2023. január 4.
Vereség Újpesten, búcsú a Magyar Kupától
Férfi jégkorongozóink 3-1-re kikaptak Újpesten, így 5-3-as összesítéssel búcsúztak a Magyar Kupától.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunkra több szempontból is kulcsfontosságú összecsapás várt a 2023-as naptári év első mérkőzésén: Fodor Szabolcs együttese Újpesten lépett jégre a Magyar Kupa 3. fordulójának visszavágóján, amelyen a tét a négyes döntőbe jutás volt. Mivel decemberben a Tüskecsarnokban az első meccsen 2-2-es döntetlent játszottak a felek, és az idegenben lőtt gólok az összesítésnél nem számítanak, így a képlet rendkívül egyszerű volt: amelyik csapat akár rendes játékidőben, akár döntetlen után hosszabbításban vagy szétlövésben győz, továbbjut. A Final Four elérése mellett, derbiről lévén szó, a presztízsértéke is óriási volt a találkozónak, annál is inkább, mert az Erste Liga alapszakaszában eredményeket tekintve huzamosabb ideje hullámvölgyben lévő együttesünkre nagyon ráfért volna egy siker egy ilyen nagy téttel bíró derbin.

A sérülés- és betegséghullám továbbra is sújtotta a Ferencvárost, ennek következtében öt játékosát is nélkülöznie kellett a szakmai stábnak: Arany Gergely, az egész szezonra kidőlt Sarciá Antonino, Julius Marva, Jari Sailio és a csapatkapitány Nagy Gergő sem tudta vállalni a játékot, ott volt viszont a meccskeretben a frissen igazolt korábbi EBEL-győztes finn Matias Sointu, valamint letöltötte hárommeccses eltiltását, így visszatérhetett a kispadra Fodor Szabolcs vezetőedző is. A kapunkban Nagy Kristóf kezdett.

Jól kezdték a mérkőzést a mieink, bár igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani az első játékrész elején, de kontrollálta a mérkőzést a Fradi, a hazaiak öt az öt ellen ritka vendégek voltak a harmadunkban. Sőt, emberelőnyben is, hiszen Seregély palánknál elkövetett szabálytalansága után emberelőnybe került az Újpest, de ezt is sikerült nagyobb helyzet nélkül kivédekezni. Sőt, a 13. percben a védekezésben is remek teljesítményt nyújtó Josef Hrabal bekorcsolyázott egy koronggal az újpesti harmadba, majd miután nem léptek ki rá, távolról lőtt, méghozzá a lövésre későn mozduló Sági Máté botos oldalán a hálóba! (0-1) Ritkán látható jelenetek következtek nem sokkal később, ismét hazai emberelőny következett – volna, ám a büntetőpad ajtajának zárja megadta magát, így a játékvezetők 7:24-gyel az első harmad vége előtt az öltözőbe rendelték a csapatokat.

A szabályok értelmében az első harmadból elmaradt 7 perc 24 másodpercet a szünetet követően hozzáadták a második harmadhoz, így extrém hosszú játékrész várt a csapatokra, a pluszidő leteltével egy gyors térfélcserével. Az extra percek alatt egyik fél sem tudott nagy helyzetet kialakítani, a második harmad tényleges idejének kezdete után nem sokkal viszont egyenlített az Újpest: egy távoli lövés kijött Nagy Kristófról, a kapunk előterében ólálkodó Nádasy pedig megszerezte, és fordulásból kapusunk lába között a hálóba lőtte a korongot. (1-1) A harmad feléhez közeledve Tóth Gergő keveredett afférba a felezővonal magasságában Pokornyival – hogy ez egy a mostani meccsen történt eset, vagy Sarciá Antonino néhány héttel ezelőtti súlyos sérülése miatt történt (Pokornyi ütközött szabálytalanul a palánknál a sérülés következtében az egész szezonra kidőlt védőnkkel a december eleji derbin), nem derült ki. Tóth Gergő a jégre teremtette ellenfelét, nem lett kiállítás belőle, ahogy abból sem, hogy 66-os játékosunkat a 38. perc közepén elkaszálták saját harmadunkban, az eset után pedig megszerezte a vezetést az UTE, egy kapu előtti passzt Shirley vágta a hálóba. (2-1) A gól után fél perccel Jekunent kiszórták két percre, így a harmad végéig emberelőnyben játszhattak a mieink, ám hiába a fölény és a korongjáratás, nem sikerült egyenlíteni.

A harmadik harmad képe is hasonlóan alakult a korábbiakhoz, a mieink birtokolták többet a korongot, támadott, hajtott becsülettel a Fradi, de nem sikerült bepréselni a korongot Sági Máté kapujába. A 46. percben Kiss Dániel szabálytalansága után emberelőnybe kerültünk, de ezt sem sikerült kihasználni, amiért sajnos nagy árat fizettünk: az 52. percben elment egy kontrával az Újpest, Kovács Alex lőtt, Nagy Kristóf zárta a szöget, de szerencsétlenül pattant ki róla a korong, az érkező Németh Attila pedig a hálóba passzírozta azt. (3-1) Nem sokkal később Nemes szabálytalansága után jöhetett volna egy emberelőny, de a késleltetett fórban Hrabal hibázott, őt is kiállították, így négy a négy ellen folytatódott a játék. Mindent megtettek a mieink, hogy visszajöjjenek a meccsbe, az 59. percben Fodor Szabolcs lehívta kapusát is, de üres kapuval, hat az öt ellen sem sikerült gólt lőni, lejárt a hátralévő idő.

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért vívott párharc visszavágóján Újpesten, így 5-3-as összesítéssel alulmaradt, és búcsúzott a sorozattól.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 3. forduló, visszavágó
UTE – FTC-Telekom 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
UTE:
Sági (Rajna) – Jekunen, Pokornyi, Benk, Just, Pereszunko – Kiss D., Muzzillo, Kiss P., Madácsi, Shirley – Kiss Ph., Tornyai, Kovács A., Nádasy, Németh A. – Balogh B., Kovács S., Nemes. Vezetőedző: Virág Csaba.
FTC-Telekom:
Nagy K. (Földes) – Hrabal, Seregély, Kestilä, Kreisz, Tóth A. – Kucsma, Mesikämmen, Betteridge, Kulmala, Sointu – Boros, Kärmeniemi, Bán, Galántai, Kozma – Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok:
Nádasy (21:54, Muzzillo, Németh A.), Shirley (37:31, Kiss P., Madácsi), Németh A. (51:05, Kovács A., Nemes), illetve Hrabal (12:23)
Kapura lövések:
(5:12, 11:17, 13:12) 29:41
Védések:
(11:5, 17:9, 12:12) 40:26 / 97.56% : 89.66%
Kiállítás percek:
(0:2, 2:0, 4:2) 6:4
Emberelőny kihasználás:
(1 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő:
2:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés:
(0 / 2) 100.00% / (0 / 1) 100.00%

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin