2019. szeptember 3.
Visegrád Kupa: szoros, pörgős, harcos meccs, de vereség
Férfi hokisaink a Jastrzebie vendégeként léptek pályára a Visegrád Kupában, a házigazda 4-3-ra tudott nyerni

Férfi jégkorongcsapatunk a Szuperkupa szombati döntője után, amelyen komoly tettet végrehajtva megszorongatták Magyarország jelenleg legmagasabban jegyzett csapatát, a Hydro Fehérvár AV19et, a Visegrád Kupában folytatták az előszezont, méghozzá idegenben, Lengyelországban.

Az FTC-Telekom és a JKH GKS Jastrzebie még egyetlen versenysorozatban sem találkozott korábban, de barátságos mérkőzésen sem mérték össze erejüket a csapatok. Most azonban itt volt a lehetőség, a Visegrád Kupában. A mieink a már korábban felavatott fehér mezükben futottak ki a jégre. A találkozót a hazaiak kezdték dinamikusabban, gyorsan ott voltak a kapunk előtt, a lövés is megvolt, de elkerülte a kaput. Keményen egymásnak mentek a felek, nem igazán voltak kíméletesek. Két perc után az első Fradi helyzetet is feljegyezhettük: Hajós próbálkozott, de a kapus védeni tudott. Újabb két perc elteltével Kulmala is célba vette a lengyel kaput, de a kapus ezúttal is résen volt. Gyakorlatilag felváltva jöttek a lövések, az ex-ferencvárosi Jaborník is lőtt, de fölé. Öt és fél perc játék után mindkét oldal cserélt, Németh Attila ezt gyorsan lereagálta, ellentétben a hazai védelemmel, de a korong ezúttal is csak a kapusig jutott. Még ugyanezen játékperc végén kisebb kavarodás alakult ki Arany kapuja előtt, senki nem találta a korongot, végül a védelemnek sikerült felszabadítani. Csaknem nyolc perce folyt a találkozó, amikor a játékvezető Myles Fitzgeraldot látta szabálytalannak, két perces kiállítás lett a jutalma. Az emberelőnyt gyorsan megpróbálta kihasználni a hazai együttes, Rothla volt az, aki egymásután háromszor is célba vette a kapunkat, de Arany mindannyiszor résen volt. Mi sem tétlenkedtünk, Kulmala robogott el a jobb oldalon, lekészítette a korongot Pullinak, aki ugyan lőtt, de ez is a kapus kezébe ment. Túl voltunk az első harmad felén, a találkozó továbbra is kiegyenlített volt, egyik fél sem tudta megtörni a másikat, ráadásul a Fradi nagyszerűen védekezett, rendre odaértek a támadókhoz, de ha lőni is tudtak, Arany védett. Tizenhárom perc játék után Roczanov éles szögből is megpróbálta átverni a kapust, de csak a sisakját sikerült tesztelnie. Negyed óra után Nagy Gergő is eljutott két lövésig, de eredménye sajnos ezúttal sem lett. Három perccel a játékrész vége előtt ismét minket büntetett a játékvezető: ezúttal Tóth Gergelyt küldte a büntetőpadra, amit gyorsan sikerült kihasználni: Jaborník lőtte középre a korongot, ami Aranyról Wrobelre pattant, onnan pedig a kapuba (1-0). Hazai szemszögből szerencsés találat volt, egygólos Jastrzebie-előnnyel vonultak pihenőre a felek.

A második harmadot Matusik kiállítása miatt kétperces emberelőnnyel kezdtük. Ennek tudatában feljebb toltuk a védelmet, és megpróbáltuk nyomás alá helyezni a házigazdát. Sajnálatos módon az előnyt nem tudtuk kihasználni. Másfél perccel azután, hogy a lengyelek kiegészültek, pont a büntetett Matosik vette be Arany kapuját (2-0). Gyorsan jöhetett volna rá a mi válaszunk: Pulli passzolt az üresen érkező Roczanovnak, aki így egy az egyben lőhetett is, de a kapus védeni tudott. Öt és fél perc után a játékvezető Past küldte ki a büntetőpadra két percre, így ismét előnyben támadhattunk. Hegyi kétszer is célba vette a lengyel kaput, a hálóőr azonban védett. Alighogy kiegészültek a hazaiak, tőlünk is kiszórták Tóth Gergelyt, egy támadóharmadban elkövetett véleményes szabálytalanságért. Tizenhárom másodperccel később Pozsár is csatlakozott hozzá: a korongot belelőtték a nadrágjába, ahonnan az nem esett ki, így szabálytalan korongtartásért kapott két percet. 1.47-ig kettős emberelőnnyel jöhettek, de ezt valahogy sikerült átvészelni, ám ritkán látott módon három perccel később ismét kettős hátrányban voltunk: Pulli és Farkas kapott gyors egymásutánban két percet – kissé szigorúan fogott a játékvezetők sípja ebben a játékrészben, a Jastrzebie nem panaszkodhatott arra, hogy nem kapta meg a hazai pályát. Hiába a folyamatos hősie védekezés, a zöldmezes lengyelek a második kettős előnyt öt másodperc alatt kihasználták, Nalewajka lőtte be csapata harmadik találatát (3-0). Negyed óra játék után Arany a vonalról kotorta ki a korongot, majd még kétszer kellett hárítania egy percen belül. Két és fél perccel a játékidő vége előtt Josszafov is két percet kapott, majd mielőtt az ő büntetése lejárt Pas is mehetett a padra, így hét másodpercig mi mehettünk kettős emberelőnyben. Josszafov két perce lejárt, Pas viszont még csaknem másfél percig a büntetőpadon lesz a harmadik harmadban.

A záró játékrész elején ismét a miénk volt az első helyzet: Kulmala tette le Nagy Gergőnek, aki csak az oldalhálót találta el, majd gyorsan le is telt a megmaradt kiállítás. Továbbra is mentünk előre, ezúttal Kulmala lőtt a kapusba. Nem egészen öt perce ment a játék, amikor Kasperlik tette át a hosszú oldalra, ajtó-ablak ziccerbe hozva a társát, de ő nem találta el jól a korongot. Hét perc után itt is ott is egy kiállítás: tőlünk Tóth Gergely, tőlük Michalowski állt ki két percre. Ötven másodperccel később Hegyi és Rantanen játékából Fitzgerald tudott szépíteni (3-1). Nagyon gyorsan jött a hazai válasz: Radzienciak találta el tökéletesen korongot (4-1). Túl voltunk a záró harmad felén, amikor Karmeniemi passzolt Kulmalának, ő tovább Nagynak, a kapitány meg köszönte szépen, belőtte (4-2). Tizenhárom perc után azonban, éppen amikor visszajöhettünk volna a meccsbe, Fitzgerald ismét a büntetőpadon találta magát. Mi éppen csak kiegészültünk, a hazaiak pedig megfogyatkoztak: Nalewajka is két percet kapott. Az utolsó perceket már kapus nélkül hozta le a csapat, hátha sikerül berámolni még egyet. Mindössze huszonhat másodperccel a találkozó vége előtt a bal oldalról Hajós tette középre a korongot, Nagy pedig ismét ott volt, és ezt is belőtte (4-3). Ugyan a maradék rövid időben még ott voltunk a lengyel kapu előtt, nem sikerült újabb gólt lőni, így bár ismét hatalmasat küzdöttünk, és a végén majdnem sikerült visszajönni a meccsbe, a Jastrzebie otthon tartotta a három pontot.

A találkozó után Fodor Szabolcs értékelte a mérkőzést:
„Megint egy olyan meccs volt, ahol nem tudtuk játszani a saját játékunkat. Az első negyven perc nem a mi elképzeléseink szerint alakult, nem tetszett, amit láttunk, de ezt átbeszéltük a srácokkal a harmadik harmad előtt. Úgy gondolom a végén úgy jöttünk ki, ami jellemez minket, és azt a hokit játszottuk, amit a szezonban is játszani szeretnénk. Sajnos eddig minden meccsen volt néhány perc kihagyás. Most két harmad volt, a Szuperkupában az első. Az a dolgunk, hogy ezt összerakjuk hatvan percre. Erre a pénteki meccsen lesz még egy alkalmunk, de ez csak akkor valósulhat meg, ha mindenki szívét-lelkét kiteszi és hatvan percig tudja produkálni.”

A Ferencváros legközelebb pénteken, 18.30-kor lép pályára. A Pesterzsébet Jégcsarnokban a Katowice lesz az ellenfél, szintén a Visegrád Kupában.

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa
JKH GKS Jastrzebie – FTC-Telekom 4-3 (1-0, 2-0, 1-3)
Lodowisko Jastor
JKH GKS Jastrzebie: Raszka (Marek D.) – Jass, Gorny, Kasperlik, Urbanowicz, Walega – Jabornik, Kostek, Iossafov, Rohtla, Wrobel – Michalowski, Radzienciak, Pas, Jarosz, Nalewajka – Giminski, Matusik, Nalewajka, Kulas, Pelaczyk Vezetőedző: Dariusz Wywial
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Karmeniemi, Nagy, Kulmala, Fitzgerald – Hegyi, Sarcia, Tóth Ri., Tóth Ad., Tóth Gergely – Pulli, Jászai, Németh, Hajós, Pavuk – Pozsár, Roczanov, Farkas, Tóth Gergő
Gólszerzők: Wrobel, Matusik, Jabornik, Radzienciak illetve Fitzgerald, Nagy Gergő 2x

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin