2019. október 14.
Visegrád Kupa: folytatás hazai pályán, jön a Poruba
Férfi hokisaink a kimerítő erdélyi túra után máris jégre lépnek, a cseh Poruba látogat Pesterzsébetre.

Közel sem egyszerű hétvégén van túl férfi jégkorongcsapatunk. Az új idény első erdélyi túráján előbb vereséget szenvedtünk a Csíkszeredától, majd legyőztük a Gyergyót, mindezt 24 óra leforgása alatt, majd a győztes összecsapás után egyből buszra szálltunk, és tizenkét órányi utazás után vasárnap reggel értünk vissza Pesterzsébetre.

Pihenésre ezek után nem sok idő jutott, hiszen a visszaérkezés utáni napon ismét jégre lép a csapat, ezúttal a Visegrád Kupa negyeddöntőjében, ahol a cseh második vonalban szereplő Poruba lesz az ellenfél. A csehek a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően végeztek a sorozat B csoportjának élén, megelőzve a Gyetvát, a Podhalet és az Újpestet, míg mi az A kvartett végén zártunk, nulla ponttal. A Visegrád Kupa idei lebonyolítása értelmében minden csapat továbbjut, a negyeddöntők párosítása pedig keresztbejátszás alapján alakult ki.

A csoportkör során a legtöbb góllal Nagy Gergő büszkélkedhetett, ugyanis a csapatkapitány három mérkőzésen háromszor is betalált. Gólpasszok terén is sikerült kiemelkednünk, itt a nyáron érkező korábbi U20-as világbajnokunk, Rasmus Kulmala vitte a prímet a négy asszisztjával.

A két csapat még egyetlen versenysorozatban sem mérte össze erejét korábban, de még barátságos meccsen sem találkoztak. Most erre tökéletes alkalmat biztosít a Visegrád Kupa negyeddöntője. A Torax Porubát 1946-ban alapították a Csehország keleti csücskében fekvő Porubában. A Poruba jelenleg a tizenhat csapatot felvonultató cseh másodosztályban szerepel, ahova hét év után sikerült visszakerülniük, miután 2018-ban megnyerték a harmadosztályt, míg egy évvel korábban a döntőben buktak el. Az idei szezonban viszont nagyon megy a csapatnak: eddig tizenhárom bajnoki meccsen vannak túl, amin 29 pontot sikerült gyűjteniük, így a tabella második helyén állnak, három egységgel lemaradva az éllovas Budejovicétól.

Nem unatkoztak a csehek a transzferidőszakban, ugyanis augusztus 13-ig hat játékost kellett pótolniuk. Várniuk nem sokat kellett, hiszen már május közepénél meg volt a pótlás, de ezt még jócskán megfejelték, hiszen összesen tizenkettő új játékost hoztak a csapathoz. A cseh csapat keretében csupán két légiós kapott helyet: a kapuban Frederik Foltán, akit idén májusban igazoltak Nyitráról, valamint a védőknél Martin Bodák, aki kölcsönben szerepel a Porubánál.

Érdekesség a lebonyolítással kapcsolatban, hogy a továbbjutás két mérkőzésen dől el, ám nem a jégkorongban megszokott szisztéma szerint, hanem a labdarúgáshoz hasonlóan, a két meccs utáni összesített gólkülönbséget veszik majd alapul. A focival ellentétben azonban itt nem ér többet az idegenben szerzett gól, tehát ha a két egymás elleni meccs összesített gólkülönbsége döntetlen, a második meccs végén mindenképpen hosszabbítás következik. Ennek értelmében az a furcsa helyzet is előállhat, hogy az első mérkőzésen ha döntetlen az állás három harmad után, akkor a jégkorongban merőben szokatlan módon véget ér a mérkőzés!

Ami a mieinket és az esélyeket illeti, ahogy korábban megírtuk, talán az ősz legfontosabb két hetében jár Fodor Szabolcs együttese. Rangadók sora keretezi ezeket a napokat az Erste Ligában, amelyekből az erdélyi kiruccanáson már túl vagyunk, október 28-án viszont az idény első hazai derbije következik az edzőváltás után játékban is megerősödő Újpest ellen. Közte viszont nagyon fontos dél-tiroli kiruccanást tesz a Fradi, ugyanis 19 év után visszatér a nemzetközi kupákba, az IIHF Kontinentális Kupa második fordulójának ritteni csoportjában küzdünk majd az egyetlen továbbjutó helyért október 18-20 között. Ennek fényében talán éppen az augusztusi előszezonban a felkészülést a nehéz ellenfelekkel remekül szolgáló Visegrád Kupa lesz az, amelyik talán háttérbe szorul a másik két sorozathoz képest. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Ferencváros feltartott kézzel menne ki a jégre, ezt egyetlen tétmérkőzésen sem engedheti meg magának, hazai közönség előtt különösen!

Jön tehát a Visegrád Kupa negyeddöntőjének első felvonása Pesterzsébeten. FTC-Telekom – HC RT Torax Poruba, 18.00-tól a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Belépők még kaphatóak a helyszínen is, 17.00-tól, 1200 forintos egységáron. A szakosztályi bérletakció most is érvényes, és a szezonbérletek is érvényesek a mérkőzésre!

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa, negyeddöntő 1. mérkőzés
FTC-Telekom – HC RT Torax Poruba
2019. október 14. hétfő, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Belépők: a helyszínen még kaphatóak, 17.00-tól

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin