2024. március 13.
Vereség Debrecenben, ötödik meccs jön szombaton
Férfi hokisaink 3-2-re kikaptak a DEAC-tól a negyeddöntő 4. meccsén, így még nem jutottak tovább.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk 2019 után ismét az élen zárta az Erste Liga március 5-én véget ért alapszakaszát, így első kiemeltként vágott neki a rájátszásnak. Mivel az idei szezontól eltörölték a negyedöntős ellenfélválasztást, a playoff első körének párosítása az alapszakasz-helyezések alapján, a keresztbejátszás elve szerint alakult ki, így a Fradi a 8. helyen zárt DEAC-ot kapta ellenfélül a négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcra. Fodor Szabolcs együttese két hazai sikert követően kedd este Debrecenben is nyerni tudott, így szerdán azzal a tudattal léptek jégre a mieink a Debreceni Jégcsarnokban, hogy egy újabb győzelem esetén söpréssel, 4-0-s összesítéssel továbbjutnak a legjobb négy közé, az Erste Liga elődöntőjébe.

A szakmai stáb nem változtatott a sorokon az egy nappal korábbihoz képest, továbbra is hiányzott Arany Gergely, Lauri Kärmeniemi, Vladimir Roth, és Galajda Zsombor, a kapuban Nagy Kristóf kezdett.

A már megszokott, rájátszáshoz méltó, tempós játékkal indult a mérkőzés, mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak, de Nagy Kristóf és Hetényi is jól kezdték a meccset. A 4. percben Crespi szabálytalansága után emberelőnybe került a DEAC, de nagyobb nehézség nélkül védekeztük ki a két percet. A hazaiak viszont lendületben maradtak, és ezt ki is használták, a 8. percben Dominik Novotny lőtt nagy erővel a kapunkba (1-0). Megpróbálta kihasználni a helyzetet a DEAC, és gyorsan megduplázni az előnyt, Nagy Kristóf azonban kétszer is bravúrral védett. A harmad második felére átvettük a kezdeményezést, megérkeztek a lövések és a helyzetek, de Hetényi eszén nem tudtak túljárni a mieink.

Finoman szólva sem kezdtük jól a második harmadot, alig egy perc elteltével megduplázta előnyét a DEAC, Kozma Ferenc csúsztatta el laposan a korongot Nagy Kristóf mellett (2-0). Egy perccel később a kapu irányába kanyarodó Bánt akasztotta Kloz, így megkaptuk az esélyt a szépítésre egy emberelőny formájában, de nem sikerült élni vele. Nem sokkal a kiegészülés után Kloz ezúttal lökött, ismét kiküldték a büntetőpadra, ám hiába nyomtuk meg nagyon az emberelőnyt, nem sikerült betalálni, Hetényi nagyon elkapta a fonalat. Öt az ötben is rohamoztunk, a DEAC gyors kontrákra rendezkedett be, Nagy Kristófnak résen kellett lennie az ilyen jeleneteknél, de megoldotta. Nyolc perccel a harmad vége előtt Németh állt bele egy ütközésbe, az eset után sisakját is elveszítve maradt lenn a jégen a palánknál, de néhány ijesztő pillanat után szerencsére talpra állt, és kis szünetet követően folytatni tudta a játékot. A 16. percben Tóth Adriánra szórtak rá két percet, és sokáig úgy nézett ki, nem tudnak élni a lehetőséggel, sőt, Kestilä mehetett el egy a semmiben, ám kihagyta a kínálkozó lehetőséget. A DEAC viszont végül kihasználta az emberelőnyt, Tóth már visszatérni készült a büntetőpadról, amikor Novotny került helyzetbe, és a hálónkba lőtt (3-0).

A harmadik harmadnak minden mindegy alapon mentünk neki, mindent egy lapra feltéve rohamoztunk. A 45. percben emberelőnyhöz jutottunk, amivel még nem sikerült élni, de öt az ötben végre megtört a jég, Seregély Máté fejezett be egy középről leadott pontos lövés után góllal egy akciót (3-1). Nem hagytuk felocsúdni a hazaiakat, ismét lerohantuk a DEAC-ot, fél perccel az első gól után pedig La Porte lapos korongja is utat talált Hetényi mellett-alatt a hálóba (3-2). Nem sokkal később újabb emberelőnyt kaptunk, elképesztő nyomást helyeztünk a hazai kapura, de nem sikerült túljuttatni Hetényin a korongot. Mindent elmond a harmadik játékrész képéről, hogy 27:5 lett a kapura lövési arány a javunkra, ám a végén kapuslevitellel, hat az öt ellen sem sikerült a bravúros egyenlítés.

3-2-es vereségünk azt jelenti, hogy a DEAC 3-1-re alakította a négy nyert meccsig tartó párharc állását. Újabb „meccslabdánkat” szombaton a Tüskecsarnokban kísérelhetjük meg értékesíteni.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 4.mérkőzés
DEAC - FTC-Telekom 3-2 (1-0, 2-0, 0-2)
DEAC:
Hetényi (Szeles) – Kloz, Dobmayer, Koblar, Novotny, Szmirnov – Mingazov, Krollis, Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev – Jakabfy Cs., Jakabfy S., Bucskin, Rétfalvi, Mihalik A. – Usnyev, Domán, Molnár D., Mazzag, Mihalik G. Vezetőedző: Vaszjunyin Artyom.
FTC-Telekom:
Nagy K. (Földes) – Boros, Hrabal, Németh A., Brady, Nagy G. – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Bán, Turbucz, Farkas S., Tóth G. – Haranghy, Turcotte, Tóth A., Banga. Vezetődző: Fodor Szabolcs.
Gólok:
Novotny (07:47), Kozma (21:11, Vasziljev, Mingazov), Novotny (37:11, EE, Kloz, Bucskin), illetve Seregély (47:22, Turbucz, Nagy G.), La Porte (47:49, Kestilä)
Kapura lövések:
26:57 (13:17, 8:13, 5:27)
Védések:
55:23 (17:12, 13:6, 25:5)
Kiállítás percek:
8:6 (0:2, 4:2, 4:2)

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin