2023. december 10.
Vereség Miskolcon
Bajnok hokisaink 5-1-re kikaptak a DVTK Jegesmedvék csapatától.

Magyar bajnok jégkorongozóink a hétvégén két mérkőzést is játszottak. Pénteken a BJA HC otthonából hoztak el végül egy pontot, vasárnap pedig a DVTK Jegesmedvékkel csaptak össze Miskolcon.

A pénteki meccset követően a szakmai stábnak változásokat kellett eszközölnie a keretben, hiszen több játékosunk kisebb sérülés vagy betegség miatt nem tudott Miskolcra utazni a csapattal, viszont Julius Marva visszatért a tervezettnél hosszabbra nyúló rehabilitációjából. A vasak között Arany kezdett.

Ahogy azt előzetesen vártuk, pörgős játék vette kezdetét Miskolcon. Egyik csapat sem tudott komoly fölényt kialakítani az első harmadban, de a helyzetek mindkét oldalon megvoltak. Aranynak több bravúros védést is be kellett mutatnia, de Vorisnak is akadt dolga a hazaiak kapujában. A szünethez közeledve Tóth Gergő akadt össze a házigazdák kapuja előtt Shrkabovval, de a játékvezetők közbeléptek így nem durvult el a helyzet.

Érezhetően erősebben jöttek ki a hazaiak és a sorozatos támadásoknak meg is lett az eredménye, a kapu előteréből tudta bekotorni a pakkot Lövei Dávid (1-0). Az első hazai gólt alig öt perccel később követte a második, ismét Lövei volt eredményes, de ezúttal egy távoli bomba csúszott át Arany lábai között (2-0). Szinte egyből a gól után emberhátrányba kerültünk, amit ki is használtak a hazaiak, Gianluca Esteves talált be szintén távolról (3-0). Egy hazai letámadást követően a kapu mögött alakult ki verekedés Tóth Adrián és Yegor Razumnyak között, páros kiállítás lett a vége, egyenlő létszámban folytattuk. A 35. percben pedig újabb pakk landolt Arany hálójában. Vladislav Kuleshov talált be közelről (4-0).

Jól kezdődött számunkra az utolsó játékrész, Josef Hrabal kékvonalas bombája talált utat a kapuba, amivel szépíteni tudtak a zöld-fehérek (4-1). Ezután viszont a kiállításokról szólt inkább a találkozó. Turcotte kapott kétperces kis büntetést, majd Galajda ült ki, a kiegészülés után fiatal támadónk ütközött egyet és bár a jégről saját lábán korcsolyázott le, a kispadról már segítséggel jutott le és nem folytatta a játékot. A folytatásban a játékvezetők egy csapatbüntetést is ráfújtak a Fradira, de ezt is hősiesen kivédekezte csapatunk. Kicsit több, mint hat perccel a vége előtt Turcotte volt ismét szabálytalan, itt viszont már szigorúbban ítéltek a játékvezetők, 2+2 percet kapott bottal lökésért és 2 percet pedig durva játékért, így lényegében a mérkőzés hátralévő részét hátrányban töltöttük. Az 54. percben a hazaiak is hibáztak, Fodor Szabolcs ez időre lehívta Aranyt, de újabb ferencvárosi gól nem született. A házigazdák kiegészülése után is kapus nélkül folytatta az FTC-Telekom, végül Esteves egy üreskapus góllal beállította a végeredményt (5-1). Az utolsó percben pedig elszabadultak az indulatok, Turcotte és Yegor Razumnyak kapott egyaránt 2+2+5+20 perc végleges büntetést, valamint Tóth Gergő és Szirányi egy sima kétperces kiállítást kapott.

Bár pont nélkül tértünk haza Miskolcról az Erste Liga-tabellát továbbra is vezetjük és az élről várhatjuk majd a válogatott szünet után következő erőltetett menetet.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 5-1 (0-0, 4-0, 1-1)

DVTK Jegesmedvék: Voris (Praták) – Verveda, Bean, Esteves, Lövei, Berdnikov – Szirányi, Szathmáry, Razumnyak V., Páterka, Mattyasovszky – Shkrabov, Vojtkó, Miskolczi, Razumnyak E., Kuleshov – Trozsák,  Szalay, Pecsét, Őri, Farkas M., Vezetőedző: Steve Kasper

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hrabal, Němec, Galajda, Brady, La Porte – Marva, Crespi, Turbucz, Kestilä, Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Tóth A., Farkas S., Németh – Turcotte, Banga, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Lövei (23:31, Giancula, Szathmáry), Lövei (28:14, Szirányi), Esteves (29:54 EE, Berdnyikov, Verveda), Kuleshov (35:02, Miskolczi, Razumnyak E.), Esteves (58:06 EE, Lövei, Bernyikov) illetve Hrabal (41:07)

Kapura lövések: (11:11, 18:9, 18:18) 47:38
Védések: (11:11, 9:14, 17:17) 37:42
Kiállítás percek: (0:0, 4:4, 33:43) 37:47
Emberelőny kihasználása: (6/2) 33.00% / (1/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (1/1) 100.00% / (6/4) 67.00%
Emberelőnyben töltött idő: 10:02 / 02:00

Cikkajánló

Galajda Zsomboré a szezon Fradi-gólja

A tavaly nyáron érkezett fiatal játékos elődöntős találatát szavazták meg a szurkolóink az év legjobbjának.

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin