2023. december 20.
Vereség hazai pályán
Hosszabbításban, 5-4-re kikaptak hokisaink a DVTK Jegesmedvék csapatától.

A válogatott szünet után újabb menetelésbe kezdett a magyar bajnok csapatunk. Elsőként a Magyar Kupa 4. fordulójának első meccsén léptek jégre az UTE ellen, amit végül 5-4-re megnyertek a zöld-fehérek. Szerdán pedig jött is a következő találkozó, hiszen a DVTK Jegesmedvék csapata jött a Tüskecsarnokba, akik ellen eddig egy győztes és egy vesztes meccsünk van a szezonban.

A keddi Magyar Kupa-meccshez képest voltak változások a keret összeállításában. Letelt az egymeccses eltiltása így visszatérhetett Tóth Gergő, Arany Gergely pedig kisebb sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a mai találkozót, a kapuban Nagy Kristóf kezdett.

Még szinte el sem kezdődött a találkozó, amikor a vendégek emberhátrányban találták magukat és bár sikerült felállni a speciális játékhoz a mieinknek, nem tudtak betalálni. Egy hazai letámadásnál azonban el tudott lépni Németh a koronggal, a párhuzamosan vele érkező Kocsis Botondnak passzolt a kapu előtt, aki megszerezte első gólját az Erste Ligában (1-0). A játék hevében Boros ütközött a kelleténél kicsit erősebben a hazai kispad előtt, ami után a DVTK játékosa a jégen maradt, de szerencsére a saját lábán tudott lekorcsolyázni a jégről. Csapatunk viszont emberhátrányba került, amit viszonylag gyorsan tudtak kihasználni a vendégek, Justin Bean tudott tisztán lőni Nagy Kristóf kapujára (1-1). Majd gyorsan át is vették a vezetést a miskolciak, Vojtkó Mátyás kapott korongot a palánk mellett, amit gólra is váltott (1-2).

Igyekezett minl nagyobb nyomást helyezni a Fradi a DVTK harmadára a szünet után, aminek meg is lett az eredménye, La Porte passzát emelte a hálóba Adam Brady (2-2). Csapatunk házi gólkirálya, Adam Brady pedig ismét villant, egyedül tudott kapura törni és be is lőtte Voris mellett a korongot (3-2). Nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, Kestilät kiszórták durva játékért, majd kevesebb, mint egy perccel később honfitársa, Kärmeniemi is kikerült. Sokáig tudta tartani magát a Fradi, de kettős hátrány utolsó másodpercében Valentin Razumnyak lövése utat talált, egyenlítettek (3-3). A harmad végéhez közeledve Boros szabálytalansága miatt hátrányba kerültünk, de sikerült kivédekezni és döntetlennel fordultunk az utolsó játékrészre.

Nem kellett sokat várni az újabb gólra, Nolan La Porte kapott remek korongot a jobb oldali bedobókörnél, amivel megszerezte a negyedik ferencvárosi gólt (4-3). Voltak próbálkozásai a vendégeknek az újabb egyenlítésre, de nem nagyon tudtak kitörni a Fradi nyomása alól. Hatalmas lehetősége volt a mieinknek az újabb gólra, mikor La Porte tudott a Turbucztól kapott koronggal Voris ellen törni, végül kimaradt a helyzett. Majd Banga csapott le egy kipattanóra, amit ismét fogott a miskolciak hálóőre. A harmad végéhez közeledve érezni lehetett, hogy igyekszik minden alkalmat megragadni a DVTK a gólszerzésre. A próbálkozásokból pedig végül gól lett. Az utolsó percben, lehozott kapussal Páterka Bence tudta hosszabbításra menteni a találkozót (4-4).

Roth és Brady is veszélyes tudott lenni a Voris kapujára a túlórában, végül a döntő gólt a vendégek tudták megszerezni, Mattyasovsszky Gergely közelről talált be Nagy Kristóf kapujába eldöntve ezzel a mérkőzést (4-5).

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4-5 (1-2, 2-1, 1-1, 0-1)

FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Marva, Crespi, Turbucz, Brady, La Porte – Boros, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Kulmala – Roth, Hrabal, Kocsis, Nagy G., Németh – Tóth G., Haranghy, Banga, Bán, Farkas S., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

DVTK Jegesmedvék: Voris (Veres-Fucsku) – Szirányi, Szathmáry, Esteves, Lövei, Bernyikov – Szalay, Bean, Razumnyak V., Miskolczi, Mattyasovszky -  Shkrabov, Vojtkó, Pecsét, Őri, Farkas M. – Páterka, Hill, Trozsák, Csiki, Makai, Vezetőedző: Steve Kasper

Gólok: Kocsis (03:17, Németh), Brady (21:32, La Porte), Brady (24:10, Banga, Crespi), La Porte (40:50, Brady, Marva) illetve Bean (13:42 EE, Lövei, Miskolczi), Vojtkó (14:37), Razumnyak V. (28:11 EE2, Miskolczi, Szathmáry), Páterka (59:14 Razumnyak, Mattyasovszky), Mattyasovszky (64: 05, Miskolczi, Bean)

Kapura lövések: (14:14, 13:12, 9:12, 2:3) 38:41
Védések: (12:13, 11:11, 11:8, 3:2) 37:34
Killítás percek: (2:2, 6:0, 0:0) 8:2
Emberelőny kihasználás: (1/0) 0.00% / (4/2) 50.00%
Emberhátrányos védekezés: (4/2) 50.00% / (1/1) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 02:00 / 06:30

Cikkajánló

Marad a Ferencvárosnál a rutinos hátvéd

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott a csapatunkat már hat éve segítő finn Lauri Kärmeniemivel.

Szerződést hosszabbított Arany Gergely

Jégkorong szakosztályunk mindenben megállapodott csapatunk kapusával, aki újabb két évre írt alá a Fradival.

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin