2020. február 17.
Vereség Debrecenben, de megnyertük a középszakaszt!
Férfi hokisaink 8-6-os vereséget szenvedtek Debrecenben, de így is megnyerték a középszakaszt!

Férfi hokisaink nem pihenhettek sokat a Dunaújváros szombati, szenzációs legyőzése után, ugyanis másnap már a DEAC elleni hétfői összecsapására kellett koncentrálniuk. Fodor Szabolcs csapata úgy utazott el a hajdúsági megyeszékhelyre, hogy egy három pontos sikerrel megnyerné a középszakaszt.

A mieink kapujában ezúttal is a rendre remek teljesítménnyel előrukkoló Arany Gergely kezdet, míg a hazaiaknál betegség miatt nem Hetényi, hanem Gönczi Lajos. A kezdő korongbedobást mi hoztuk el, így nagyon gyorsan indíthattuk az első támadásunkat, de a debreceni védelem nem adta magát könnyen, így lövésig nem tudtunk eljutni. Azonnal jöhetett a hazaiak kontrája, de a mi védelmünket sem kellett félteni, így a DEAC is helyzet nélkül maradt. A mérkőzés előtt alaposan megfogyatkozó debreceniek minden erejükkel azon voltak, hogy megállítsák a ferencvárosi rohamokat, de ennek ellenére másfél perccel a kezdés után Gönczinek kellett játékba avatkoznia. Az ezt követő bulit is sikerült elhoznunk, Hegyi pedig nem tétovázott, azonnal lőtt is. Nem is kellett több a DEAC támadóinak, Novotny révén az ő nevükhöz is feljegyezhettünk egy kísérletet, majd pillanatokkal később Kozma próbálkozott, de Arany résen volt. A hatodik perc legvégén ismét a mieink előtt adódott lehetőség, Brett Switzer pedig nem hibázott, megszerezte a vezetést (0-1). A hazaiakat nem fogta meg a bekapott gól, sőt mi több, alig húsz másodperccel később Hári átadását Filbrandt értékesítette (1-1). A következő egy perc főleg a debreceniekről szólt, a gyors válasz felpörgette őket, de Arany eszén nem tudtak túljárni. Ez egészen a harmad feléig így is volt, de akkor Filbrandt egy távoli lövéssel ismét mattolta kapusunkat (2-1), így már náluk volt az előny. Ahogy azt az idei szezonban már megszokhattuk, nem törtünk meg a váratlanul bekapott góloktól, sokkal inkább felpörögtünk és nem hagytuk érvényesülni a hazaiakat. Átvettük a kezdeményezést, aminek meg is lett az eredménye: Pavuk és Juusela passzai után Tóth Adrián volt az, aki egalizált (2-2). Alig húsz másodperccel később ismét a zöld-fehér szurkolók örülhettek, ezúttal Kärmeniemi vette be Gönczi kapuját, így ismét átvettük a vezetést (2-3). A két villámgyorsan kapott gól után kissé felpörögtek a hazaiak, gyors egymásutánba háromszor is veszélyeztettek, de Arany állta a sarat. Öt és fél perccel a vége előtt jött az első kiállítás: Hári kapott két percet bottal akasztásért. Azonnal ott teremtünk a kapujuk előtt, de egy Pulli lövésen kívül nem tudtunk komoly helyzetet kialakítani, így maradt az egygólos különbség. A kiegészülés után a debreceniek próbálték megrohamozni a kapunkat, de Boros a korong elé vetődve hatalmasat mentett. Húsz másodperccel a vége előtt Hajós passzára érkezett Németh, aki megduplázta az előnyt (2-4). Fordulatos első harmadot láthattunk, ahol egyik csapat sem adta könnyen magát. Hiába a hazai kontrák, kétgólos előnnyel fordultunk rá a második húsz percre.

A középső harmadot a hazaiak indították jobban. Miután elhozták a korongot, azonnal támadásba lendültek, hogy mihamarabb ledolgozzák a hátrányt. Az első perc, akárcsak a kezdés után, ezúttal is főleg a kőkemény harcról szólt. Másfél perc elteltével azonban mi dolgoztunk ki egy helyzetet, de a lövést Gönczi oldalra ütötte. A negyedik percben Sarcia kapott két percet fogásért, így ebben a harmadban ők támadhattak először emberelőnyben. A nagy presszingnek meg is lett az eredménye, Novotny lőtte a kapuba a korongot (3-4). A kétgólos hátrány gyors csökkentése lendóletett adott a debrecenieket, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a védelmünk rendbe tette fejben a dolgokat, számos alkalommal blokkoltak. A hatodik percben ismét megfogyatkoztunk, ezúttal Kärmenemi kapott két percet testre ütésért, de Izacky is csatlakozott hozzá a büntetőpadon, így négy a négy ellen folyt a játék. Mikor újra teles létszámmal játszottak a csapatok a visszaálló Izacky rontott Arany kapujára, Sarcia pedig csak szabálytalanul tudta megállítani, így két percre ő is kiállt. A hazaiak hatalmas fordulatszámon pörögtek, egy pillanatra sem vettek vissza a nagy iramból, különösen, hogy létszámfölényben támadhattak. Elképesztő nyomás alatt játszott a védelem, Aranynak két alkalommal is hatalmas bravúrt kellett bemutatnia. A harmad felén túllépve Tóth Gergő kapta a korongot a jobb oldalon, majd az ellenfél harmadába érve tüzelt, de Gönczi védeni tudott, majd jöhetett a kontra, de az egy az egyben kilépő Essery lövését hárította Arany. Pillanatokkal később Nagy Gergő is célba vette a kaput, de a hazaiak portása ezt is védte. Öt perccel a harmad vége előtt Pavukot gáncsolták el, aki ezután a jégen maradt, majd kisebb verekedés alakult ki, így tőlünk a sértett Pavuk Attila, valamint Roczanov állt ki, míg hazai oldalon Izcaky és Filbrandt. Hiába mehettünk öt a négy ellen, nem tudtunk komoly helyzetet kialakítani. Kevesebb, mint két perc volt hátra a játékrészből, amikor Tóth Adrián is kiállt két percre, őt testre ütésért küldte ki a játékvezető. A hazaiak hatalmas nyomást gyakoroltak ránk szinte az egész harmadban, amit csupán egy alkalommal tudtak kihasználni, így egygólos előnyből vártuk az utolsó húsz percet.

A harmadik harmadban ugyan a debreceniek hozták el a bulit, de az első két helyzet hozzánk köthető, de Switzer és Pulli lövése is elakadt Göncziben. Az ötödik percben aztán jött a hazaiak válasza a kihagyott helyzetekre, Filbrandt harmadszor is betalált (4-4). Húsz másodperccel később aztán mi is beköszöntünk, Tóth Richárd vette be a DEAC kapuját (4-5). A hajdúságiaknak nem kellett sok, egy perccel később egy eladott korong után Essery egalizált (5-5). Alig tíz másodperc elteltével Hajós állt ki két percre magas bottal való játékért, így a hazaiak ismét létszámfölényben támadhattak, aminek meg is lett az eredménye: Sági góljával már a debrecenieknél volt az előny (6-5). Még a játékrész első felében jártunk, amikor Léránt akadályozta Pavukot, így a hazai játékos a büntetőpadon találta magát. Nagyon gyorsan próbáltuk kihasználni az emberelőnyt, de Nagy Gergő és Switzer lövése is csak Göncziig jutott. Nem sokkal később Novotny és Tóth Adrián kiállt durva játékért, így négy a négy ellen folytatódott a játék. A harmad felén átfordulva Tóth Richárd másodszor is betalált, így ismét döntetlen állt az eredményjelzőn (6-6). Két perccel később erre is megvolt a hazaiak válasza: Kulesov juttatta ismét előnyhöz a debrecenieket (7-6). A bekapott gól után tovább pörögtek az események, ami igazából az egész harmadot jellemezte: hol egyik, hol a másik csapat tudott veszélyeztetni, de a kapusok rendre állták a sarat. Öt perccel a mérkőzés vége előtt Arany védett hatalmasat, miután a hazai támadó egy az egyben vezette rá a korongot. Az utolsó perceket nagyon megnyomtuk, mindent egy lapra feltéve mentünk előre az egyenlítésért, de Pavuk hiába lőtt többször is közelről, Gönczi mindent fogott. Másfél perccel a vége előtt még Aranyt is lehoztuk, hátha hat támadóval sikerül bevinni egy találatot, de alig tíz másodperccel később Hári az üres kapuba passzolta a korongot, ezzel pedig lezárta a találkozót (8-6).

A Ferencváros ugyan vereséget szenvedett a DEAC otthonában, de mivel a Dunaújváros is elvérzett Brassóban, a zöld-fehérek egy körrel a vége előtt megnyerték a középszakaszt, valamint az ezzel járó első kiemelést és a pályaválasztó jogot a jövő héten kezdődő rájátszásra. Gyorsan el kell felejteni ezt a mérkőzést, hiszen a középszakaszban még vár ránk egy összecsapás, a DEAC látogat Pesterzsébetre.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 7. forduló
DEAC – FTC-Telekom 8-6 (2-4, 1-0, 5-2)
Dunaújvárosi Jégcsarnok
DEAC: Gönczi (Antek) – Filbrandt, Kiss, Essery, Molnár, Sági – Léránt, Mestyán, Izacky, Mazzag, Novotny – Berta, Graaskamp, Hári, Kulesov – Kozma, Salló Vezetőedző: David Musial
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Pulli, Juusela, Nagy G., Tóth Ad. – Rantanen, Tóth Gergely, Kulmala, Pavuk, Switzer – Hegyi, Sarcia, Hajós, Németh, Tóth Ri. – Boros, Jászai, Farkas, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (12:20, 11:14, 14:23) 37:57
Védések: (16:10, 14:10, 21:9) 51:29 / 89.47% : 78.38%
Kiállítás percek: (2:0, 6:12, 10:14) 18:26
Emberelőny kihasználás: (8 / 3) 37.50% / (5 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 5) 100.00% / (3 / 8) 62.50%
Gólszerzők: Filbrandt (06:16, Hári, Grasskamp), Filbrandt (09:23), Novotny (24:11, EE, Filbrandt, Izacky), Filbrandt (44:16, Mazzag), Essery (45:48, Sági), Sági (46:21, EE, Izacky, Filbrandt), Kulesov (52:49, Essery, Mestyán), Hári (58:37, EE, Graaskamp, Kulesov) illetve Switzer (05:52), Tóth Ad. (12:39, Pavuk, Juusela), Kärmeniemi (13:00, Németh), Németh (19:35, Hajós, Tóth Ri.), Tóth Ri. (44:38, Hajós, Roczanov), Tóth Ri. (50:42, Tóth Gergő, Tóth Gergely)

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin