2022. január 7.
Visszatérnénk a győztes útra
Férfi jégkorongcsapatunk a DVTK Jegesmedvéket fogadja péntek este 18.30-tól a Tüskecsarnokban.

Nem indult jól a 2022-es naptári év a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata számára. Az FTC-Telekom úgy vágott neki az új esztendőnek, hogy zsinórban tíz Erste Liga-mérkőzésén is pontot szerzett, amelyből kilencet a rendes játékidőben meg is nyert, ezzel pedig utolérte a tabella élén a Sportklub Csíkszeredát. Jött azonban az új év első mérkőzése, az Újpest elleni Derbi a Vígh Balázs Vándorkupáért, amelyen a Fradi bár egy pontot otthon tartott, a hosszabbításban elvesztette a mérkőzést – ez azért is volt nagyon fájó pont, hiszen hosszú idő után fantasztikus hangulatú, telt házas szurkolással buzdították a fradisták Fodor Szabolcs csapatát, majd két nappal később a MAC HKB Újbuda elleni házirangadón is becsúszott egy 4-2-es vereség.

Pánikra természetesen semmi ok, a Ferencváros így is a tabella második helyén áll, vesztett pontok tekintetében pedig mindössze egyetlen egységgel van elmaradva a Csíkszeredától, az Újpestet pedig meg is előzi, így nemhogy semmi sem dőlt még el az alapszakasz első helyéért vívott, egyre inkább úgy néz ki, hogy háromszereplős küzdelemből, de ugyanolyan szoros és kiélezett az állás, mint eddig. Ráadásul tavaly november elején ennél nagyobb hullámvölgyből is kilábalt már a csapat, az igazi, hibamentes csúcsformát pedig a Magyar Kupa négyes döntőjének hétvégéjére, majd a február végén kezdődő rájátszásra kell kihegyezni.

Az viszont nem kérdés, hogy újra el kell kezdeni gyűjteni a pontokat, a hullámvölgyből való kilábaláshoz pedig jó ellenfélnek tűnhet az a DVTK Jegesmedvék, amely mindössze a 9. helyet foglalja el a 11 csapatos liga tabelláján, eddigi 26 mérkőzéséből 18-at elveszített, és idén eddig már kétszer is legyőztük őket – egyszer októberben hazai jégen szoros meccsen 2-1-re, majd november végén már komoly formába lendülve magabiztosan 5-1-re.

A papírforma szerint tehát ezúttal is a Ferencváros a találkozó esélyese, ám éppen a két csapat októberi meccse, vagy a MAC HKB elleni legutóbbi találkozó mutatta meg, mennyire nem elegendő mindössze ebből a tényből kiindulni. Ha ugyanis nem mennek be a helyzetek egy ilyen mérkőzésen, és elkezd görcsössé válni a játék, könnyen pokolian nehéz dolgunk lehet bármelyik ellenféllel szemben. Fontos tehát a jó kezdés, a helyzetkihasználás, és a fegyelmezett játék is, hogy a kiállításperceket sikerüljön minél alacsonyabban tartani – éppen a tabella első helyéért való rendkívül kiélezett harc miatt ugyanis az egyértelműen alsóházi csapatok ellen már nem igazán fér bele a pontvesztés az alapszakasz utolsó negyedéhez érve, pláne egy három kőkemény rangadóval tarkított erdélyi túra előtt.

Hogy sikerül-e érvényesíteni a papírformát és megszerezni 2022 első győzelmét, kiderül péntek este 18.30-tól a Tüskecsarnokban. A mérkőzésre online elővételben ITT, valamint 17.30-tól a helyszínen is kaphatóak belépők. A találkozót az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – DVTK Jegesmedvék
2022. január 7. péntek 18.30, Tüskecsarnok
JEGYEK: online elővételben ITT, valamint a helyszínen 17.30-tól
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: Erste Liga TV

Cikkajánló

Távozik két cseh és egy finn játékos

Jégkorong szakosztályunk egy támadója és két védője nem hosszabbít szerződést a Ferencvárossal.

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin