2020. október 30.
Zsinórban a harmadik győzelem a tét
Férfi hokisaink egy régi nagy riválist, a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadják péntek este a Tüskecsarnokban.

Úgy fest, magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk megérkezett a 2020/21-es szezonba! Mint ismert, Fodor Szabolcs együttese egyetlen augusztusi felkészülési meccs mellett október végéig mindössze öt ligamérkőzést tudott lejátszani az új idény kezdete óta, a koronavírus-járvány alaposan felforgatta mind az egész bajnokság, mind a Fradi menetrendjét. Csapatunkon két hullámban söpört végig a járvány, ezért a játékosok heteken keresztül nem tudtak teljes létszámban, közel azonos fizikai állapotban együtt készülni. Hat nappal ezelőtt Győrben a Titánok ellen több mint két hét kihagyás után játszottunk ismét mérkőzést, és sikerült megszerezni a szezon első rendes játékidős győzelmét. Ez, valamint kulcsembereink fokozatosan egyre jobb formába lendülése elég volt ahhoz, hogy kedden a listavezető MAC HKB Újbudát is legyőzzük a hosszabbításban, az év eddigi egyik legjobb mérkőzésén. Csapatunk ezzel felzárkózott a tabella második helyére, péntek este 18:30-tól a Tüskecsarnokban pedig zsinórban a harmadik győzelem és a további előrelépés a tét.

Az ellenfél az a Dunaújvárosi Acélbikák, amelyet szintén érzékenyen érintett a járvány. A keret többségének pozitív tesztje után az újvárosiak sem kezdték el menetrend szerint az Erste Ligát, mindössze október 9-én játszották első mérkőzésüket, akkor a már játékban lévő Gyergyói HK 5-1-re győzött Dunaújvárosban. A piros-fehérek két nappal később ugyan bravúros hosszabbításos győzelemmel javítottak a Brassó ellen, de a Csíkszereda tíz gólt lőve távozott Fejér megyéből, ezt pedig két hosszabbításos Újpest-verés, valamint egy kilencgólos meccsen elszenvedett szoros vereség követte. Hektikus tehát a csapat formája, egyelőre nem tudják ugyanazt a szintet hozni két egymást követő találkozón. Ez persze az elmúlt hetek történéseinek ismeretében érthető.

Két olyan csapat találkozik tehát, amelyik a járványhelyzet miatt még messze jár a csúcsformájától. A két együttes legutóbbi mérkőzéseit elnézve pedig szoros találkozóra lehet számítani, pláne, hogy míg az újvárosiak kulcsemberei rendelkezésre állnak, a mieink keretében még kedden is voltak érzékeny hiányzók. Ismerve csapatunk karakterét viszont joggal bízhatunk abban, hogy ebből a kiválónak ígérkező összecsapásból a mieink kerülnek ki győztesen.

Kiválónak ígérkezik az összecsapás abból a szempontból is, hogy a DAB elleni mérkőzés klasszikus rangadónak tekinthető a két klub szimpatizánsai szemében. Az 1990-es évek közepén több bajnoki döntőben is egymás ellen vívtak a felek, több alkalommal 8-10 ezer néző előtt, de az Acélbikák az elmúlt időszakban is a Fradi egyik mumusának tekinthetőek. Ők vették el a 2018/19-es idényben a Ferencváros ligarekordot jelentő 19 meccses veretlenségét, de az előző idényben is többször borsot törtek a mieink orra alá.

A szurkolók emiatt nagy érdeklődéssel várják ezt a párosítást. A mai napon is szükség lesz a zöld-fehér drukkerek minél nagyobb létszámú, kitartó buzdítására a Tüskecsarnok lelátóin! BELÉPŐK KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN KAPHATÓAK az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA.

A mérkőzést az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák
2020. október 30., péntek 18.30, Tüskecsarnok
Jegyek: KIZÁRÓLAG ONLINE ELŐVÉTELBEN, ITT
Élő közvetítés: ITT

Cikkajánló

Erste Liga-idényünk számokban

A jégkorongos klubszezon végeztével felelevenítjük az idény mérföldköveit a számok tükrében.

A SZEZON FRADI-GÓLJA - SZAVAZÁS

Látványos cselek, remek csapatmunka – szurkolóink dönthetnek, melyik volt a szezon legszebb hokis Fradi-gólja!

Nem lesz ott a világbajnokságon a Fradi védője

Férfi jégkorongcsapatunk hátvédje, Seregély Máté sérülés miatt kihagyja a bolzanói Divízió I/A vb-t.

Negyedszer is vereség, ezüsttel zártuk az Erste Ligát

Férfi jégkorongozóink ezúttal 4-1-re kaptak ki Brassóban, így véget ért az Erste Liga döntő párharca.

A túlélésért lépünk jégre szerdán

A Brassónak a párharc lezárása, a Fradinak pedig annak elnyújtása lesz a célja a döntő negyedik meccsén.

Vereség Brassóban, szerdán a túlélés a cél

Bajnok hokisaink 5-2-re kikaptak a Corona Brassó otthonában az Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén.

Brassóban folytatódik az Erste Liga-döntő

Magyar bajnok jégkorongozóink szépíthetnek a döntő párharcának első brassói mérkőzésén.

Para jégkorong nyílt nap a Fradi sátorban

Szombat délután utánpótlásunk jégkorongpályáján a siket- és a parahokié volt a főszerep.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin