2021. november 19.
Visszafogott játék, váratlanul súlyos vereség
Férfi jégkorongcsapatunk hazai jégen szenvedett 5-1-es vereséget a DEAC ellen az Erste Liga alapszakaszában.

A válogatott hét utáni keddi első, a kőkemény győri együttes ellen idegenben hosszabbításba torkolló mérkőzés után a DEAC együttesét fogadta magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a Tüskecsarnokban. A két együttes idén először találkozott egymással az Erste Ligában Budapesten, és bár szeptember közepén a Szuperkupa döntőjében 6-2-re legyőztük a hajdúságiakat, majd októberben Debrecenben is 4-1-re nyerni tudtunk, borítékolható volt, hogy ez a mai mérkőzés más lesz. Az előző találkozókon ugyanis sérülés miatt nem játszhatott a DEAC oszlopa, Hetényi Zoltán, ma viszont a válogatott klasszis kapusával kellett szembenézniük a ferencvárosi támadóknak. A Debrecen ráadásul nemrég edzőváltáson esett át, és György József irányításával új erőre kaptak a fekete-fehérek. Így arra lehetett számítani, visszatér az előző szezonokban a két csapat egymás elleni meccsein látott képlet: a DEAC masszív védekezésből indított gyors kontrákkal próbálkozik majd, a Fradi pedig megpróbálja a támadásban domináns játékkal feltörni a Hetényi-reteszt.

A játék képe a várakozásoknak megfelelően alakult azzal a fordulattal, hogy az FTC-Telekom már a mérkőzés első percében összeszedett egy kiállítást, amit a DEAC ki is használt, egy kapu előtti kavarodás után a tavaly még zöld-fehérben játszó Sági Martin emelte a hálóba a lecsorgó korongot. (0-1) Hiába támadott sokkal többet a Ferencváros (az első játékrészben 17:8 volt a kapura lövések aránya), az átütő erő hiányzott a játékunkból, és Hetényi is elkapta a fonalat. Fowlie előtt is volt nagy lehetőség a kapu előtt Pavuk átadásából, majd McFadden bombája is veszélyt rejtett magában, nem sokkal később pedig Nagy Gergő maradt le nem sokkal Tóth Adrián átadásából egy kettő az egy elleni kilépésnél, de nem sikerült egyenlíteni. Sőt, egy eladott koronggal Dalecky lépett ki egy az egyben, ám Nagy Kristóf remek védéssel megnyerte a párharcot.

A második harmadban nem változott a játék képe: a mieink támadtak, próbáltak nyomást helyezni a debreceni kapura, ám a DEAC masszívan, szervezetten védekezett, és nem szórta el a megszerzett korongokat, hanem elképesztő gyorsasággal átfordult kontrákba. Egy alkalommal Novotny maradt a jégen egy hazai támadás után, a társai segítették le a kispadra, majd néhány percig állt a játék, amíg a pályamunkások eltakarították a sérülésből eredő vért a jégről, ám szerencsére nem történt komoly baj, a debreceni támadó később vissza tudott térni. Egy villámgyors kontránál Sági lépett ki ezúttal, ám Nagy Kristóf megint hatalmasat védett. A 37. percben Tóth Gergő lövése után indított kontrát a DEAC, Spirko száguldott végig a pályán, ám hiába húzta el Nagy előtt a korongot, kapusunk bravúros spárgával átért a túlsó sarokra, a kipattanóra azonban sajnos Jan Dalecky érkezett a leggyorsabban, és közelről a kapuba lőtt. (0-2) Hiába helyeztük nyomás alá a debreceni kaput a harmad hajrájában, Hetényi eszén nem sikerült túljárni.

A harmadik harmadban a ferencvárosi sorok egyre kétségbeesettebben kezdték rohamozni a vendégek kapuját, ami teret adott a villámgyors kontráknak. Több nagy helyzetünk is kimaradt, majd abból is lendületet szerezhettünk, hogy ezúttal sikerült kivédekezni egy emberhátrányt, ám Fowlie nagy helyzetben a kapuvasat találta el, hiába volt Hetényi ezúttal már verve. Az 56. percben viszont már nem volt mentség, beérett a nyomás, Tóth Adrián kanyarodott középre és lőtt, a kipattanót pedig a kapu előtti tumultusból Pavuk Attila juttatta a gólvonalon túlra. (1-2) Itt volt a pillanat, amikor a Fradi visszajöhetett volna a mérkőzésbe, ám a kezdés után Berta szinte másodpercekkel megszerezte a harmadik debreceni gólt. (1-3) Három perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért, és levitte Nagy Kristófot a pályáról. Hat az öt ellen, üres kapuval hősiesen hatalmas nyomás alá helyeztük a debreceni kaput, ám semmi nem jött össze, majd a vendégek kiléptek egy megszerzett koronggal és Hugo Turcotte bár elsőre üres kapura vasat lőtt, másodszorra nem hibázott, így eldöntötte a meccset. (1-4) Sőt, a végén még Kulesov is be tudott vágni egy korongot a jégre visszatérő Nagy hálójába. (1-5)

Hiába a listavezető Újpest miskolci veresége, a Ferencváros is elhullajtotta otthon a pontokat, így nem tudott közelebb kerülni a tabella első helyéhez. Folytatás szerdán a Magyar Kupa második fordulójának első meccsén a lila-fehérek otthonában, arra a meccsre nem kérdés, hogy sokkal jobban fel kell pörögni…

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DEAC 1-5 (0-1, 0-1, 1-3)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Kärmeniemi, Nagy G., Tóth A., Kulmala – Seregély, McFadden, Fowlie, Tóth G., Pavuk – Sarcia, Hegyi, Tamminen, Somogyi, Kóger – Bán, Komáromy, Galántai, Hajós, Farkas. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Vokla, Kloz, Dalecky, Novotny, Turcotte – Klimek, Gőz, Kulesov, Molnár D., Spirko – Bogesic, Sándor F., Sági, Mazzag, Kozma – Almási, Berta, Jakabfy. Vezetőedző: György József.
Gólok: Pavuk (55:50, Fowlie), illetve Sági (01:37, EE, Sándor, Spirko), Dalecky (36:09, Spirko, Turcotte), Berta (56:06, Sági), Turcotte (59:07, üres kapu, Dalecky), Kulesov (59:28, Spirko, Gőz)
Kapura lövések: (17:8, 15:9, 12:14) 44:31
Védések: (7:17, 8:15, 11:11) 26:43 / 83.87% : 97.73%
Kiállítás percek: (2:0, 0:2, 2:0) 4:2
Emberelőny kihasználás: (1 / 0) 0.00% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 2:00 / 3:08
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (0 / 1) 100.00%

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin