2019. november 1.
Visszavágtak a Titánok, vereség Fehérváron
Férfi hokisaink a cseh túra után három nappal már Székesfehérváron, a Titánok vendégeként léptek jégre.

Nem mondhatjuk, hogy túl sok ideje lett volna férfi jégkorongcsapatunknak, hogy kipihenjék a az Újpest, valamint a Poruba elleni mérkőzéseket, hiszen péntek este már Székesfehérváron volt jelenésük, a Fehérvári Titánok vendégeként. Azok a fehérváriak fogadtak bennünket, akiket napra pontosan egy héttel ezelőtt, egy izgalmas összecsapáson sikerült 5-4-re felülmúlnunk, a szezonban már másodszor.

Nem volt a mieink utazó keretében Pavuk Attila és Hajós Roland sem, aki a Poruba elleni Visegrád Kupa mérkőzés első harmadában húzódott meg. Pavuk a meccset megelőző napon ugyan már a társakkal együtt edzett, de Fodor Szabolcs aligha akart kockáztatni, így otthon hagyta a rutinos támadót. Ott volt viszont Hegyi Ádám, aki eltiltás miatt hagyta ki a hétfői, Újpest elleni hokiderbit.

A Fradi kapujában a két csapat előző mérkőzésétől eltérően ezúttal nem Nagy Kristóf, hanem a válogatottba is behívót kapó Arany Gergely kezdett. A kezdő korongbedobást ugyan a fehérváriak tudták elhozni, de nagyon gyorsan sikerült megszereznünk, így pár másodperc után már mi támadhattunk. Az összecsapás első valamire való helyzetét Switzer nevéhez köthetjük, de a kanadai támadó lövését Kornakker védte. Három és fél perc után nyugodtan kijelenthettük, hogy mi kezdtük jobban, és sokkal aktívabban a találkozót, hiszen Switzer ismét próbálkozott, majd Kulmala is egy lövéssel jelentkezett, de előbbi szemből mellé tüzelt, míg a finn támadó próbálkozását Kornakker ütötte oldalra. Hat és fél perc után a hazaiak is eljutottak lövésig: egy korongszerzés után Dézsi fordult a kapu irányába, de fölé lőtt. Fél perccel később újra a hazai portásnak volt dolga, de ezúttal is magabiztosan hozta a feladatát. Két perccel később az előző összecsapáson gólt szerző Zion is célba vette Arany kapuját, hiába. Alighogy átléptünk a harmad felén, veszélyesen lőttük középre a korongot, ahol Farkas egy nagyszerű mozdulattal bele is tudott piszkálni, de centikkel a kapu mellett haladt el a játékszer. Tizenkét percnyi játék után jött az első emberelőnyünk: Mangone kapott két percet bottal lökésért. Hiába mehettünk emberelőnybe, egy Hegyi próbálkozáson kívül sok mindent nem tudtunk feljegyezni. Alighogy kiegészültek a Titánok jött az újabb kiállítás. Ezúttal Mihályt látta a játékvezető szabálytalannak, kései ütközésért találta magát a büntetőpadon. Hegyi újfent próbálkozott, majd Németh és Karmeniemi is ott volt a kapu előtt, de gól nem született. Negyvennyolc másodperccel a harmad vége előtt Tóth Gergely kapott két percet bottal akasztásért, így ezt a játékrészt emberhátrányba fejeztük be, ami a következőre is áthúzódott, bő egy perccel.

A második játékrész elejét az emberelőny tudatában nagyon megnyomta a hazai gárda: Aranynak még az első percben kétszer is nagyot kellett védenie. A következő percekben a helyzetek ugyan elmaradtak, de a Fehérvár komoly presszinget alkalmazott, elvétve tudtunk csak kijönni a harmadunkból. Öt és fél perc után jutottunk csak el helyzetig, de Switzer próbálkozását blokkolták. Valamivel kevesebb mint egy perccel később már a mi harmadunkban folyt a játék: jött is egy lövési kísérlet, de Karmeniemi becsúszva mentett hatalmasat. Egy perccel később megfogyatkoztunk: Sarcia kapott két percet fogásért. A Titánok ismét ott voltak a kapunk előtt, hatalmas nyomás alatt játszott a védelmünk, kétszer komoly helyzetbe is kerültek, de Arany mindannyiszor hárított. Még mielőtt túlléptünk volna a harmad felén Nagy Gergő állt bele egy verekedésbe. A játékvezető ezt nem díjazta: kapitányunkat öt perccel, valamint végleges kiállítással sújtotta, míg a másik oldal nem kapott ítéletet, annak ellenére, hogy jól láthatóan repült ott is a bot és a kesztyű... Ez komoly lavinát indított el, de erről később... A hazaiak itt már semmit sem bíztak a véletlenre, Mangone révén már húsz másodperccel később megszerezték a vezetést (1-0). Fél perccel később Németh is kiállt két percre gáncsolásért. A fehérváriaknak ezúttal tizenhét másodperc is elég volt az ezúttal kettős fór kihasználására, Mihály kettőre növelte a különbséget (2-0). A játékvezető nem unatkozott, a játékrész tizenkettedik percében Rantanen is szabálytalan volt, így ismét kettős emberhátrányban kellett játszanunk. Csak, hogy ne élvezzük annyira a találkozó alakulását előbb Pullit kettőre, majd Tóth Gergelyt kettő plusz két percre küldte a büntetőpadra a játékvezető - alig fértek el játékosaink a kalitkában, magyar pályákon ritkán látható jelenet alakult ki a vendég büntetőpadon. Ezt már Fodor Szabolcs sem nézhette tétlenül, időt kért. Tizennégy és fél perc után Zion elképesztő bombát akasztott a kapunkba, már hárommal mentek a hazaiak (3-0). Tizenhét perc után a hazaiak is megfogyatkoztak: Szabó kapott két percet testre ütésért, így bő egy percig négy a négy folyt a játék. Alighogy kiegészültünk, és hosszú idő után végre öt mezőnyjátékossal voltunk a jégen, Almási szerezte meg a korongot, egy az egyben ment Aranyra, és belőtte a negyedik hazai gólt is (4-0).

A záró harmadra Fodor Szabolcs kapust cserélt, Arany helyén Nagy Kristóf szerepelt. Mi szereztük meg a bulit, így már támadásban is voltunk, lövésig is eljutottunk, de Kornakker hárított. Másfél perc után Nagynak is megvolt az első védeni valója. Egy rövid ideig főleg mezőnyjáték dominált, a helyzetek kissé elmaradoztak. Öt perc után a Fehérvár megfogyatkozott, Balogh kapott két percet a játék késleltetéséért. Hiába az emberelőny, hiába próbálkoztunk, a lövéseinkre rendre odaért egy-egy önfeláldozó fehérvári védő, így az eredmény nem változott. Alighogy átléptük a játékidő kilencedik percét, Németh próbálkozott éles szögből, de Kornakker könnyedén védeni tudott. A harmad felénél egy korongszerzés után három a kettőben jöhettek a Titánok, de Almási éles szögből eleresztett lövése nem okozott gondot Nagynak. Valamivel több, mint kilenc perc van vissza a találkozóból, amikor Kiss kapott két percet fogásért, így emberelőnyben támadhattunk. Egy perc után jutottunk el lövésig: Karmeniemi unta meg a tologatást, majd tüzelt, de pont középre tartott a játékszer, így Kornakker könnyen fogta. Egészen hátra, Nagyhoz kerül a korong, aki gyorsan dobta is tovább Fitzgeraldnak, aki továbbított Tóth Adriánnak, ugyan jött a lövés, de a kapus ezt is védte. Alighogy kiegészültek a hazaiak, ismét megfogyatkoztak: Zion állt ki szabálytalan testjátékért. Németh, Kulmala, Rantanen volt a pakk útja, amikor finnvédőnk már nem akart passzolni, inkább egy lövéssel operált, de ez is középre tartott. Szűk egy perc volt vissza az előnyből, amikor Hegyi a kékvonalról tolta tovább Fitzgerald irányába a korongot, a lövés azonban pontatlan volt. Időközben lehoztuk a kapust is, hátha így sikerül legalább egyet berámolni, de a fehérváriak megszerezték a korongot, Szabó pedig az üres kapuba lőtte a pakkot (5-0). Három perccel a vége előtt ismét bepróbálkoztunk egy lövéssel, de Kornakker ennek is az útját állta. Három másodperccel a vége előtt Nagynak még volt  védeni valója, de az eredmény már nem változott.

A Ferencváros az első harmadban kihagyta a helyzeteit, míg a másodikban a Fehérvár kihasználta a sajátjait, élt a sorozatos kiállítások adta lehetőséggel, így visszavágva az egy héttel ezelőtti vereségért. Az elképesztő sorozatterhelésbe, amelyben a Fradi jelenleg van, időnként becsúszhat egy-egy gyengébb mérkőzés, szerencsére ez még csak az alapszakasz, a lényegi kérdések később dőlnek el. A fejünket lógatni egyébként sincs idő, vasárnap, hazai jégen a Vasas ellen lehet javítani.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 16. forduló
Fehérvári Titánok – FTC Telekom 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok
Fehérvári Titánok: Kornakker (Gyenes) – Mangone, Szabó, Balogh, Zion – Horváth, Kiss, Campbell, Dézsi, Péter – Imre, McCutcheon, Almási, Madácsi, Nagy Ákos – Erdély, Vas, Buzás, Kovács, Rétfalvi Vezetőedző: Kiss Dávid
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Rantanen, Tóth Gergely, Kulmala, Nagy G., Németh – Karmeniemi, Pulli, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Hegyi, Sarcia, Farkas, Tóth Re., Tóth Ri. – Boros, Jászai, Pozsár, Roczanov, Tóth Gergő Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (5:9, 19:5, 9:16) 33:30
Védések: (9:5, 5:15, 16:8) 30:28 / 100.00% : 84.85%
Kiállítás percek: (4:2, 2:37, 6:0) 12:39
Emberelőny kihasználás: (8 / 3) 37.50% / (6 / 0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (0 / 6) 100.00% / (3 / 8) 62.50%
Gólszerzők: Mangone (30:12, EE, Zion), Mihály (31:05, 2 EE, Mangone, Zion), Zion (34:25, 2 EE, Mangone), Almási (38:45, EH), Szabó (55:17 üres kapu)

Cikkajánló

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

Vereség az Erste Liga-döntő második meccsén is

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-0-ra kaptak ki a Brassótól, rendkívül nehéz helyzetből folytatják a finálét.

Hazai vereség az Erste Liga-döntő első meccsén

Férfi hokisaink 5-3-ra kaptak ki a Brassótól a négy győzelemig tartó széria első meccsén a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin