2019. február 14.
Vereség Debrecenben, nincs még meg a középszakasz
Bár mezőnyben fölényben voltunk, mégis váratlanul sima, 6-2-es vereséget szenvedtünk a DEAC otthonában.

Meglesz-e mindössze öt mérkőzés után a biztos első hely az Erste Liga középszakaszának felsőházában, és ezzel az első kiemelés és a pályaelőny a rájátszás egészére – ez volt a tétje férfi jégkorongcsapatunk a nemzetközi szünet utáni első mérkőzésének. Amint azt a beharangozóban is pedzegettük, ha ugyanis sikerült három pontos győzelemmel távozni a DEAC otthonából Debrecenből, akkor matematikailag sem előzhette volna meg már egyik rivális sem a Fradit.

Ez azonban egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak, az alapszakasz négy egymás elleni mérkőzéséből is tudhattuk, hogy a debreceniek nem adják könnyen a bőrüket, ráadásul a siker érdekében a liga legjobb mutatóival rendelkező válogatott hálóőr, Hetényi Zoltán eszén kell túljárni. Ez a mérkőzés is tempós, szoros játékkal kezdődött, az első három percben csak kapkodták a fejüket a szurkolók, egyik helyzet követte a másikat mindkét oldalon. Annak ellenére nem tudott fölényt kialakítani a DEAC, hogy már a második perc legelején emberelőnybe került, könnyedén védekeztük ki a fórt. Két perccel később Hári Norbert gáncsolása után már a mieink támadhattak előnyben, és ellenfelünknél sokkal hatékonyabban meg is szálltuk a támadó harmadot, Switzer, Walls és Nagy Gergő alaposan megjáratták a korongot, lövésig azonban nem jutottak. Nem úgy a Pavuk-Tóth Adrián-Rafaj féle sor, de Hetényi kétszer is nagyot védett. Nem sokkal később érkezett az első komoly hazai helyzet is egy könnyelműen eladott korongból, Molnár Dávid lövése azonban mellé szállt. A 7. percben Pozsárt nem teljesen lehetett érteni, miért, de kiállították, az ítélet testre ütés volt. Hatékonyan tördeltük a játékot, úgy tűnt, meglesz ez a kivédekezett hátrány is, a végén azonban lemaradt a védelem egy jól eltalált Hetényi Péter-lövésről, így vezetett a DEAC. Nem törtünk össze, sőt, másfél percen belül két nagy helyzetünk is volt. Először Pavuk korcsolyázott be lendületből a hazai harmadba a bal szélen, lövése kipattant Hetényiről, aki azonban Nagy Gergő ismétlését is megfogta, ám nem sokkal később Rafaj tűpontos indításával léphetett ki csapatkapitányunk, és egy az egy ellen nem kegyelmezett. Lendületbe jöttünk, megszórtuk Hetényi kapuját, ám a kiváló kapus mindent védett. Ahogy az pedig ilyenkor lenni szokott, hiába a nyomás és a majdnem kétszer annyi kapura tartó lövés, a hazaiak szereztek vezetést, szinte a semmiből, Silló révén. Komoly helyzet már nem alakult ki a szünetig, Tóth Gergőt még kiküldték párosra Turcotte társaságában, akinek színészkedés miatt még két percet rátettek a büntetésére a zebrák. (2-1)

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Mezőnyben komoly fölényben volt a Fradi, amit azonban nem sikerült érvényesíteni, a debreceniek remekül kontrollálták az eseményeket, gyorsan, egyszerűen, hatékonyan oldották meg a különböző játékhelyzeteket, Hetényi pedig továbbra is fogott, mint a festék. Több lövésünk és helyzetünk volt, de a hazai kapus rendre a korong útját állta. A DEAC a mieinkkel ellentétben továbbra is elképesztő hatékonysággal játszott, a harmad első felében mindössze két helyzetük volt, Németh még elhibázta, a 27. percben Turcotte viszont egyedül lépett ki, és bevágta a harmadik debreceni gólt. Hiába kerültünk emberelőnybe, ezúttal az sem tűnt olyan hatékonynak, mint az első játékrészben, mindössze egy lövést sikerült felmutatni, egy Tóth Adrián-Rafaj összjáték végén utóbbi révén. A 34. percben úgy tűnt, még az ág is húz minket: Nagy Gergő ütközött keményen ellenfelével, aki bár a kilókból adódó komoly hátrány miatt a fizika törvényeinek megfelelően elterült, nem tűnt súlyosnak az eset. Kapitányunk mégis két percet kapott durva játékért, amit meglehetősen sérelmezett, dühét pedig a büntetőpad feletti plexi bánta, amely egy bottal ütés nyomán nemes egyszerűséggel kitörött… Nagy Gergő két percét a játékvezetők megfejelték plusz tízzel, sportszerűtlen magatartásért, a játék pedig néhány percig állt, hiszen a plexi helyén tátongó űrön át repültek a hazai drukkerek szitokszavai játékosaink irányába… A közjáték nem zökkentette ki a mérkőzés menetét, továbbra is többet volt nálunk a korong, és több lövésünk volt, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani, így húsz percünk maradt változtatni a mérkőzés ránk nézve nem túl kedvező alakulásán. (3-1)

A záró harmad sem hozott változást a játék képében, röviden összefoglalva: a Ferencváros Hetényi Zoltán ellen. A gond ezzel "mindössze" annyi volt, hogy a "párharcban" a hazai kapus állt nyerésre. Továbbra is rendre odaért minden próbálkozásunkra, pedig Turcotte szabálytalansága nyomán emberelőnyben is próbálkozhattunk. Legalábbis így tűnt, azonban 40 másodperccel később Jászai is mehetett a büntetőpadra. Kiegészültek a felek, a 48. percben viszont az történt, mint a második harmadban: hiába nálunk a helyzetek, ha a gól a DEAC részéről érkezik... Hári száguldott el a jobb szélen, és bevágta a hazaiak negyedik találatát. Ez már némileg visszavetette a mieink lendületét, a DEAC játékosai remekül érezték magukat, a fradisták pedig nem találták a játékuk, és főleg Hetényi ellenszerét. Az 54. percben még Lengyel és Turcotte kaptak párost, a hazaiak játékosa szokásához híven nem bírt magával, és plusz kettőt rászórtak durva játékért. A mieink megpróbálták megragadni az utolsó szalmaszálat, a kapunkat védő Pleszkán is lement a jégről, és össze is jött a szépítés, Perrier révén. Továbbra is nyomtunk, egyre elkeseredettebben, de ennek köszönhetően a hazaiak kontrái is egyre veszélyesebbek lettek, szerencsére Pleszkán is a helyén volt többször is. Az 59. perc elején időt kértünk, és ahogy arra számítani lehetett, lehoztuk a kapust, azonban a DEAC talált be üres kapura, Izacky révén. Becsületből még mentünk, bár ezzel minden eldőlt, Pleszkán újra lekorcsolyázott, ennek viszont, hiába egy kiállítás és így a 6 a 4 elleni játék, újabb üres kapus gól lett a vége, amelyet az ezt remekül érző Izacky szerezte ismét. A dudaszó pillanatában még Tóth Adrián döntött úgy, nem tűri tovább Turcotte szokásos provokatív viselkedését, és elégtételt vesz egy bunyó formájában. Ez azonban már nem változtatott azon, hogy a mérkőzést a DEAC nyerte.

Hiába a lövésekben mutatkozó fölény, és a végeredménynél sokkal szorosabb mérkőzés, az FTC-Telekom végül 6-2-es vereséget szenvedett, ezzel bár jócskán megőrizte vezető helyét a középszakasz felsőházi tabellájának élén, egy pontot sem sikerült megszerezni a középszakasz biztos megnyeréséhez szükséges háromból. Nincs azonban ok csüggedésre, van olyan mérkőzés, amikor semmi sem jön össze, ez a mai éppen ilyen volt. Ráadásul nagyon gyorsan vissza lehet vágni a debrecenieknek, és megszerezni a szükséges pontokat: rögtön február 18-án, hétfőn 20.00-tól Pesterzsébeten.

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz
DEAC – FTC-Telekom 6-2 (2-1, 1-0, 3-1)
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Kovács B., Vuorijarvi, Izacky, Novotny, Turcotte – Antal, Behal, Berta, Kozma, Németh – Hetényi P., Markov, Hári N., Salló, Silló – Koppány, Molnár, Vincze. Vezetőedző: David Musial.
FTC-Telekom: Pleszkán (Arany) – Kärmeniemi, Sarcia, Nagy G., Rafaj, Pavuk – Perrier, Jászai, Tóth A., Walls, Switzer – Hegyi, Lengyel, Dósa, Roczanov, Tóth G. – Hardi, Rantanen, Farkas, Tóth Re., Pozsár. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Kapura lövések: (13:20, 15:19, 15:23) 43:62
Védések: (19:11, 19:14, 22:12) 60:37 / 96.77% : 86.05%
Kiállítás percek: (6:6, 2:12, 10:8) 18:26
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (7 / 1) 14.29%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 7) 85.71% / (1 / 4) 75.00%
Gólszerzők: Hetényi P. (08:41, EE, Izacky, Behal), Silló (15:36, Kozma, Hetényi P.), Turcotte (26:31, Novotny, Vuorijarvi), Hári N. 47:27, Silló), Izacky (58:29, üres kapu), Izacky (59:21, üres kapu), illetve Nagy G. (09:34, Rafaj), Perrier (54:14, EE, Tóth A.)


A két vezetőedző értékelése a mérkőzést követően:

Cikkajánló

Drámai végjáték: Németh kései gólja döntött a javunkra

Férfi hokisaink a válogatott szünet előtti utolsó meccsnapon Debrecenben arattak kiélezett meccsen győzelmet.

Folytassa, kérem! Debrecen a következő állomás

Férfi jégkorongcsapatunk ezúttal Debrecenbe látogat, ahol a DEAC vendégeként lépnek jégre az Erste Ligában.

Végre! Magabiztos győzelem a csúcsrangadón

Férfi jégkorongcsapatunk a bajnoki éllovas Csíkszeredát fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Csúcsrangadóval folytatjuk, a Csíkszeredát fogadjuk

Férfi jégkorongcsapatunk az Erste Liga idei kiírásában már negyedszer mérkőzik meg a Csíkszeredával.

Öt plusz egy ferencvárosi a magyar válogatott keretében

A novemberi három mellé még két FTC-játékost hívott be a férfi jégkorong-válogatott keretébe Jarmo Tolvanen.

Kulmala-dupla, sima győzelem a Brassó elleni rangadón

Héfőn egyetlen mérkőzést játszottak az Erste Ligában: férfi hokisaink a Brassó csapatát fogadták.

Rangadó a Brassó ellen, a második hely a tét

Férfi jégkorongcsapatunk hétfő este a Corona Brassót fogadja a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

Magabiztos győzelem: nyolcat lőttünk a Hokiklubnak

Férfi jégkorongcsapatunk a Hokiklub Budapest gárdáját fogadta a Pesterzsébet Jégcsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most