2024. május 28.
„Az volt az elvárás, hogy a négy közé kerüljünk be”
A szezon zárásaként jégkorongos utánpótlásunk vezetője, Bán Károly összegezte a mögöttünk hagyott szezont.

Áprilisban nem csak felnőtt férfi és női csapataink számára ért véget a 2023/24-es jégkorongos klubszezon, de utánpótláskorú csapataink is befejezték bajnokságaikat. A mögöttünk hagyott szezonban a legtöbb figyelem a felnőtt OB II-ben, vagyis az Andersen Ligában szereplő, zömében juniorkorú játékosainkból álló csapatunkra szegeződött. A csapat az eggyel korábbi szezonban a negyeddöntőben búcsúzott, idén viszont, érdekes történések után a harmadik helyen zárták a bajnokságot.

A szezon eleji célokról, valamint az utánpótlásban elért eredményekről és az előrelépésről faggattuk Bán Károlyt, az utánpótlás vezetőedzőjét.

„A szezon elején az volt az elvárás, hogy a legjobb négy közé kell jutnunk. Láttuk a játékosállományt, láttuk azt, hogy megerősödtünk a tavalyi szezonhoz képest. Jöttek hozzánk új játékosok, akik a csapat teljesítményét előre tudták lendíteni. Ezt sikerült túlszárnyalni” – nyilatkozta az Andersen Ligában való szerepléssel kapcsolatban utánpótlásunk vezetője.

„Az utánpótlásban nálunk a legfontosabb az, hogy létszámot tudjunk növelni, ez a működésünknek az alapja, hogy a toborzás folyamatos legyen. Úgy néz ki, hogy idén az egész utánpótlást nézve harmincfős növekedéssel zártunk” – folytatta a szezon eleji célok boncolgatását. „A fluktuáció viszont sajnos elég nagy nálunk, ennek az a magyarázata, hogy az utánpótlásban Budapesten működik két akadémia, ami nagyon nagy elszívó erő. Emellett nekünk egy – igaz, minden igényt kielégítő – sátras pályánk van, és sok szülő kihasználja a lehetőséget, hogy jégcsarnokba vigye a gyerekeit jégkorongozni. Ezen nehézségek ellenére is úgy látszik, szakmai oldalon sikerült kompenzálni, a tényezők ismeretében siker, hogy fejleszteni tudtuk a létszámot.”

Bán a felnőtt és az utánpótlás csapatok közötti átjárásról is szót ejtett.

„A másik legfontosabb dolog, hogy tudjunk majd a felnőttcsapatnak játékosokat adni, és úgy néz ki, hogy ez az idén már végre elkezdődött érdemben is. Földes Lacit kell elsőként említeni, aki most már évek óta a felnőtt együttes hasznára van, harmadik számú kapusként jégre is lépett az alapszakaszban és amikor az élet és a szükség úgy hozta, a rájátszásban is, ráadásul nem is akármilyen teljesítményt nyújtott. Az Andersen Ligás és az U21-es csapatban szereplő Kocsis Botond is többször megmutathatta magát az Erste Ligában is, valamint ott volt Magyar Gergő, aki augusztusban egy edzőmérkőzés erejéig tagja lehetett a felnőtt csapatnak. Évről évre vannak bemutatkozó fiatalok, reméljük, hogy a számuk csak növekedni fog.”

A legfontosabb kérdés az utánpótlással kapcsolatban, hogy ezt a bizonyos átjárást mi lendítheti a leginkább előre, akár már rövidtávon, a közeljövőben is.

„Próbálunk úgy toborozni, hogy ügyes gyerekeket vonzzunk be a jégkorongba. Úgy gondolom, hogy a fejlődésnek az az alapja, hogy az alsóbb korosztályokban ügyes gyerekek jégkorongozzanak, mert az meghatározza majd a többi korosztálynak a sikeres szereplését. Most is úgy próbálunk igazolni az idősebb korosztályokba, hogy ügyes játékosok érkezzenek, akikkel a csapataink erősödnek, próbáljuk nem csupán a létszámot növelni, hanem a minőséget próbáljuk meg növelni. Ennek érdekében tavaly elindult az egyéni képességfejlesztési programunk is. Az U10-U14-es korosztályoknak heti 2 óra bottechnikai és heti 2 óra korcsolyatechnikai fejlesztést tartunk. Az Andersen Ligába az U21-es játékosok fejlesztése miatt nevezünk, már tavaly is a keret 70%-a U21-es volt. Az Andersenben a célunk, hogy a juniorokat olyan U21-ből kiöregedett egyetemisták, főiskolások egészítsék ki, akik Erste Ligában is tudnak játszani akár már a jövő szezonban, vagy tanulmányaik befejezése után” – zárta gondolatait Bán Károly.

Cikkajánló

Harmadikként zártuk az Andersen Ligát

Második számú férfi jégkorongcsapatunk 5-4-re legyőzte a Szeged csapatát az Andersen Liga bronzmeccsén.

Vereség Jászberényben, a bronzéremért küzdhetünk

A jégkorong Andersen Liga elődöntőjének harmadik meccsén 7-3-ra kikapott OB II-es férfi jégkorongcsapatunk.

Vereség a második elődöntős meccsen

A Lehel HC 8-6-ra megnyerte az Andersen Liga-elődöntő második meccsét, jön a harmadik összecsapás.

Győzelemmel kezdtük az Andersen Liga-elődöntőt

Andersen Ligás férfi hokicsapatunk 3-2-es győzelmet aratott a Lehel HC elleni első elődöntős meccsen.

Mégis ott lehetünk az Andersen Liga elődöntőjében!

Játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt elvették a DAB-ASP rájátszásbeli győzelmeit.

Jégkorong UP: Az U14-nek véget ért a bajnokság

Az U14 befejezte, míg az U18 elkezdte a helyosztó meccseket, közben az U16 behúzta legutóbbi mérkőzését.

Újabb vereség, búcsúztunk az Andersen Ligától

A DAB-ASP 7-1-re legyőzte a Ferencvárost az Andersen Liga negyeddöntőjének harmadik, döntő mérkőzésén.

Két helyosztót és egy osztályozót játszottak csapataink

U16-osainknál vegyes eredmények születtek, míg U18-as együttesünk magabiztosan nyerte az osztályozó meccseket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin