2022. január 14.
Vereséggel kezdtük az erdélyi túrát
Férfi jégkorongcsapatunk 4-1-re kapott ki a Sportklub Csíkszereda otthonában.

A DVTK Jegesmedvék szétlövéses legyőzése után nem sok ideje volt a pihenésre férfi jégkorongcsapatunk játékosainak, ugyanis néhány nappal később buszra szálltak, és egyenesen Csíkszereda felé vették az irányt, hogy az alapszakasz második, egyben utolsó erdélyi túráján megmérkőzzenek sorrendben a Csíkszereda, a Gyergyó és a Brassó együttesével. Péntek este tehát rögtön a papíron legnehezebb ellenféllel szemben kellett felvenni a kesztyűt.

Az első harmadban nagyon gyorsan, mindössze egy perc után emberelőnyben támadhattunk Becze kiállítása miatt, de hiába a létszámfölény, nem sikerült bevenni Adorján kapuját. Alig, hogy kiegészült a Csíkszereda Fowlie is a kiállítás sorsára jutott, így most a hazaiak támadhattak emberelőnyben, de ezt a mieinknek sikerült kivédekeznie. Fowlie visszajött, de bő negyven másodperccel később McFadden is a büntetőpadon találta magát. A Sportklubnak nem is kellett sok, alig fél perccel később Stach vette be Nagy Kristóf kapuját (1-0). Az eseménydús kezdés, és a Csíkszereda-gól után mind a két csapat rendezte sorait, és bár helyzetek mindkét oldalon adódtak, 1-0-s hazai előnnyel mentek szünetre a felek.

A fordulás után sem kellett sokat várni az első kiállításra: ezúttal Boros kapott két percet fogásért. Egy perccel később Sofron húzta el a korongot Nagy Kristóf előtt, majd közelről emelt a kapuba (2-0). Alig két perccel később jött a ferencvárosi válasz, amikor egy kapu előtti tömörülést követően McFadden piszkálta be a korongot Adorján mellett a kapuba (2-1), ezzel egy gólra csökkentve a különbséget. A szépítést jelentő találat után Fowlie kapott két percet, de hiába a nagy hazai nyomás, sikerült kivédekezünk. A csíkszeredaiak még a játékrész végén is emberelőnyben támadhattak, miután Kärmeniemi is a kiállítás sorsára jutott, de ezúttal sem tudták bevenni Nagy Kristóf kapuját, így 2-1-gyel mentek az utolsó pihenőre a csapatok.

A záró harmad az első kettőhöz hasonlóan ezúttal is egy kiállítással kezdődött, ezúttal Skachkov kapott két percet, de hiába az emberelőny, nem sikerült az egyenlítés. A hazaiak kiegészülése után Bohunicky kapott két percet akadályozásért, ez azonban már nem maradt válasz nélkül: Lapenkov lőtte meg a hazaiak harmadik gólját (3-1). A kétgólos hátrány ellenére mindent beleadtunk, másfél perccel a mérkőzés vége előtt még Nagy Kristófot is lehoztuk, de egy eladott korong után kiléptek a hazaiak, majd az első és a második próbálkozásukat sikerült kivédekeznünk, végül közvetlen közelről Péter Balázs lőtt a kapunkba, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

Január 15-én, szombaton azonnal jön a javítási lehetőség, ugyanis Fodor Szabolcs tanítványai a Gyergyó vendégeként lépnek jégre magyarországi idő szerint 17.30-kor.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Sportklub Csíkszereda – FTC-Telekom 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya
Sportklub Csíkszereda: Adorján (Samankov) – Kulyash, Salló, Skachkov, Sofron, Stach – Jameson, O Connor, Becze, Lapenkov, Péter B., – Gecse, Láday, Casaneanu, Péter A., Reisz – Farkas Cs., Fodor, Rokaly N., Rokaly Sz.
FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Boros, McFadden, Komáromy, Kulmala, Nagy G. – Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Tamminen, Tóth Ad. – Bohunicky, Sarcia, Bán, Roczanov, Tóth G. – Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (14:9, 14:12, 12:8) 40:29
Védések: (9:13, 11:13, 8:10) 28:36 / 96.55% : 90.00%
Kiállítás percek: (2:4, 0:6, 2:6) 4:16
Emberelőny kihasználás: (8/3) 37.50% / (2/0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 12:26 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0/2) 100.00% / (3/8) 62.50%
Gólok: Stach (Skachkov, EE, 07:28), Sofron (Skachkov, Stach, EE, 24:16), Lapenkov (EE, 48:20), Péter B. (Salló, Becze, üres kapu, 59:16), illetve McFadden (Tamminen, Boros, 26:16)

Cikkajánló

A második harmadban még felcsillant a remény

Férfi jégkorongcsapatunk harmadik erdélyi mérkőzésén is pont nélkül maradt.

Megfogyva bár, de törve nem: jön az erdélyi záró meccs

Kulcsembereit nélkülöző férfi hokicsapatunknak még van esélye pontot szerezni Erdélyben hétfőn a Brassó ellen.

Gyergyói győzelem az erdélyi túra második meccsén

Férfi jégkorongcsapatunk szombaton is 4-1-es vereséget szenvedett - folytatás hétfőn, a brassóiak ellen.

Két nap, két rangadó: Gyergyóban is nagy csata vár ránk

Férfi hokisaink a pénteki, csíkszeredai összecsapás után másnap rögtön Gyergyóban lépnek jégre.

Foghíjas kerettel is harcolni fogunk a csúcsrangadón

Férfi hokisaink hárommeccses erdélyi túrájuk első állomásán rögtön összecsapnak a nagy rivális Csíkszeredával.

Jégkorong MK Final Four: indul a jegyértékesítés!

Január 22-e és 23-a között Székesfehérváron rendezik meg a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét.

Megérkeztünk Csíkszeredába!

Magyar bajnok hokisaink szerencsésen megérkeztek hárommeccses erdélyi túrájuk helyszínére – VIDEÓ!

Elképesztő izgalmak után megvan az első 2022-es siker

Férfi hokisaink váratlanul izgalmas, szétlövésbe torkolló meccsen győzték le 3-2-re a DVTK Jegesmedvéket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most