2021. december 18.
Utánpótlás-hokisok edzettek az első csapattal
A válogatott szünet alatt U21-es és U18-as csapataink néhány tagja belekóstolhatott a felnőtt edzésekbe.

A december harmadik hetében esedékes válogatott szünetben a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Sean Simpson úgy döntött, fiatal keretet próbál ki, így a kizárólag 25 év alatti játékosokból álló nemzeti csapattal a Ferencváros játékosai közül ezúttal csak Arany Gergely utazott el a négycsapatos lengyelországi felkészülési tornára.

Kapusunkon kívül természetesen ezúttal is a válogatottal tartott a piros-fehér-zöld színekben a kapitány másodedzőjeként dolgozó vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs, így a Tüskecsarnokban Yul Hennelly másodedző vezetésével folytatódtak Erste Liga-csapatunk edzései.

A héten különleges pillanatok érkeztek el néhány fiatal fradista hokis életében: U21-es és U18-as csapataink három tagja is lehetőséget kapott, hogy együtt eddzen az első csapattal és megtapasztalja, milyen egy Erste Ligás együttes öltözőjének légköre. A már az előző idényben és idén is a felnőttekkel együtt dolgozó, 18. születésnapját nemrég ünneplő Földes László illetve a felnőtt keret mellett a legidősebb utánpótlás korosztályban is szereplő támadó, Komáromy Botond mellett ezúttal a Fradi U21-es csapatának két másik kapusa, Bocsor-Kovács Péter és Oláh Dávid, valamint az U18-as együttes védője, Pella Martin kapta meg a lehetőséget a bizonyításra (borítóképünkön balról jobbra Földes László, Bocsor-Kovács Péter, Pella Martin és Oláh Dávid látható).

- Óriási megtiszteltetés ez, hiszen az ország legnagyobb klubjában játszhatunk együtt a felnőtt csapattal. De egyben elképesztően nagy kihívás is, mivel sokkal magasabb szintet képviselnek, mint a mi korosztályos csapataink - mondta el a pénteki edzést követően Bocsor-Kovács Péter. - Rendszeresen emlékeztetnünk kell magunkat, hogy egyáltalán nincs itt bérelt helyünk és folyamatosan a maximumot ki kell nyújtani, mert ezen a szinten egyből kitűnik, hogyha ezt nem így tesszük.

Földes László (a képen balról jobbra: Bocsor-Kovács Péter mellett) először 2020 októberében tűnt fel a felnőttek meccskeretében, amikor a koronavírus-járvány megtizedelte csapatunkat, Arany Gergely pedig hosszabb időre harcképtelenné vált. A most már 18 éves hálóőr az idei szezonban már hivatalosan is tagja az Erste Liga-keretnek is harmadik számú kapusként, az elmúlt mérkőzéseken pedig rendre ő helyettesítette cserekapusként a hosszabb ideje sérült Nagy Kristófot.

- Természetesen még mindig, ennyi idő után is hatalmas dolog, hogy elmondhatom, ehhez a csapathoz is tartozom! Mindenki nagyon kedves, szerencsére a csapat nagy részét lassan két éve ismerem, szóval úgy gondolom, befogadtak a társak. Óriási élmény a meccseket belülről nézni, a többiek mozgását belülről figyelni. Úgy gondolom, ez egy nagyon jó motiváció a jövőre nézve is.

A fiatal kapus arra, hogy mennyire volt nehéz felvenni a felnőtt csapattal a tempót, a következőképpen válaszolt.

- Természetesen az első 2-3 hónapban még tényleg nagyon nehéz volt. Teljesen más dimenzióba kerültem, akkor még ráadásul csak U18-as voltam. Most már úgy gondolom, hogy valamennyire sikerült felvenni a ritmust. Természetesen teljesen más a színvonal az U21-es bajnoksághoz képest, de próbálok mindent megtenni.

Cikkajánló

Tehetséggondozó nap hokis reménységeknek!

Jégkorong szakosztályunk május 23-án tehetséggondozó napot tart a 2007-2008-ban született játékosoknak.

FTC Jégkorong: próbajáték U18/U21-es játékosoknak!

Jégkorong szakosztályunk próbajátékot hirdet 2001-2004 között született játékosok részére.

Megvannak a végeredmények, két érmet szereztünk

A Magyar Jégkorong Szövetség kihirdette az utánpótlás, női és alacsonyabb osztályú bajnokságok végeredményeit.

U12: Szenzációs tornagyőzelem Székelyföldön

U12-es korosztályos csapatunk az élen zárta az ötcsapatos csíkkarcfalvai tornát.

Fejlesztés: átadták a Lobogó utcai jégpályát

Ferencváros önkormányzata hivatalosan, sajtóesemény keretében adta át a felújított Lobogó utcai jégpályát.

Közlemény

Kercsó Árpád távozik az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály utánpótlás szakmai igazgatói tisztségéből.

Szép siker Németországból

U14-es csapatunk tornagyőzelemmel tért haza Németországból.

Utánpótlás hírek

U16-osaink A csapata megnyerte helyosztó csoportját, a B csapat is befejezte a szezont.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most