2024. március 2.
Tét nélküli meccsen vereség Gyergyóban
Magyar bajnok csapatunk három sorral is nagyot küzdött, végül 4-1-re kikapott Gyergyóban.

Mint korábban említettük, férfi hokisaink az alapszakasz utolsó erdélyi meccséhez érkeztek szombat délután, amit tavalyi döntős ellenfelük a Gyergyó ellen játszottak. A meccs lényegében tét nélkül zajlott, hiszen a mieink pénteken bebiztosították az első helyet, a hazaiak pedig már biztos harmadikként várják a rájátszást.

A pénteki találkozót követően ismét rövidült a padunk, a már korábban eltiltott Yanick Trucottéhoz Jake Crespi csatlakozott hárommeccses eltiltással, valamint hiányzott a keretből Lauri Kärmeniemi, Banga Nándor, Rasmus Kulmala, Galajda Zsombor és Vladimír Roth is. A vasak között Arany Gergely kezdett.

Mozgalmasan indult a találkozó, mindkét csapat igyekezett megszerezni a vezetést, a lépés pedig a hazaiaknak jött ki jobban. Egy letámadás után az Aranyról kipattanó korongot tessékelte be a kapuba Chris Bodó (1-0). Egy ferencvárosi indításnál Di Diomete állította meg szabálytalanul Farkast, aki az esés után a jégen maradt, de szerencsére folytatni tudta, egy perccel később pedig Němec és Sylvestre találták magukat a büntető padon. A helyzetek kihasználatlanul maradtak mindkét oldalon. Egy hazai letámadás során Arany ütközött, majd beesett a kapuba, de némi orvosi vizsgálat után úgy döntött, folytatja a játékot. A kisebb játékmegszakítás némileg kizökkentette a mieinket a ritmusból és a kapu mögül visszakanyarodó Bodó belőtte a második hazai gólt (2-0). A következő játékmegszakításnál Arany cserét kért, Nagy Kristóf váltotta a kapuban, végül kezdő kapusunk nem tudta folytatni a játékot.

A második harmadot kétperces előnnyel kezdtük, Mesikämmen volt szabálytalan közvetlenül a szünet előtt, azonban nem tudtunk élni a lehetőséggel. A harmad felénél Kestilät ítélték szabálytalannak védekezés közben, de szerencsére nem kaptunk belőle újabb gólt. A második 20 percben folytatódtak a kakaskodások, de a játékvezetők hamar közbeléptek.

Az utolsó játékrész elején ismét előnybe kerültünk Silló szabálytalanságának köszönhetően, majd a hazaiak is két percig támadhattak, Tóth Gergő kiállítása miatt, de mindkét kapus állta a sarat. Végül egy kontratámadás során Silló Arnold bombázta a kapura a pakkot, ami ezúttal át is jutott Nagy Kristófon (3-0). A harmadik találat után, kicsit magasabb tempóra kapcsolt az amúgy már láthatólag fáradt csapatunk, és hosszas próbálkozás után Josef Hrabal lövése csúszott át Rinnén. A játékvezetők a találat után percekig videóztak, de végül megadták a gólt (3-1). Fodor Szabolcs több mint három perccel a mérkőzés vége előtt kockáztatott és lehívta Nagy Kristófot, majd nem sokkal később időt is kért. Egy semleges harmadban kapott koronggal viszont Császár Hunor üreskapura megszerezte a Gyergyó negyedik gólját, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést (4-1).

Csapatunk végül egy győzelemmel és egy vereséggel térhet haza a szezon harmadik erdélyi túrájáról, és innen vág majd neki a keddi, DAB elleni utolsó alapszakasz mérkőzésnek.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
Gyergyói HK – FTC-Telekom 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)

Gyergyói HK: Rinne (Mag) – Raymond, Dalhuisen, Sándor-Székely, Császár, Bodó – Fejes, Ádám, Sylvestre, Sárpátki – Mesikämmen, Imre, Szigeti, Tranca, Di Diomete – Silló, Csiszer, Vincze G., Vezetőedző: Szilassy Zoltán
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Boros, Turbucz, Brady, Farkas – Seregély, Bán, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Haranghy, Tóth A., Nagy G., Németh – Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Bodó (04:24, Imre, Sándor-Székely), Bodó (07:08, Császár, Sándor-Székely), Silló (49:04, Csiszer), Császár (58:10, Bodó) illetve Hrabal (52:24)

Kapura lövések: (11:9, 11:12, 9:13) 31:34
Védések: (9:9, 12:11, 12:7) 33:27
Kiállítás percek: (6:2, 0:2, 2:2) 8:6

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin