2022. január 7.
Visszatérnénk a győztes útra
Férfi jégkorongcsapatunk a DVTK Jegesmedvéket fogadja péntek este 18.30-tól a Tüskecsarnokban.

Nem indult jól a 2022-es naptári év a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata számára. Az FTC-Telekom úgy vágott neki az új esztendőnek, hogy zsinórban tíz Erste Liga-mérkőzésén is pontot szerzett, amelyből kilencet a rendes játékidőben meg is nyert, ezzel pedig utolérte a tabella élén a Sportklub Csíkszeredát. Jött azonban az új év első mérkőzése, az Újpest elleni Derbi a Vígh Balázs Vándorkupáért, amelyen a Fradi bár egy pontot otthon tartott, a hosszabbításban elvesztette a mérkőzést – ez azért is volt nagyon fájó pont, hiszen hosszú idő után fantasztikus hangulatú, telt házas szurkolással buzdították a fradisták Fodor Szabolcs csapatát, majd két nappal később a MAC HKB Újbuda elleni házirangadón is becsúszott egy 4-2-es vereség.

Pánikra természetesen semmi ok, a Ferencváros így is a tabella második helyén áll, vesztett pontok tekintetében pedig mindössze egyetlen egységgel van elmaradva a Csíkszeredától, az Újpestet pedig meg is előzi, így nemhogy semmi sem dőlt még el az alapszakasz első helyéért vívott, egyre inkább úgy néz ki, hogy háromszereplős küzdelemből, de ugyanolyan szoros és kiélezett az állás, mint eddig. Ráadásul tavaly november elején ennél nagyobb hullámvölgyből is kilábalt már a csapat, az igazi, hibamentes csúcsformát pedig a Magyar Kupa négyes döntőjének hétvégéjére, majd a február végén kezdődő rájátszásra kell kihegyezni.

Az viszont nem kérdés, hogy újra el kell kezdeni gyűjteni a pontokat, a hullámvölgyből való kilábaláshoz pedig jó ellenfélnek tűnhet az a DVTK Jegesmedvék, amely mindössze a 9. helyet foglalja el a 11 csapatos liga tabelláján, eddigi 26 mérkőzéséből 18-at elveszített, és idén eddig már kétszer is legyőztük őket – egyszer októberben hazai jégen szoros meccsen 2-1-re, majd november végén már komoly formába lendülve magabiztosan 5-1-re.

A papírforma szerint tehát ezúttal is a Ferencváros a találkozó esélyese, ám éppen a két csapat októberi meccse, vagy a MAC HKB elleni legutóbbi találkozó mutatta meg, mennyire nem elegendő mindössze ebből a tényből kiindulni. Ha ugyanis nem mennek be a helyzetek egy ilyen mérkőzésen, és elkezd görcsössé válni a játék, könnyen pokolian nehéz dolgunk lehet bármelyik ellenféllel szemben. Fontos tehát a jó kezdés, a helyzetkihasználás, és a fegyelmezett játék is, hogy a kiállításperceket sikerüljön minél alacsonyabban tartani – éppen a tabella első helyéért való rendkívül kiélezett harc miatt ugyanis az egyértelműen alsóházi csapatok ellen már nem igazán fér bele a pontvesztés az alapszakasz utolsó negyedéhez érve, pláne egy három kőkemény rangadóval tarkított erdélyi túra előtt.

Hogy sikerül-e érvényesíteni a papírformát és megszerezni 2022 első győzelmét, kiderül péntek este 18.30-tól a Tüskecsarnokban. A mérkőzésre online elővételben ITT, valamint 17.30-tól a helyszínen is kaphatóak belépők. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék
2022. január 7. péntek 18.30, Tüskecsarnok
JEGYEK: online elővételben ITT, valamint a helyszínen 17.30-tól
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

„Szuper érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek!”

Első nyári igazolásunk, az angol Ollie Betteridge a legjobbját szeretné nyújtani a szezon során – INTERJÚ!

Épül a csapat, harcos meccsen vereséggel kezdtünk

A Ferencváros jégkorongcsapata 5-0-s vereséget szenvedett az érsekújvári Nové Zámky otthonában.

Információk az érsekújvári felkészülési mérkőzésről

Magyar bajnok férfi hokisaink pénteken Érsekújváron kezdik meg az előszezont, íme a tudnivalók!

Rangadókkal indul bajnok hokisainknak az Erste Liga

A Magyar Jégkorong Szövetség közzétette az Erste Liga 2022/23-as idényének sorsolását.

„Remélem, segíthetek megnyerni a ligát!”

Bajnok férfi hokisaink új svéd és orosz igazolása is bemutatkozott a Fradi TV szezon eleji riportjában – VIDEÓ

Orosz és svéd védővel erősítettek bajnok hokisaink

A Ferencvárosban folytatja pályafutását a 28 éves, ex-KHL-es Vszevolod Szorokin és a 24 éves August Nilsson.

„Teljesen új, de befogadó és segítőkész a közeg!”

Férfi hokisaink legfiatalabb igazolása, Kucsma Richárd szeretné bebizonyítani, hogy számíthatnak rá – INTERJÚ!

Íme, az előszezon frissített programja

Teljessé vált magyar bajnok férfi hokisaink felkészülési programja, több mérkőzés időpontja is kiderült.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin