, Rokaly Norbert pedig saját harmadából az üres kapunkba emelt (2-4).

A Csíkszereda, köszönhetően remek emberelőnyös játékának, megnyerte a négy nyert meccsig tartó elődöntős párharc első összecsapását, és idegenbeli sikerének köszönhetően elvette alapszakasz-győztes csapatunk pályaelőnyét. Javítani rögtön másnap lehet, a 14.05-kor szintén a Tüskecsarnokban kezdődő második mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 1.mérkőzés
FTC-Telekom – SC Csíkszereda 2-4 (0-1, 1-0, 1-2)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Hrabal, Galajda, Brady, Tóth A. – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Kärmeniemi, Turcotte, Nagy G., Németh – Banga, Haranghy, Tóth G., Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
SC Csíkszereda: Adorján (Ambrus) – Kubat, Rutkovszkij, Szkacskov, Részegh T., Becze – Ferencz-Csibi, Gecse, Levin, Péter, Sofron – Salló, Láday, Rokaly Sz., Reisz, Fodor – Bajkó, Szvetina, Rokaly N., Brown, Vezetőedző: Václav Novác
Gólok: Galajda (39:38, Hrabal), Galajda (45:38, Brady, Tóth A.), illetve Szkacskov (07:25, EE, Részegh, Kubat), Levin (40:47, EE, Rutkowski, Sofron), Péter B. (58:51, EE, Sofron, Levin), Rokaly N. (59:39, üres kapu, Gecse)
Kapura lövések: 45:33 (16:12, 18:6, 11:15)
Védések: 29:43 (11:16, 6:17, 12:10)
Kiállítás percek: 10:4 (2:2, 4:2, 4:0)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin