2022. november 4.
Vereséget szenvedtünk a listavezető BJA HC ellen
5-1-es vereséget szenvedett férfi jégkorongcsapatunk a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen.

Magyar bajnok jégkorongcsapatunkra nagy feladat várt a pénteki mérkőzésen, az Erste Liga-tabella élén álló Budapest Jégkorong Akadémia HC érkezett a Tüskecsarnokba.

Továbbra sem állt Fodor Szabolcs rendelkezésére Julius Marva és Brayden Low, azonban visszatérhetett a jégre a Kontinentális Kupán sérülést szenvedett Seregély Máté.

A vártnak megfelelően kezdett a Budapest Jégkorong Akadémia HC, másfél perccel a korongbedobást követően Joni Jesperi Viikila érkezett remekül az Aranyról kipattanó pakkra, és gyorsan megszerezte csapatának a vezetést (0-1). A gól után nem kényelmesedett el a vendégcsapat, egy gyors letámadás után Kirils Galoha volt az, aki korongot helyezett a Ferencváros hálójába (0-2). A második BJA-gól után vezetőedzőnk időt kért. Nem sokkal utána a vendégeknél Viikila volt szabálytalan, csapatunknak nem sikerült kihasználnia a mérkőzés első emberelőnyét. Aztán nem sokkal később a Fradi harmadában akadt össze Boros és Galoha, játékosunk 2 percre ült ki, utóbbira pedig sportszerűtlen viselkedésért még 10 percet rászórtak. A 2 perc után Rasmus Kulmalának sikerült a vendégek kapuja előteréből belőnie a szépítő gólt (1-2). A harmad vége előtt nem sokkal újabb találat született, Eetu Elonak sikerült gólra váltania egy gyors támadást (1-3).

Ferencvárosi oldalon változás történt a második harmadra, a kapuban kezdő Arany Gergelyt Nagy Kristóf váltotta. Fiatal kapusunknak bravúros védéseket kellett bemutatnia. Igyekeztek újabb gólt szerezni a BJA játékosai, a találat viszont hazai oldalról érkezett, egy lövésbe beleért Rasmus Kulmala, ami Farkas lábai között ment be a kapuba, hosszas tanakodás és videóelemzés után végül azonban nem adták meg, így 3-1-es vendég-vezetéssel folytatódott a találkozó. Mirko Djumic a kapu mögül visszakanyarodó Nagy Krisztiántól kapott korongot a kapu előtt, és nem hibázta el (1-4). A BJA HC támadásánál Kucsma volt szabálytalan hazai oldalon, egy perccel később pedig Schlekmann követte.

Áthúzódó ferencvárosi előnnyel kezdtünk neki az utolsó játékrésznek, de csapatunknak nem sikerült élni a fennmaradó idővel. A vendégeknek viszont összejött az, ami hazai oldalon nem igazán akart, Mirko Djumic próbálkozása csorgott át Nagy Kristóf mamutja között (1-5). Hazai- és vendégoldalon is voltak kiállítások a harmadban, de egyik félnek sem sikerült újabb gólt lőnie, így a találkozó végül 5-1-es Budapest Jégkorong Akadémia HC győzelemmel ért véget.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – BJA HC 1-5 (1-3, 0-1, 0-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Sarcia, Kärmeniemi, Kulmala, Nagy G., Tóth A. – Kucsma, Szorokin, Kaijser., Kestilä, Betteridge –Nilsson, Boros, Kreisz, Farkas, Tóth G. – Kozma, Bán, Galántai Vezetőedző: Fodor Szabolcs
BJA HC: Farkas (Straubinger) – Pozsgai, Szabó B., Tsulyhin, McCormick, Galoha – Garát, Varga, Elo, Viikila, Schlekmann – Dóczi, Gőz, Nagy K., Djumic, Molnár B. – Tóth P, Tóth R., Weidemann, Ádám Zs., Vezetőedző: Kangyal Balázs
Gólok: Kulmala (13:23, Betteridge), illetve Viikila (01:29, Elo, Schlekmann), Galoha (03:47, Tsulyhin), Elo (16:25, Schlekmann, Pozsgai), Djumic (32:49, Nagy K.), Djumic (41:59, Pozsgai)

KAPURA LÖVÉSEK:  (7:10, 9:10, 11:14) 27:34
VÉDÉSEK:  (7:6, 9:9, 13:11) 29:26 / 85.29% : 96.30%
KIÁLLÍTÁS PERCEK:  (2:14, 2:2, 4:4) 8:20
EMBERELŐNY KIHASZNÁLÁS: (4 / 0) 0.00% / (3 / 0) 0.00%
EMBERELŐNYBEN TÖLTÖTT IDŐ:  6:04 / 4:04
EMBERHÁTRÁNYOS VÉDEKEZÉS: (0 / 3) 100.00% / (0 / 4) 100.00%

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin