2019. december 18.
Jótékonyság és rangadó: az Acélbikákat fogadjuk
Címvédő férfi hokisaink a nemzetközi szünetet követően hazai jégen fogadják a Dunaújvárosi Acélbikákat.

A tökéletes decemberi rajt után férfi jégkorongcsapatunk jó része kihasználta a válogatott mérkőzések nyújtotta szabadnapokat, így volt idejük mentálisan és fizikálisan is felkészülni egy évvégi, utolsó nagy hajtásra. Hogy miről is van szó? A Fradi december 18-23. között öt nap leforgása alatt négyszer is harcba száll az Erste Ligában, és egyik mérkőzés sem lesz sétagalopp. Sorrendben: DAB, Fehérvári Titánok, DEAC, Hokiklub Budapest. Karácsonyig nagyon sűrű a menetrend, és utána sem különösebben könnyebb, de egyelőre maradjunk az Acélbikák elleni, december 18-ai meccsnél.

Az a dunaújvárosi gárda látogat este Pesterzsébetre, amellyel idén már kétszer összefutottunk. Először még a szezon elején, ugyancsak hazai jégen találkoztunk a nagy riválissal. Akkor hiába volt közel félszáz lövésünk, hiába rendeztünk sortüzet, az Acélbikák remek kapusteljesítményüknek és komoly helyzetkihasználásuknak köszönhetően három ponttal távoztak Pesterzsébetről - a zsinórban hat győzelemmel kezdett szezon után ez volt a második vereségünk az idényben. Legutóbb, novemberben viszont már nem voltak ilyen szerencsések, hiszen hiába vezettek fél perc elteltével, a második harmadban fordítottunk, amire ugyan még volt válaszuk, de a hosszabbításban érkezett Tóth Adrián, aki a 200. ligagóljával megnyerte nekünk a találkozót.

A két gárda legutóbbi randevúja óta a DAB kilenc meccsen futott ki a jégre, ahol öt győzelmet tudott összehozni (Vasas, Titánok, DEAC, Újpest, Vasas), valamint négyszer hagyták el vesztesen a pályát (Csíkszereda, DEAC, Brassó, Gyergyó).

Ahogy a dunaújvárosiak elhagyták a szezon eleji kiváló formájukat, mi úgy találtunk magunkra a nemzetközi kupaszereplés okozta őrült terhelés miatt a megszokottnál talán gyengébben sikerült néhány mérkőzés után, hiszen a legutóbbi öt találkozónkat rendre megnyertük. A hazai mérlegünk azonban még ennél is szebb: szeptember vége óta bevehetetlen a Pesterzsébet Jégcsarnok. Érdekesség, hogy legutóbb pont a dunaújvárosi gárda tudott pontokkal távozni. Azóta már kétszer járt itt az Újpest, egyszer a Brassó és ugyancsak egyszer a Csíkszereda, de mind hiába, nem találták a Ferencváros ellenszerét.

Hiába a Dunaújváros szezon eleji bombaformája, mostanra kissé visszaestek, mi pedig formába lendültünk, és sorra húzzuk be a meccseket, ráadásul a Csíkszeredával szemben jócskán faragjuk a hátrányunkat, így akár még az alapszakasz-győzelemre is meglehet az esélyünk. Ehhez azonban az első lépés a DAB-on keresztül vezet, akik legyenek bármilyen formában is, nem lesz egyszerű mérkőzés, és aligha fogja magát könnyen adni a Fejér megyei együttes, de ez persze nem is elvárható. Abban viszont bízunk, hogy Fodor Szabolcs együttese magabiztos játékkal otthon tartsa a három pontot, nyomást helyezve a listavezető nagy rivális csíkiakra.

Szerda este 18.00-tól jön tehát az idény harmadik FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák összecsapása, ahol előre láthatólag izgalmakban nem lesz hiány. Reméljük, hogy sikerül folytatnunk a remek szériát, és három ponttal indítjuk a karácsony előtti nagy hajrát.

A találkozó előtt és alatt a jégkorong szakosztály és klubunk az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen jótékonysági gyűjtést szervez. Az FTC partnere 24. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A felhívás emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalácsszív évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez, az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor karácsony fényei már távolinak tűnnek.

A Pesterzsébet Jégcsarnok főbejáratánál lévő regisztrációs pultnál adhatják le szurkolóink pénzadományukat, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet célkitűzéseire fordítanak majd: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek. Az adományozók ajándékba magukkal vihetnek egy az adománygyűjtő akció jelképévé vált ünnepi mézeskalácsot, amelyet Boros Dániel, Hajós Roland és Roczanov Dezső sütöttek nemrég a segélyszervezet standján, a Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárban.

Az akcióról készült fényképek elérhetőek IDE kattintva.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 25. forduló
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák
2019. december 18. szerda, 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok

Cikkajánló

Hazai pályán szerezhetjük meg a vezetést

Pénteken 2-2-es összesítésről folytatódik az Erste Liga-elődöntő a Tüskecsarnokban.

Győzelem Csíkszeredában, újra nálunk a pályaelőny

Bajnok hokisaink 4-1-re legyőzték a Csíkszeredát, pénteken jöhet az ötödik meccs.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink ismét az egyenlítésért küzdenek az Erste Liga elődöntőjében, ezúttal idegenben.

Vereség Csíkszeredában az elődöntő harmadik meccsén

Férfi hokisaink 4-0-ra kikaptak a Csíkszeredától, szerdán az egyenlítésért lépünk jégre, szintén idegenben.

Csíkszeredában folytatódik az elődöntő

Magyar bajnok hokisaink idegenben, 1-1-ről folytatják az elődöntős párharcot.

Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban

Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Az egyenlítés a cél az elődöntő második meccsén

Kevesebb, mint 24 órával az első összecsapás után már jön is a következő meccs a Csíkszeredai Sportklub ellen.

Vereség az elődöntő első mérkőzésén

A Csíkszereda 4-2-re győzött a Tüskecsarnokban, oda a pályaelőnyünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin