2019. szeptember 9.
Fejlesztés: átadták a Lobogó utcai jégpályát
Ferencváros önkormányzata hivatalosan, sajtóesemény keretében adta át a felújított Lobogó utcai jégpályát.

A ferencvárosi József Attila Lakótelepen, a Lobogó utca 7. szám alatt évek óta működik jégpálya, amelyen a kerületi iskolás gyermekek megtanulhatják és megszerethetik a korcsolyázás, és a jégkorong alapjait – ez egyébként a létesítmény egyik küldetése is. Emellett aktívan használják a jeget a magyar speciális olimpiai csapat téli sportokra készülő versenyzői is, de amatőr sportolók, és a nagyközönség is.

A jégcsarnokot a IX. kerületi önkormányzat támogatásával folyamatosan tartották karban és modernizálták, az elmúlt évek során megújult a fagyasztórendszer, a jégfelújító, a külső gépészet hangszigetelése, a kert, a kiszolgáló épület és a világítás is, idén pedig a felújítás utolsó lépcsőfokaként a jégfelületet körülvevő palánkrendszert újították fel. Az elmúlt két évben az önkormányzat összesen több mint 37 millió forintot költött a csarnok és közvetlen környezetének modernizálására.

Az elkészült, zöld-fehér színekben pompázó létesítményt az önkormányzat hivatalos sajtóesemény keretében is átadta a nagyközönségnek. Az eseményt a jeget aktívan használó speciális olimpiai csapat büszkesége, Kőrösi-Fehér Nándor műkorcsolyázó bemutatója nyitotta meg. Az átadáson részt vett Hudák Gábor, az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály szakmai igazgatója is, aki elsősorban arra hívta fel a figyelmet: klubunk számára is nagyon fontos a mostani esemény, hiszen az utánpótlásra mindig nagy figyelmet kell fordítani.

- A szakosztályunk számára nagy segítség, hiszen a toborzásban is fejlődhetünk ezáltal, valamint az első lépéseket is itt tehetik meg a kicsik. Kevés a jégfelület, azonban itt most már minden délután jeget tudnak kapni a fiatalok. Ráadásul szeretnénk szervezni családi hokikat is, ahol a szülők is jégre jöhetnek, ezekkel pedig egyre előrébb léphet a szakosztály - nyilatkozta Hudák.

Ezt követően ünnepi beszédet mondott dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere, valamint Vas Mária, a jégcsarnok vezetője.

„Aki ránéz erre a jégfelületre, akár azt is mondhatná, milyen kicsi. De erről a pinceszínházunk jut eszembe, amely révén a miénk az egyetlen fővárosi kerület, amelyiknek saját színháza van. Ha arra gondolunk, mennyi öröm származik a működéséből, máris nem számít a létesítmény mérete, nos, ugyanígy vagyunk a jégcsarnokunkkal is. Az önkormányzat önként vállalt feladata ennek a kicsi, de annál nagyszerűbb jégpályának az üzemeltetése, és nagy örömmel teszünk ennek eleget, hiszen láthattuk, milyen fontos sokaknak a pálya léte, elég csak a speciális olimpikonokra gondolnunk. Emellett természetesen a ferencvárosiaké is a jég, hétköznap óvodások és iskolások gyakorolnak rajta, a hétvégén pedig a nagyközönségé a terep. Nagy öröm, hogy magas színvonalon tudunk eleget tenni az igényeknek, ráadásul, ha valaki körbenéz, a színvilágot látva egyértelmű, hogy ez a jégpálya csak Ferencvárosban lehet. A mellettem álló Hudák Gábor, az FTC-Telekom Jégkorong szakosztályának játékosként nyolcszoros bajnok, több mint százszoros válogatott szakmai igazgatója is nagy büszkeséggel tekint körbe, amint látom. Nem véletlenül van itt, ugyanis a pálya működéséből a Fradinak is előnye származik, innen is válogathatnak az utánpótlásba a tehetséges gyerekek közül. Örömmel összegezhetjük, hogy nagyon jó helyre került az a közel negyvenmillió forint, amit az önkormányzat költségvetéséből az elmúlt időszakban a jégcsarnokra szántunk. Remek kihasználtságú létesítményről van szó, ez is mutatja, hogy Ferencváros tud és akar is ilyen ügyekre forrást előteremteni. Egyúttal köszönettel tartozom mindenkinek, aki részt vesz az üzemeltetésben, és annak megszervezésében, hogy sokan hasznosan és nagy örömmel töltsenek itt időt, és megtanulhassák a jeges sportok alapjait” – mondta el köszöntő beszédében dr. Bácskai János polgármester.

Vas Mária intézményvezető beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki akár az önkormányzat irodáiban, akár a jégcsarnok felújítása során kétkezi munkájával elősegítette a létesítmény megújulását és megszépülését, majd összegezte a felújítási munkálatok folyamatát. Ezután dr. Bácskai Jánossal és Hudák Gáborral, az FTC-Telekom Jégkorong Szakosztály szakmai igazgatójával közösen a jelképes szalagátvágással ünnepélyesen átadták a jégcsarnokot.

 

Cikkajánló

Utánpótlás-hokisok edzettek az első csapattal

A válogatott szünet alatt U21-es és U18-as csapataink néhány tagja belekóstolhatott a felnőtt edzésekbe.

Tehetséggondozó nap hokis reménységeknek!

Jégkorong szakosztályunk május 23-án tehetséggondozó napot tart a 2007-2008-ban született játékosoknak.

FTC Jégkorong: próbajáték U18/U21-es játékosoknak!

Jégkorong szakosztályunk próbajátékot hirdet 2001-2004 között született játékosok részére.

Megvannak a végeredmények, két érmet szereztünk

A Magyar Jégkorong Szövetség kihirdette az utánpótlás, női és alacsonyabb osztályú bajnokságok végeredményeit.

U12: Szenzációs tornagyőzelem Székelyföldön

U12-es korosztályos csapatunk az élen zárta az ötcsapatos csíkkarcfalvai tornát.

Közlemény

Kercsó Árpád távozik az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály utánpótlás szakmai igazgatói tisztségéből.

Szép siker Németországból

U14-es csapatunk tornagyőzelemmel tért haza Németországból.

Utánpótlás hírek

U16-osaink A csapata megnyerte helyosztó csoportját, a B csapat is befejezte a szezont.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most