2024. április 9.
Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél
Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunk nem a legjobban rajtolt az Erste Liga döntőjében. A négy nyert meccsig tartó párharc első két hazai mérkőzésen a vendég Corona Brassó tudott dominálni, és be is húzta a Tüskecsarnokbeli találkozókat. A hétfőn Brassóba érkező csapatunk célja tehát egyértelműen a szépítés volt a döntő harmadik meccsén.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak némiképp át kellett szabni a sorokat, ugyanis a legutóbbi meccs során Josef Hrabal megsérült, így vele nem számolhattak a brassói túra során, valamint nem lépett pályára Tóth Adrián sem. Kapusoknál is volt változás, ugyan a kapuban továbbra is Arany Gergely kezdett, de váltótársa ezúttal a negyeddöntőben remekelő Nagy Kristóf volt.

Az első két meccshez hasonlóan kezdődött a találkozó, a Brassó szinte egyből magához ragadta a játék irányítását, és sorra támadták Arany kapuját. A harmad első felében Boros volt szabálytalan, majd Sillst küldték ki, de egyik csapat sem tudott élni az emberelőny adta lehetőséggel. Egy kontra támadás során voltak gyorsak a hazaiak, és a Gligától kapott koronggal Ryan Lowney közelről megszerezte a vezetést a Brassónak (1-0). Egy kilőtt korongnak köszönhetően kapott kétperces pihenőt a házigazdák pontkirálya, a mieinknek pedig sikerült is felállni a speciális játékhoz. Némi korongjáratás után a kéken várakozó Vladimír Roth kapott korongot Kestilätól, és egy kékvonalas bombával egyenlített a cseh hátvéd (1-1). A harmad utolsó percében Williams volt szabálytalan, amiből több, mint egy perc áthúzódott, így előnyben kezdtük a második játékrészt.

Hiába kezdhettünk öt a négyben, nem sikerült átjutnunk a Brassó védelmén. Aztán jöhetett egy újabb hazai előny, Borost küldték ki, amit mindössze öt másodperc alatt gólra is váltottak, Piché lövésébe ért bele Jared Van Wormer a kapu előtt (2-1). Gyors játék folyt a jégen, mind a két oldalnak voltak helyzetei, az egyenlítéshez pedig a legközelebb Kestilä járt, mikor kettő a semmiben mehetett La Porte-tal, passz helyett viszont a lövést választotta, ami a kapuvason csattant. La Porte egyik próbálkozását követően a kapu előtt várakozó Němec és Bors között alakult ki verekedés, ezt páros kiállítással honorálták. Láthatóan gyorsabb fokozatra kapcsolt a Brassó, egy korongszerzést követően könnyedén tudtak ellépni, végül Connor Sills fejezte be góllal a letámadást (3-1). Az újabb hazai találatot követően Fodor Szabolcs időt kért, de egy perccel később megismételte gyors letámadását a hazai gárda, ezúttal viszont Samuel Williams volt a befejező ember (4-1). A negyedik Brassó-gól már ébresztőleg hatott, és egyre több és egyre fizikálisabb támadásokat hajtott végre a Fradi, aminek meg is lett az eredménye, Nagy Gergő maradt egyedül Dubeau lepkés oldalán, és lőtte be a kapott pakkot (4-2).

Harciasabban jött ki a Fradi az utolsó harmadra, igyekeztek minél több időt tölteni a támadó harmadban és Dubeau kapuja előtt, azonban nem tudtak átjutni a kanadai hálóőrön. A harmad elején ismét lehetősége volt emberelőnyben támadni a Brassónak, de többször is sikerült felszabadítania csapatunknak, így nem tudtak újabb gólt lőni előnyben. A Ferencváros minden lehetőséget megragadott, hogy támadjon és helyzetbe kerüljön, ennek érdekében Fodor Szabolcs több, mint két perccel a mérkőzés vége előtt lehozta Aranyt a kapuból. Többször is közel járt az üres kapus gólhoz a hazai csapat, de valahogy a pakk mindig elkerülte a kaput. Az 58. percben La Porte-ra fújtak rá egy kis büntetést, így kapusunk visszatért a helyére, de ahogy lehetősége adódott, le is korcsolyázott. Végül csak összejött az az üres kapus találat a házigazdáknak, Kóger passzából talált be Radim Valchar (5-2).

A Corona Brassó így hazai pályán 5-2-re tudott győzedelmeskedni, amivel behúzták a párharc harmadik meccsét is, meccslabdához jutva ezzel. Magyar bajnok csapatunknak mindent pluszra, minden apró lehetőségre szüksége lesz a szerdai meccsnapon, ha győzni akar.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, döntő, 3.mérkőzés
Corona Brassó – FTC-Telekom 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)

Corona Brassó: Dubeau (Tőke) – Piché, Williams, Kóger, Sills, Blackwater – Boriszenko, Lowney, Valchar, Cornet, Van Wormer – Bors, Holwell, Szabó P. K., Gliga, Zagidullin – Vasile, Kovács, Rokaly-Boldizsár, Vezetőedző: Dave MacQueen

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Németh – Boros, Kärmeniemi, Turcotte, Nagy G., Galajda – Banga, Haranghy, Tóth G., Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Lowney (13:17, Gliga, Blackwater), Van Wormer (25:58 EE, Piché, Blackwater), Sills (30:51, Kóger, Williams), Williams (31:54, Valchar, Piché), Valchar (59:40 EE, Kóger) illetve Roth (14:58 EE, Kestilä, La Porte), Nagy G. (32:24, Crespi, Galajda)

Kapura lövések: (9:5, 14:12, 8:10) 31:27
Védések: (4:8, 11:11, 10:7) 25:26
Kiállítás percek: (6:2, 2:4, 0:4) 8:10

Cikkajánló

Visszavonul a rekordbajnok – köszönünk mindent, Ada!

A Ferencvárost hat éve szolgáló Tóth Adrián szögre akasztja a korcsolyát és befejezi játékospályafutását.

Szerződést hosszabbítottunk fiatal védőnkkel

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Haranghy Bencével, aki újabb egy évig lesz a Fradi játékosa.

Tóth Gergő marad a Ferencvárosnál

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a rutinos csatárral, újabb egy évig segíti a csapatot.

Meghosszabbította szerződését az amerikai hátvéd

Jake Crespi mindben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő évben is az FTC-Telekomot erősíti.

„Egy erős, stabil, fiatal magyar mag kialakítása a cél”

Hudák Gábor szakmai igazgató értékelte jégkorongozóink előző szezonját, és a jövőről is szót ejtett – INTERJÚ!

Marad a Ferencvárosnál a fiatal támadó

Jégkorong szakosztályunk mindenben megegyezett Galajda Zsomborral, aki újabb egy évig lesz zöld-fehérben.

„Csodálatos hat év volt, köszönöm, hogy megélhettem!”

Búcsúinterjú a Ferencvárost hat éven át csapatkapitányként szolgáló Nagy Gergővel.

Nagy Gergő távozik a Ferencvárostól

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk kapitánya hat év után búcsúzik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin